728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Κέντρα Υγείας.. Αντί για λύσεις «μετακινούν» προβλήματα και γιατρούς



Από το κακό στο χειρότερο οδηγείται η κατάσταση στα Κέντρα Υγείας της Ηπείρου... Τα περισσότερα υπολειτουργούν, οι εφημερίες είναι περιορισμένες, ενώ ακόμη και τουριστικές περιοχές, όπως η Πάργα, τα προβλήματα διογκώνονται.

Μπροστά σ’ αυτή την κατάσταση, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, επιχειρεί να δώσει λύσεις πρόχειρες, που όμως δεν κάνουν τίποτα περισσότερο, από το να μεταφέρουν το πρόβλημα από μία περιοχή σε άλλη.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι επιχειρείται η μετακίνηση γιατρού από το Κέντρο Υγείας στο Μαργαρίτι Θεσπρωτίας, στο Κέντρο Υγείας της Πάργας, κίνηση που γίνεται κάτω από την έντονη πίεση που έχουν ασκήσει πολίτες και φορείς της Πάργας με τις συνεχείς κινητοποιήσεις.

Μόνο που αυτό δεν αποτελεί λύση καθώς η οποιαδήποτε μετακίνηση γιατρού θα αποδυναμώσει ακόμη περισσότερο το Κέντρο Υγείας στο Μαργαρίτι, το οποίο καλύπτει και τις ανάγκες των επίσης τουριστικών περιοχών Πέρδικας και Συβότων.

Σε μια τέτοια προοπτική αντιδρά έντονα ο Δήμος Ηγουμενίτσας ο οποίος έχει απευθυνθεί εγγράφως σε όλους τους αρμόδιους.

«Είναι πέρα από κάθε λογική η μεταφορά ιατρικού προσωπικού από το Κ.Υ. Μαργαριτίου ή και από οποιαδήποτε άλλη υγειονομική δομή του Δήμου μας για την ενίσχυση δομών υγείας εκτός Δήμου πολλώ δε μάλλον εκτός της Π.Ε. Θεσπρωτίας.

Η λύση των προβλημάτων των εφημεριών ενός Κέντρου Υγείας δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να είναι η «απογύμνωση» ενός άλλου Κέντρου Υγείας και η θέση σε κίνδυνο της υγείας των πολιτών μιας άλλης χωρικής ενότητας!

Δεν θα μείνουμε αμέτοχοι και καλούμε δημόσια όσους υπογείως εργάζονται προς την κατεύθυνση αυτήν, καθώς και τα κέντρα αποφάσεων να μην προχωρήσουν σε οποιαδήποτε σχετική ενέργεια», τονίζεται σε ανακοίνωσή του.

Την ίδια ώρα αίσθηση προκαλεί η ανακοίνωση της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Ηπείρου, η οποία καταγγέλλει μετακινήσει γιατρών από τα Κέντρα Υγείας προς τα ΤΕΠ, άλλοτε με απόφαση της ΥΠΕ κι άλλοτε χωρίς αυτή.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παραθέτει, στην παρούσα φάση έχουν μετακινηθεί, έξι γενικοί γιατροί στο Νοσοκομείο Χατζηκώστα, τέσσερις γιατροί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, τρεις στο Νοσοκομείο της Άρτας, ένας στο Νοσοκομείο Λευκάδας και τρεις γιατροί στο Νοσοκομείο Πρέβεζας.


πηγη: http://www.epiruspost.gr/reportaz/koinonia/44072-2017-05-05-06-03-02.html
Κέντρα Υγείας.. Αντί για λύσεις «μετακινούν» προβλήματα και γιατρούς Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Παρασκευή, Μαΐου 05, 2017 Rating: 5 Από το κακό στο χειρότερο οδηγείται η κατάσταση στα Κέντρα Υγείας της Ηπείρου... Τα περισσότερα υπολειτουργούν, οι εφημερίες είναι περιορ...

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: