728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Από την Άπειρο χώρα στην μεγάλη Ήπειρο…



Η Κοσμητεία της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων διοργανώνει εκδήλωση στις 30 Αυγούστου, στο πλαίσιο της έκθεσης: «Από την Άπειρο χώρα στην μεγάλη Ήπειρο. Ηπειρώτες ακολουθώντας την Υπερπόντια μετανάστευση προς τις Η.Π.Α. Τέλος του 19ου αιώνα έως τον Μεσοπόλεμο».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον χώρο της έκθεσης στο Ίτς Καλέ του Κάστρου Ιωαννίνων και θα περιλαμβάνει ξεναγήσεις στη έκθεση (19:00 – 20:15) και προβολή του ντοκιμαντέρ με τίτλο: «Ludlow, Οι Έλληνες στους Πολέμους του Άνθρακα» του Λεωνίδα Βαρδαρού (20:30 – 21:45).

Η έκθεση διοργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε από την Κοσμητεία της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων και με την συνδρομή των παρόχων υλικού (δημόσια, ιδιωτικά Μουσεία και ιδιώτες από την Ελλάδα και τις Η.Π.Α.).

Καθοριστική για την πραγματοποίησή της και την έκδοση σχετικού τόμου υπήρξε η οικονομική υποστήριξη της Περιφέρειας Ηπείρου, της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας, της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου, της Γαλακτοβιομηχανίας Ήπειρος Α.Ε.Β.Ε, και του Ιδρύματος Ιωσήφ και Εσθήρ Γκανή.

Η έκθεση, η οποία εγκαινιάσθηκε στις 5 Οκτωβρίου 2016, έτυχε υψηλής επισκεψιμότητας, η οποία ξεπέρασε κατά πολύ τις προσδοκίες των διοργανωτών.

Παράλληλα με την έκθεση εκπονήθηκε εκπαιδευτικό πρόγραμμα με συνοδευτική έκδοση από τον Υπεύθυνο του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Πραμάντων, Θωμά Λώλη, το οποίο παρακολούθησαν πάνω από εξήντα Σχολεία από όλη τη χώρα.


Από την Άπειρο χώρα στην μεγάλη Ήπειρο… Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Σάββατο, Αυγούστου 26, 2017 Rating: 5 Η Κοσμητεία της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων διοργανώνει εκδήλωση στις 30 Αυγούστου, στο πλαίσιο της έκθεσης: «Από τη...

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: