728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Με τροπολογία λύση για την πληρωμή εφημεριών και υπερωριών



Λύση στην καταβολή των οφειλόμενων εφημεριών και υπερωριών από τα προηγούμενα έτη, φαίνεται ότι δίνεται για τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου Χατζηκώστα. Το θέμα ανέκυψε με ένταση το τελευταίο διάστημα, καθώς μετά από τέσσερα σχεδόν χρόνια, οι εργαζόμενοι είδαν τις διαδικασίες να ολοκληρώνονται αλλά τα χρήματα τελικά να μην καταβάλλονται, καθώς ανέκυψαν διάφορα γραφειοκρατικά εμπόδια.

Τα εμπόδια αυτά, αναμένεται να ξεπεραστούν με την τροπολογία που πέρασε στο νόμο του Υπουργείου Υγείας βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ανάμεσά τους η Μερόπη Τζούφη και ο Χρήστος Μαντάς.

Πιο συγκεκριμένα προβλέπεται:

- η αποζημίωση υπερωριών (νυχτερινών και εξαιρέσιμων) νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού για τα έτη 2013-2015,

-η αποζημίωση εφημεριών ιατρικού και λοιπού επιστημονικού προσωπικού για τα έτη 2014-2015, όπως έχει ρυθμιστεί και για άλλα νοσοκομεία,

-η καταβολή στους άνω δικαιούχους των οφειλόμενων κατά παρέκκλιση της διάταξης του ν.496/1974, η επίκληση της οποίας εμπόδιζε την έγκριση χρηματικών ενταλμάτων.

Οι οικονομικές εκκρεμότητες προς τους εργαζόμενους αφορούν αποκλειστικά εφημερίες ιατρικού και λοιπού επιστημονικού προσωπικού καθώς και υπερωρίες νοσηλευτικού, διοικητικού και τεχνικού προσωπικού, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν κατά τα έτη 2013-2015, σύμφωνα με τα εγκεκριμένα προγράμματα εφημεριών και υπερωριών του νοσοκομείου, θεωρούνται νόμιμες, και δεν έχουν έως σήμερα, παρά και την προσπάθεια της Διοίκησης, καταβληθεί. Οι δαπάνες αυτές προβλέπεται να αποζημιωθούν από ίδια έσοδα του Φορέα έτους 2017.



πηγη: http://www.epiruspost.gr/reportaz/politics/45644-2017-08-06-09-12-14.html
Με τροπολογία λύση για την πληρωμή εφημεριών και υπερωριών Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Κυριακή, Αυγούστου 06, 2017 Rating: 5 Λύση στην καταβολή των οφειλόμενων εφημεριών και υπερωριών από τα προηγούμενα έτη, φαίνεται ότι δίνεται για τους εργαζόμενους του Νοσοκ...

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: