728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Περιφερόμενοι ανά την Ελλάδα οι Πυροσβέστες της Ηπείρου!!



Οχήματα της Πυροσβεστικής Ηπείρου κλήθηκαν να μεταβούν για ενίσχυση στην φωτιά στο Νησί της Ζακύνθου και κατέληξαν να κάνουν Υπηρεσία σε σταθμούς της Πελοποννήσου και της Αιτωλοακαρνανίας για πάνω από 5 ημέρες.

Στην πρόσφατη φωτιά στο Νησί της Κέρκυρας οχήματα και προσωπικό από την Ήπειρο κλήθηκαν για 4 ημέρες να συνδράμουν εκεί.

Στην φωτιά στις Σπέτσες μετακινήθηκαν ομάδες πεζοπόρων από τα Ιωάννινα.

Για την φωτιά στην Μυτιλήνη διατάχτηκαν οχήματα και προσωπικό να μεταβούν για ενίσχυση και όταν έφτασαν στο λιμάνι να πάρουν το πλοίο διατάχτηκαν να επιστρέψουν πίσω.

Δεν έχουν περάσει ακόμα 24ωρες από την μετακίνηση αυτή και τώρα από τις ίδιες Υπηρεσίες φεύγουν πάλι οχήματα και προσωπικό για ενίσχυση στο νησί των Κυθήρων .

Αυτή είναι η εικόνα των τελευταίων ημερών στις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες της Ηπείρου, όπως την μεταφέρει με επιστολή- καταγγελία προς τον Αρχηγό του Σώματος η Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Περιφέρειας Ηπείρου.

Η Ένωση κάνει λόγο για στοχοποίηση της Ηπείρου με άσκοπες και συνεχείς μετακινήσεις και ζητά η διασπορά δυνάμεων για ενίσχυση άλλων περιφερειών να γίνεται ορθολογικά.

«Οι συνάδελφοι έχουν εξαντληθεί με τις μετακινήσεις αυτές καθώς έχουν κληθεί και το τελευταίο διάστημα να συνδράμουν στην κατάσβεση πυρκαγιών στην Περιφέρεια μας και ο κίνδυνος τραυματισμού τους από την κούραση είναι πλέον εμφανής», σημειώνεται χαρακτηριστικά.

Τονίζεται ακόμη ότι οι συνεχείς μετακινήσεις οχημάτων και προσωπικού σε συνδυασμό με τα οχήματα που βρίσκονται ακινητοποιημένα και δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν αφήνει γυμνή την περιοχή, μια περιοχή όπου, λόγω της γεωμορφολογίας, η κατάσβεση των πυρκαγιών είναι δύσκολη.


πηγη: http://www.epiruspost.gr/reportaz/koinonia/45643-2017-08-06-08-13-29.html
Περιφερόμενοι ανά την Ελλάδα οι Πυροσβέστες της Ηπείρου!! Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Κυριακή, Αυγούστου 06, 2017 Rating: 5 Οχήματα της Πυροσβεστικής Ηπείρου κλήθηκαν να μεταβούν για ενίσχυση στην φωτιά στο Νησί της Ζακύνθου και κατέληξαν να κάνουν Υπηρεσία σ...

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: