728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Βάζει «πλάτη» το ΕΚΑΒ της 7ης Περιφέρειας - Ένα όχημα επιπλέον στο δίκτυο της παραλιακής από Κανάλι έως Πάργα για ένα μήνα!

Συνέντευξη ο Δ/ντης ΕΚΑΒ 7ης Περιφέρειας Βασίλειος Παπαδιώτης.

Ενισχύεται το ΕΚΑΒ Πρέβεζας με τρείς διασώστες για το καλοκαίρι. Ένα ασθενοφόρο επιπλέον τα Σ/Κ από τα Γιάννενα στα παράλια της Πρέβεζας αντί για την ίδρυση και στελέχωση Τομέα στον Μεσοπόταμο που θα έλυνε το πρόβλημα κάλυψης της ευρύτερης περιοχής σε μόνιμη βάση.

Βάζει «πλάτη» το ΕΚΑΒ της 7ης Περιφέρειας - Ένα όχημα επιπλέον στο δίκτυο της παραλιακής από Κανάλι έως Πάργα

Ενισχύεται το ΕΚΑΒ Πρέβεζας με διασώστες - Ένα ασθενοφόρο επιπλέον τα Σ/Κ από τα Γιάννενα - Ο σχεδιασμός έως το τέλος του καλοκαιριού!!

Την ανάγκη για άμεση επέμβαση διασωστών του ΕΚΑΒ, σε περιστατικά που παρουσιάζονται στην περιοχή της Πρέβεζας αλλά και από το Κανάλι έως και την Πάργα, έρχεται να ικανοποιήσει σχέδιο της 7ης Περιφέρειας του ΕΚΑΒ.

Μάλιστα το σχέδιο αφορά και την περιοχή της Λευκάδας.

Συγκεκριμένα, το ΕΚΑΒ Πρέβεζας ενισχύεται από 20 Ιουλίου με τρία άτομα τα οποία θα καλύπτουν βάρδια στην παραλιακή ζώνη από Κανάλι έως και Πάργα.

Η μονάδα από το ΕΚΑΒ Πρέβεζας, θα βρίσκεται διαρκώς στο οδικό δίκτυο από τις 10:00 το πρωί έως τις 19:00 και από την Δευτέρα έως και την Πέμπτη.

Για την κάλυψη της περιοχής την Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο, που η κίνηση θα είναι ακόμα αυξημένη στο οδικό δίκτυο αλλά και στις παραλίες, θα καλύπτει την περιοχή ασθενοφόρο και διασώστες και από το ΕΚΑΒ Ιωαννίνων.




Σίγουρα πρόκειται για μια εξαιρετικά σημαντική πρωτοβουλία και απόφαση του Διευθυντή της 7ης Περιφέρειας του ΕΚΑΒ, Βασίλη Παπαδιώτη, ο οποίος μίλησε στο Pamepreveza.gr για τον σχεδιασμό που πρόκειται να υλοποιηθεί.

Ο κ. Παπαδιώτης, τόνισε πως γίνονται προσπάθειες, τα άτομα με τα οποία θα ενισχυθεί το ΕΚΑΒ της Πρέβεζας να είναι τέσσερα. Μέχρι αυτή τη στιγμή όμως πρόκειται σίγουρα για τρεις διασώστες. Συμπλήρωσε επίσης πως και το ΕΚΑΒ της Λευκάδας ενισχύεται με δύο άτομα, σε μια προσπάθεια να υπάρχει άμεση επέμβαση σε περιστατικά που σημειώνονται είτε στις παραλίες είτε στο εθνικό και επαρχιακό δίκτυο.



«Κατ εξαίρεση η Πρέβεζα θα ενισχυθεί με τρία άτομα (και γίνονται προσπάθειες για τέσσερα), μιας και υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στην περιοχή και λόγω της ακτογραμμής αλλά και της αυξημένης κίνησης λόγω της Ιόνιας Οδού, με σκοπό να υπάρχουν δύο πληρώματα στο οδικό δίκτυο» τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Παπαδιώτης και συνέχισε λέγοντας πως «στην παρούσα φάση το σίγουρο είναι ότι θα υπάρχει ένα ασθενοφόρο προκειμένου να επέμβει σε επείγοντα περιστατικά από Κανάλι - Βράχο έως και Πάργα».

Όπως σημείωσε ο Διευθυντής της 7ης Περιφέρειας του ΕΚΑΒ, στόχος είναι να καλυφθεί όλη η χρονική περίοδος από 20 Ιουλίου έως και τέλη Αυγούστου. Ο πρώτος σχεδιασμός έχει να κάνει με διασώστες που θα ενισχύσουν το ΕΚΑΒ μέχρι τις 10 Αυγούστου οι οποίοι θα αντικατασταθούν με άλλους για το τελευταίο 20ήμερο του Αυγούστου.

«Φροντίζουμε και με τον συντονιστή, τον κ. Νίκο Σκούρα, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, να έρχεται από Γιάννενα άλλο ένα επιπλέον ασθενοφόρο, προκειμένου να ενισχυθεί η ακτογραμμή Βράχος - Πάργα, το οποίο θα κατεβαίνει στις 10:00 το πρωί και θα επιστρέφει 19:00 - 20:00» τόνισε ο κ. Παπαδιώτης, συμπληρώνοντας πως αν υπάρχει η δυνατότητα θα υπάρχουν και μοτοσικλέτες του ΕΚΑΒ στο δίκτυο.




Για τη διαχείριση του επείγοντος στην ευρύτερη περιοχή, ο κ. Παπαδιώτης συμπλήρωσε πως εκτός από την ενίσχυση των ΕΚΑΒ στην Πρέβεζα και την Λευκάδα, θα ενισχυθούν αυτή την περίοδο με δύο άτομα το ΕΚΑΒ στην Φιλιππιάδα και δύο στην Παραμυθιά.

Επίσης ο κ. Παπαδιώτης αναφέρθηκε στο σχεδιασμό για την ύπαρξη ελικοπτέρου στο Άκτιο, που θα καλύπτει όλη την περιοχή δικαιοδοσίας της 7ης Περιφέρειας του ΕΚΑΒ, από Λευκάδα, Πρέβεζα, Γιάννενα, Θεσπρωτία και Κέρκυρα, προκειμένου να επεμβαίνει άμεσα σε επείγοντα περιστατικά και τη διακομιδή τους στα πλησιέστερα κεντρικά νοσοκομεία, όπως των Ιωαννίνων αλλά και της Πάτρας.

Αναφορικά με το σταθμό του ΕΚΑΒ στον Μεσοπόταμο είπε ότι είναι κάτι που θα γίνει και αναμένεται η τοποθέτηση ατόμων. Το επόμενο διάστημα μάλιστα πρόκειται να βγει διαγωνισμός πρόσληψης 40 διασωστών, μέσα στον οποίο, από τις υποσχέσεις που έχει λάβει, θα υπάρχουν και αυτές για τον σταθμό ΕΚΑΒ που θα καλύπτει την περιοχή Πάργας - Καναλλακίου.


Πάντως με τα μέσα που υπάρχουν στην διάθεση της 7ης Περιφέρειας του ΕΚΑΒ και χωρίς επιπλέον προσωπικό στην δυναμική του, διακρίνεται η προσπάθεια που γίνεται από μέρους του Διευθυντή της κ. Παπαδιώτη, να καλυφθεί η παράκτια ζώνη της Ηπείρου τουλάχιστον τις επόμενες εβδομάδες που η κίνηση αλλά και οι ανάγκες θα είναι αυξημένες.

Τέλος ο κ. Παπαδιώτης συνέστησε μεγάλη προσοχή στα άτομα που ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου, καρδιοπαθείς, που παίρνουν φάρμακα κ.λπ., να μην βγαίνουν στον ήλιο και στις παραλίες με μεγάλες θερμοκρασίες αλλά και στους οδηγούς που ταξιδεύουν αυτές τις μέρες…










πηγη:http://www.ekabnews.gr/2017/07/7.html
Βάζει «πλάτη» το ΕΚΑΒ της 7ης Περιφέρειας - Ένα όχημα επιπλέον στο δίκτυο της παραλιακής από Κανάλι έως Πάργα για ένα μήνα! Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Κυριακή, Ιουλίου 16, 2017 Rating: 5 Συνέντευξη ο Δ/ντης ΕΚΑΒ 7ης Περιφέρειας Βασίλειος Παπαδιώτης. Ενισχύεται το ΕΚΑΒ Πρέβεζας με τρείς διασώστες για το καλοκαίρι. Ένα α...

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: