728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Κοσμοπλημμύρα Στη Βαρκαρόλα Της Πάργας




Η Πάργα βούλιαξε στην κυριολεξία από πλήθος επισκεπτών, που έδωσαν το παρόν, στις πολιτιστικές εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται και έχουν ως αποκορύφωμα τη Βαρκαρόλα.
Ένα πραγματικό υπερθέαμα που αποζημίωσε όλους εκείνους που βρέθηκαν στην πανέμορφη κωμόπολη της Ηπείρου, από κάθε γωνιά της Ελλάδας αλλά και από πολλές χώρες του εξωτερικού.
Οι εκδηλώσεις έχουν τόσο θρησκευτικό, όσο και ιστορικό χαρακτήρα και λαμβάνουν χώρα στο νησάκι της Παναγίας, μπροστά στην πόλη της Πάργας.
το οποίο αναπαριστά την επιστροφή των Παργινών και των Ιερών Κειμηλίων στην ελεύθερη πλέον πόλη της Πάργας, αφού σύμφωνα με την ιστορία της πόλης, οι κάτοικοι εγκατέλειψαν την Πάργα, όταν αυτοί πουλήθηκε από τους Άγγλους στον Αλή Πασά το 1819.
Δύο σειρές από πλεούμενα από το κάστρο και τις Παυλούκες, στολισμένες με ενετικά φανάρια, φτάνουν στο λιμάνι, όπου πλήθος κόσμου τους υποδέχεται με εορτασμούς και πυροτεχνήματα.



Κοσμοπλημμύρα Στη Βαρκαρόλα Της Πάργας Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Τετάρτη, Αυγούστου 16, 2017 Rating: 5 Η Πάργα βούλιαξε στην κυριολεξία από πλήθος επισκεπτών, που έδωσαν το παρόν, στις πολιτιστικές εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται και...

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: