728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Μία έκθεση από τη Συλλογή πολύτιμων βιβλίων



Ένα μέρος από τη Συλλογή πολύτιμων βιβλίων της Βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, παρουσιάζεται στην έκθεση που ξεκίνησε και εγκαινιάστηκε από τον Πρύτανη Γιώργο Καψάλη.

Πρόκειται για βιβλία που εκδόθηκαν από τους Γιαννιώτες Τυπογράφους Νικόλαο Γλυκύ, Νικόλαο Σάρρο και των Δημητρίου και εν συνεχεία Πάνου Θεοδοσίου που τον 17ο και τον 18ο αιώνα ίδρυσαν στη Βενετία τυπογραφεία και πραγματοποίησαν μεγάλο αριθμό ελληνικών εκδόσεων.

Τα Βιβλία της Έκθεσης ανήκουν στη Συλλογή Πολυτίμων βιβλίων της Βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και επιλέχθηκαν από την υπεύθυνη της Συλλογής κ. Ελένη Γκαλίτσου.

Για την έκθεση και το περιβάλλον στο οποίο έδρασαν οι Γιαννιώτες Τυπογράφοι μίλησε ο Διευθυντής της Βιβλιοθήκης κ. Γεώργιος Ζάχος και εν συνεχεία οι Φοιτήτριες Γεωργία Σκαμπελτζή και Τέα Ποσνιάρι του Τμήματος Φιλολογίας που εργάστηκαν μαζί με την Σάρρα Κυριαζίδου και την Emanuela Mindrila για το στήσιμο της Έκθεσης μίλησαν για το έργο των Τυπογράφων.


Μία έκθεση από τη Συλλογή πολύτιμων βιβλίων Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 21, 2017 Rating: 5 Ένα μέρος από τη Συλλογή πολύτιμων βιβλίων της Βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, παρουσιάζεται στην έκθεση που ξεκίνησε και εγκα...

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: