728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Το Π.Ε.Δ.Υ. Πρέβεζας επισκέφτηκε ο βουλευτής Κώστας Μπάρκας



Το παρακάτω δελτίο τύπου εξέδωσε το πολιτικό γραφείο του βουλευτή Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Μπάρκα:


Eπίσκεψη στο Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας (Π.Ε.Δ.Υ.) Πρέβεζας πραγματοποίησε το πρωί της Δευτέρας (12 Ιουνίου), ο βουλευτής Ν. Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Μπάρκας, ο οποίος συναντήθηκε με τη νέα διευθύντρια της μονάδας, κα Λιλιάνα Λιβιεράτου.

Στο επίκεντρο της συνάντησης τέθηκαν οι νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για τη μεταρρύθμιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας , καθώς και θέματα, που αφορούν στη λειτουργία της μονάδας.

Η νέα διευθύντρια κατέθεσε υπόμνημα σχετικά με τη στελέχωση και τις υπηρεσίες, που προσφέρονται από το Π.Ε.Δ.Υ. Πρέβεζας.

Παράλληλα, η νέα διευθύντρια επισήμανε τις απαραίτητες πρωτοβουλίες που πρέπει να ληφθούν, κατά προτεραιότητα, αναφορικά με τη στελέχωση σε ιατρικό προσωπικό, καθώς και τις αναγκαίες παρεμβάσεις για τη συντήρηση των εγκαταστάσεων της μονάδας και την αναβάθμιση του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού.

Από την πλευρά του, ο βουλευτής Πρέβεζας εξέφρασε την πεποίθηση ότι η μεταρρύθμιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας θα αποτελέσει τη βασική τομή της κυβέρνησης στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας, καθώς θα είναι μια προοδευτική μεταρρύθμιση στη βάση της ισότητας και της καθολικότητας.

Στη συνέχεια, ο Κώστας Μπάρκας, μεταξύ άλλων, επισήμανε την αναγκαιότητα σύστασης δύο νέων Τοπικών Μονάδων Υγείας (ΤΟ.Μ.Υ.) στην πόλη της Πρέβεζας, βάσει του σχεδιασμού του υπουργείου Υγείας, οι οποίες θα στελεχωθούν με το κατάλληλο προσωπικό – επικείμενες προσλήψεις οικογενειακών γιατρών, παιδιάτρων, νοσηλευτών, επισκεπτών υγείας, κοινωνικών λειτουργών - δίνοντας έμφαση στην πρωτοβάθμια φροντίδα και την προληπτική ιατρική, ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι η πλήρης ανάπτυξη του νέου συστήματος χρειάζεται χρόνο.

Τέλος, ο Κώστας Μπάρκας εξήρε το ρόλο των εργαζομένων στο Π.Ε.Δ.Υ. Πρέβεζας, αναφέροντας την ουσιαστική συμβολή τους στην παροχή ποιοτικής πρωτοβάθμιας φροντίδας προς τους πολίτες της Πρέβεζας.


πηγη: http://www.atpreveza.gr/index.php/news/politikh/item/23681-mparkas.html
Το Π.Ε.Δ.Υ. Πρέβεζας επισκέφτηκε ο βουλευτής Κώστας Μπάρκας Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Δευτέρα, Ιουνίου 12, 2017 Rating: 5 Το παρακάτω δελτίο τύπου εξέδωσε το πολιτικό γραφείο του βουλευτή Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Μπάρκα: Eπίσκεψη στο Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτ...

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: