728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Ομιλία Στέργιου Γιαννάκη στην ολομέλεια της βουλής για το νέο Εργασιακό - Ασφαλιστικό




Κύριε Πρόεδρε,

Αγαπητοί συνάδελφοι,


Συζητάμε σήμερα ένα Νομοσχέδιο που ετοιμάστηκε πρόχειρα, που έχει πολλές αοριστολογίες, που έχει διατάξεις αναποτελεσματικές και ήσσονος σημασίας, ένα Νομοσχέδιο που σκοπό έχει να δώσει μερικές ιδεολογικές ανάσες κομματικής συσπείρωσης, να καλύψει όπως – όπως την απόλυτη ασυνέπεια της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ και να χρησιμοποιηθεί και αυτό, από τον Πρωθυπουργό, στη Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης.

Σκόπιμα πολυδιαφημίστηκε από την Κυβέρνηση με συνεχείς διαρροές και επάλληλες δηλώσεις για το δήθεν κοινωνικό του πρόσημο, για το ότι θα αντιμετώπιζε ριζικά το πρόβλημα της αδήλωτης εργασίας, ότι θα τελείωνε τις υπάρχουσες παθογένειες, και ακόμα – ακόμα ότι χαράσσεται με αυτό ένας νέος «κοινωνικός χάρτης»!

Επινοήσεις, φραστικές ακροβασίες, λόγια και πρακτικές που καμμιά σχέση δεν έχουν με την οδυνηρή πραγματικότητα που ζει ο ελληνικός λαός.

Οτι όμως και να πει, ότι και να εξαγγείλει, ότι και να υποσχεθεί ο Πρωθυπουργός στη Θεσσαλονίκη, δεν πρόκειται να αλλάξει το κλίμα απαξίας και κατακραυγής που υπάρχει για την Κυβέρνηση στην κοινωνία.

Αυτοακυρώνονται από το γεγονός ότι και τα 3 τελευταία χρόνια, σταθερά κάθε Σεπτέμβριο στη ΔΕΘ, ο Πρωθυπουργός απροκάλυπτα και κατ’ επανάληψη εξαπατά με συνεχή ψέμματα τον ελληνικό λαό.
Τι να πρωτοθυμηθούμε;
Από το περίφημο «Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης» του 2014 που χάθηκε στα αζήτητα,
στο «Παράλληλο Πρόγραμμα» του 2015 που ποτέ δεν υπήρξε και που μόνο σκοπό είχε να κλείσει το μάτι στους ψηφοφόρους ότι δεν θα πολυεφαρμόσει το τρίτο Μνημόνιο, που μόλις είχε υπογράψει.

Το 2016, πέρυσι, πάλι στη ΔΕΘ, υποσχέθηκε την ένταξη της Ελλάδας στον Μηχανισμό ποσοτικής χαλάρωσης της Ευρωπαικής Κεντρικής Τράπεζας, το κούρεμα του χρέους αλλά και τον ακατάσχετο λογαριασμό για όλους τους επιχειρηματίες και τις επιχειρήσεις και το πάγωμα των οφειλών.



Το αποτέλεσμα το γνωρίζουμε όλοι: Άνθρακες ο θησαυρός, μάταιες οι ελπίδες.

Φέτος, προετοιμάζεται ήδη το νέο αφήγημα: υπόσχεση για έξοδο από τα Μνημόνια και την Εποπτεία, όταν ήδη έχει υπογράψει εποπτεία για τα επόμενα 50 χρόνια και έχει δώσει για 100 χρόνια ιδιωτική και δημόσια περιουσία στους ξένους.



Είναι σίγουρο ότι θα υποσχεθεί διορισμούς από το 2018, όταν γνωρίζει ότι έχει δεσμευτεί για μερικές χιλιάδες απολύσεις, θα υποσχεθεί καλύτερες μέρες, άνοιγμα χρηματοδοτικής κάνουλας και ... ποιος ξέρει τι άλλο παραμύθι θα εφεύρει!
Η πραγματικότητα όμως είναι εδώ και συνεχώς τον διαψεύδει.

Αφήστε λοιπόν τα περί κοινωνικής ευαισθησίας, που όψιμα επικαλείστε.



Γιατί, στα δυόμισυ χρόνια Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, έχουμε:
- 2 αχρείαστα Μνημόνια που κόστισαν 14,5 δις νέα μέτρα.
- Συνεχείς, άδικες και δυσβάσταχτες περικοπές συντάξεων, που κάθε τέλος του μήνα τις νοιώθουν στο πετσί τους οι πολίτες, απόρροια του τερατουργήματος Κατρούγκαλου, που μας διαβεβαίωνε ότι με τον Νόμο του, οι συντάξεις όχι μόνο δεν θα μειωθούν, αλλά θα αυξηθούν κιόλας!
- 2 ή 3 συντάξεις που θα κοπούν από το 2019, και το έχετε ψηφίσει!
- Περικοπή 2 μισθών, λόγω της μείωσης του αφορολόγητου, δύο φορές μάλιστα (είναι αυτό το αφορολόγητο που θα το πήγαιναν στις 12.000!)
- 300.000 συνταξιούχοι που περιμένουν τη σύνταξή τους.
- Μισθοί των 360 ευρώ
- Νέα γενιά συνταξιούχων των 185 ευρώ.
- Πλήρης κατάργηση του ΕΚΑΣ και των συντάξεων χηρείας!
- Ψηφήσατε ήδη την πλήρη απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων.
- Οι ευέλικτες μορφές απασχόλησης ανήλθαν στο 52,14% έναντι μόνο του 47,86% πλήρους απασχόλησης.
- Χιλιάδες χαμένες θέσεις εργασίας από την μη αξιοποίηση του πακέτου Γιούνκερ, ύψους 35 δις ευρώ, που πάλι πέρυσι από την ΔΕΘ υπόσχονταν ο Πρωθυπουργός και που όπως είπε προχθές ο Υπουργός Επικρατείας ο κ. Φλαμπουράρης, δεν μπορούσε να ασχοληθεί το οικονομικό επιτελείο με αυτό το πακέτο Γιούνκερ, γιατί έχει φόρτο εργασίας!
- Πάνω από 150.000 αποποιήσεις κληρονομιάς μόνο το 2017 λόγω του ΕΝΦΙΑ, που θα καταργούσαν, αλλά και τη γενικότερη φορο-λαίλαπα.
- 13.000 πιθανά νέα λουκέτα σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις τους επόμενους μήνες σύμφωνα με την μελέτη που δημοσιοποίησε μόλις χθες η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών, Εμπόρων Ελλάδος. Αυτό αν συμβεί σημαίνει απώλεια άλλων 21.000 θέσεψν εργασίας.
- Εξοντωτικές εισφορές που διαλύουν κυριολεκτικά ελεύθερους επαγγελματίες, επιστήμονες και αγρότες.
- Το ποσοστό των νέων μας που αναζητούν την τύχη τους στο εξωτερικό και φεύγουν απ’ τη χώρα, αυξήθηκε από το 11% που ήταν το 2015, στο 33% το 2017




Και το σημαντικότερο όλων αυτήν την περίοδο: οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί.



Εκατομμύρια Έλληνες δεν κοιμούνται τα βράδυα από το φόβο ότι θα χάσουν το σπίτι τους και μάλιστα με ένα «κλικ».
Από το «κανένα σπίτι στα χέρια Τραπεζίτη» φτάσαμε στο «κάθε-ένα σπίτι στα χέρια Τραπεζίτη».




Πραγματικά κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, απ’ όλες τις πτέρυγες της Βουλής, μπορείτε να φανταστείτε τι έχει να γίνει τις επόμενες μέρες και μήνες στην Ελλάδα, με τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς;



Θα το αντέξετε;

Με το παρόν Νομοσχέδιο, κάτω από τις διατάξεις για την αδήλωτη εργασία που είναι σήμερα στο 12-13%, εκεί που την άφησε η Κυβέρνηση Σαμαρά που την είχε παραλάβει πάνω από το 40%, τεχνηέντως και κεκαλυμμένα θεσπίζονται και νέες μειώσεις συντάξεων, αλλά και αυξήσεις ασφαλιστικών εισφορών.



Συγκεκριμμένα:
Μειώνονται από 21% έως και 40% οι επικουρικές συντάξεις που είχαν εκδοθεί μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2014.
Παγώνουν 129.000 επικουρικές που εκκρεμούν από την 1η Ιανουαρίου του 2015, γιατί δεν βρήκαν ακόμα τον μαθηματικό τύπο που θα τις καθορίσει.
Αυξάνεται από 4% στο 4,5% η εισφορά στο Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων.
Δεν θα υπολογίζεται η προσωπική διαφορά στα συντάξιμα χρόνια των στρατιωτικών, των αστυνομικών,των λιμενικών, των Πανεπιστημιακών, των γιατρών του ΕΣΥ, με αποτέλεσμα να υπάρχει ακόμα μεγαλύτερη μείωση στις συντάξεις τους στο μέλλον.




Ολα όσα προανέφερα είναι σημάδια που δημιουργούν αισιοδοξία για κοινωνική ανάκαμψη;



Είναι αποφάσεις, Νόμοι και πρακτικές με κοινωνική ευαισθησία;
Δεν συνειδητοποιούν στην Κυβέρνηση ότι «ο κόμπος έφτασε από πολύ καιρό στο χτένι» και αυτό φαίνεται από την αύξηση των ληξιπρόθεσμων και των κόκκινων δανείων, την αδυναμία πληρωμής των ΔΕΚΟ, την πτώση της κατανάλωσης, ακόμα και σε βασικά αγαθά, όπως το ψωμί και το γάλα.
Δεν συνειδητοποιούν ότι ο κόσμος χρειάζεται την αλήθεια – όσο πικρή και δυσάρεστη κι αν είναι – για να προγραμματίσει τη ζωή του και να μην ζει με φρούδες ελπίδες.
Οι πολίτες είναι πλέον υποψιασμένοι, αντιλαμβάνονται και ξεχωρίζουν πολύ καλά τα επικοινωνιακά τερτίπια, τις κούφιες υποσχέσεις, τις απόπειρες εξαπάτησης που γίνονται μόνο και μόνο για να κερδίσει η Κυβέρνηση πολιτικό χρόνο και να παραμείνει όσο περισσότερο μπορεί στην εξουσία.

Εμείς εκεί στην Ήπειρο ζούμε στον αστερισμό των εγκαινίων. Κάθε μήνα και νέα εγκαίνια, νέες παράτες, νέες κομμματικές κινητοποιήσεις, νέες υπερήφανες δηλώσεις, νέες υποσχέσεις, καινούργια δημαγωγία.



Εγκαινιάζει έργα που μόνον αποπερατώθηκαν επί της Κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όταν το 75% είχε ήδη ολοκληρωθεί από τις προηγούμενες Κυβερνήσεις.
Βεβαίως η Ιόνια βγάζει την Δυτική Ελλάδα και ιδιαίτερα την Ήπειρο από την απομόνωση αλλά η Πρέβεζα εξακολουθεί να εισπράττει ακόμα μόνο υποσχέσεις για τη σύνδεσή της με την Ιόνια.
Ο Νομός Πρέβεζας είναι ο μόνος από τους 4 Νομούς της Ηπείρου που παραμένει σε οδική απομόνωση, αφού ούτε η Αμβρακία προχωράει όπως μας υπόσχονταν, ούτε η σύνδεση με την Ιόνια που μας ξαναυποσχέθηκαν προχτές φαίνεται στον ορίζοντα.
Δυόμιση χρόνια ζούμε με υποσχέσεις για αναπτυξιακά έργα, για οδικές συνδέσεις, για εύρυθμη λειτουργία των Κέντρων Υγείας Πάργας και Καναλακίου, για ίδρυση σταθμού ΕΚΑΒ στον Μεσοπόταμο!
Συνεχείς υποσχέσεις και... συνεχείς διαψεύσεις!
Δυστυχώς για τους πολίτες και τη χώρα επισήμως το διαρκές, ομολογημένο ψέμα βαφτίστηκε από τον Πρωθυπουργό αυταπάτη και η επιχειρούμενη πόλωση, ο φανατισμός και ο διχασμός ονομάζεται ηθικό πλεονέκτημα.


Οι λαοί όμως δεν ζουν και δεν προχωρούν με ψέματα και αυταπάτες, γι΄ αυτό όποτε και αν γίνουν οι εκλογές θα πάρετε την απάντηση που σας αξίζει!


Ομιλία Στέργιου Γιαννάκη στην ολομέλεια της βουλής για το νέο Εργασιακό - Ασφαλιστικό Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Σάββατο, Σεπτεμβρίου 09, 2017 Rating: 5 Κύριε Πρόεδρε, Αγαπητοί συνάδελφοι, Συζητάμε σήμερα ένα Νομοσχέδιο που ετοιμάστηκε πρόχειρα, που έχει πολλές αοριστολογίες, πο...

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: