728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Χάνει τη «μάχη» ο Δήμος Πάργας για την κληρονομιά του Κληροδοτήματος Μαρίκας Στύλλου κόρης Βασιλά – Στον Άρειο Πάγο η υπόθεση



Στις 8 Μαΐου 2017 συνεδρίασε η οικονομική επιτροπή του Δήμου Πάργας και χορήγησε τη νόμιμη εντολή και πληρεξουσιότητα στην έμμισθη δικηγόρο του Δήμου, κ. Χριστίνα Κριτσιμά να μεταβεί στην Αθήνα 24-26 Μαΐου, για να προσδιορίσει στον Άρειο Πάγο την από 10/03/2017 αίτηση αναίρεσης, η οποία κατατέθηκε στις 13/04/2017 στο Εφετείο Ιωαννίνων.

Θυμίζουμε πως τον Μάρτιο και πάλι στην οικονομική επιτροπή είχε αναφερθεί πως με αίτησή του προς το Τριμελές Εφετείο Ιωαννίνων, το ΚΛΗΡΟΔΟΤΗΜΑ ΜΑΡΙΚΑΣ ΚΟΡΗΣ ΒΑΣΙΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΖΥΓΟΥ Της ΚΩΝ/ΝΟΥ ΣΤΥΛΛΟΥ, ζητούσε όπως ερμηνευθούν οι διαθήκες της Μαρίκας Στύλλου, προκειμένου να αναγνωριστεί ότι επιθυμία της διαθέτιδας ήταν η ανάθεση σ' αυτό της πλήρους κυριότητας των κληρονομιαίων ακινήτων ή τουλάχιστον της επικαρπίας και όλοι οι πρόσοδοι να ελέγχονται από τη διοίκηση του ιδρύματος και να διατίθενται για τους φιλανθρωπικούς σκοπούς του.

Επί της άνω αιτήσεως εκδόθηκε η αριθμ. 28/2017 απόφαση, η οποία έκανε εν μέρει δεκτή την αίτηση και αναγνώρισε ότι ερμηνευομένης της βουλήσεως της διαθέτιδας επωφελέστερος τρόπος αξιοποίησης της κληρονομιαίας περιουσίας της είναι να ανατεθεί στο ίδρυμα η αποκλειστική αρμοδιότητα να διαχειρίζεται και να εκμισθώνει μόνο αυτό τα κληρονομιαία ακίνητα και στη συνέχεια να εισπράττει, χωρίς τη μεσολάβηση του Δήμου Πάργας τα μισθώματα και να τα διαθέτει για την εκπλήρωση του σκοπού για τον οποίο έχει συσταθεί.

Στο σκεπτικό της απόφασης αναφέρονται ενέργειες του Δήμου, όπως η μη εκμίσθωση από το έτος 2001 του πρώην κάμπινγκ, η αυθαίρετη κοπή των ελαιοδένδρων και η μη απόδοση των χρημάτων της ξυλείας στο Κληροδότημα και η υποθήκευση των ακινήτων για χρέη του Δήμου προς τη Δ.0.Υ, που κατά το σκεπτικό της απόφασης δεν είναι σύμφωνες με τη βούληση της διαθέτιδας και γι' αυτό αποφάσισε τα ακίνητα να εκμισθώνονται απευθείας από το Κληροδότημα χωρίς τη μεσολάβηση του Δήμου.

Όσον αφορά για τα εμπράγματα δικαιώματα της ψιλής κυριότητας και της επικαρπίας, δέχθηκε ότι ο Δήμος Πάργας είναι πλήρης κύριος των ακινήτων.


πηγη: http://www.atpreveza.gr/index.php/news/koinonia/item/23336-xanei-maxi-o-dimosargas.html
Χάνει τη «μάχη» ο Δήμος Πάργας για την κληρονομιά του Κληροδοτήματος Μαρίκας Στύλλου κόρης Βασιλά – Στον Άρειο Πάγο η υπόθεση Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Δευτέρα, Μαΐου 15, 2017 Rating: 5 Στις 8 Μαΐου 2017 συνεδρίασε η οικονομική επιτροπή του Δήμου Πάργας και χορήγησε τη νόμιμη εντολή και πληρεξουσιότητα στην έμμισθη δικηγό...

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: