728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Ανοίγει η συζήτηση για την αυτονόμηση του Δήμου Πάργας από το Καλλικρατικό Δήμο – Κ. Μπάρκας, Αν. Νάστας και Σ. Νούσης στον Prisma 91,6


φωτο
Sotiris Bozouris


Το ζήτημα της αυτονόμησης του Δήμου Πάργας από το Καλλικρατικό Δήμο άνοιξε σήμερα στην εκπομπή του στον Prisma 91,6 ο Κώστας Καζαντζίδης.
Στην Πάργα άλλωστε έχει ωριμάσει η ιδέα της αυτονόμησης για έναν ξεχωριστό Δήμο στα όρια που περιελάμβανε ο πρώην Δήμος Πάργας πριν γίνει ενιαίος Δήμος με τον Δήμο Φαναρίου και φαίνεται ότι αποτελεί πάγιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής.
Όπως ανέφερε ο κ Σπύρος Νούσης είναι καθολική απαίτηση των κατοίκων της Πάργας ώστε να διαχωριστεί και να υπάρχει ξεχωριστός Δήμος Πάργας. «Η Πάργα που αποτελούσε «νησί» στο ν Πρέβεζας καθώς δεν συνόρευε με κανέναν δήμο του ν. Πρέβεζας και ούτε θα μπορούσε να συνενωθεί με κανέναν δήμο της Θσπρωτίας καθώς θα άλλαζαν τα όρια του νομού, θα έπρεπε να μείνει μόνος του» σημείωσε.



 Ο κυβερνητικός βουλευτής του νομού κ Κώστας Μπάρκας ανέφερε ότι η μεταρρύθμιση είναι υπό συζήτηση και θέματα τα οποία είναι ανοικτά και δημιουργούν προβλήματα στις τοπικές κοινωνίες θα συζητηθούν.  «Σε αυτή τη φάση ο σχεδιασμός είναι να μην ανοίξουν θέματα των ορίων των δήμων αλλά ο τρόπος εκλογής κτλ. Ωστόσο υπάρχουν σε όλες τις περιφέρειες προβλήματα τα οποία θα τεθούν στο δημόσιο διάλογο. Διαβλέπω ότι δε θα ανοίξει το υπουργείο εσωτερικών ένα τέτοιο κύκλο συζήτησης ωστόσο αυτή είναι μια πρόβλεψη».

 Ο Δήμαρχος Πάργας κ Νάστας ανοικτά εξέφρασε την άποψή του ότι η Πάργα πρέπει να μείνει μόνη της και ανεξάρτητη από το Δήμο Φαναρίου. Σημείωσε μάλιστα ότι ο ίδιος αν έρθει τέτοιο αίτημα στο Δημοτικό Συμβούλιο θα υπάρχει θετική εισήγηση και από τον ίδιο και την παράταξή του. «Θα συμφωνήσω με την άποψη των Παργινών και την επιθυμία που έχουν. Η απόφαση θα είναι ομόφωνη». Και συνέχισε «ήδη έχουμε καταθέσει υπόμνημα στην ΚΕΔΕ αν αλλάξει ο χάρτης στο χωροταξικό να το λάβουν υπόψη τους».


πηγη:http://www.prevezatoday.gr
Ανοίγει η συζήτηση για την αυτονόμηση του Δήμου Πάργας από το Καλλικρατικό Δήμο – Κ. Μπάρκας, Αν. Νάστας και Σ. Νούσης στον Prisma 91,6 Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Δευτέρα, Μαΐου 15, 2017 Rating: 5 φωτο Sotiris Bozouris Το ζήτημα της αυτονόμησης του Δήμου Πάργας από το Καλλικρατικό Δήμο άνοιξε σήμερα στην εκπομπή του στον ...

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: