728x90 AdSpace

Ειδησεις

[recent][ticker2]
5 Μαΐου 2017

Εγκληματική οργάνωση που μετέφερε πρόσφυγες-μετανάστες από την Πρέβεζα στην Ιταλία εξάρθρωσε το Λιμενικό Σώμα – Αναλυτικά οι λεπτομέρειεςΟι πρόσφατες συλλήψεις στην περιοχή της Πάργας (δείτε ΕΔΩ), και η ενδελεχής έρευνα που ακολούθησε από τις αρχές, οδήγησαν στην εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που μετέφερε πρόσφυγες-μετανάστες έναντι αμοιβής χιλιάδων ευρώ από τα παράλια της Πρέβεζας στην Ιταλία.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, Αντιπλοίαρχος Νικόλαος Λαγκαδιανός, εξήγησε τις λεπτομέρειες:

«Η συγκεκριμένη εγκληματική ομάδα δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση αλλοδαπών μέσω θαλάσσης, με τη χρήση πλωτών μέσων, από τις παράκτιες περιοχές της Δυτικής Ελλάδας.

Συγκεκριμένα, ενέχεται σε υπόθεση διακίνησης συνολικά (92) αλλοδαπών υπηκόων, από το ελληνικό έδαφος, με τελικό προορισμό την Ιταλία.

Ειδικότερα, την 23-04-2017, κατόπιν συντονισμένης επιχείρησης από στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας στην περιοχή “Αϊ-Γιαννάκης” Πάργας, εντοπίστηκε από περιπολικό σκάφος Λ.Σ.ΕΛ.ΑΚΤ. το Ι/Φ “CHLOE” σημαίας Μάλτας να έχει αποπλεύσει, αφού είχε επιβιβαστεί σταδιακά σε αυτό, ο προαναφερόμενος αριθμός αλλοδαπών, με σκοπό την παράνομη έξοδο τους από τη χώρα.

Στη συνέχεια, το Ι/Φ σκάφος ακινητοποιήθηκε και συνοδεία του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. κατέπλευσε ασφαλώς στο λιμένα Πάργας, όπου οι δύο (02) αλλοδαποί χειριστές του, ηλικίας 31 και 22 ετών συνελήφθησαν και μεταφέρθηκαν μαζί με τους ενενήντα δύο (92) αλλοδαπούς επιβαίνοντες του (40 άντρες, 22 γυναίκες και 30 παιδιά) στην Ηγουμενίτσα.

Παράλληλα, μετά την επιβίβαση των ανωτέρω αλλοδαπών στο εν λόγω Ι/Φ σκάφος, εντοπίστηκε από στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. επί επαρχιακής οδού της Πάργας, Ι.Χ. όχημα με οδηγό έναν 32χρονο αλλοδαπό να κινείται προς παραλαβή έτερου 43χρονου αλλοδαπού, οι οποίοι κατόπιν καταδίωξης ακινητοποιήθηκαν και συνελήφθησαν.

Για τον εντοπισμό και την επιλογή των υπό διακίνηση αλλοδαπών, οι «μεσολαβητές» είχαν αναπτύξει ένα ευρύ «κοινωνικό δίκτυο» σε καταστήματα (καφετέρια, εστιατόριο και περίπτερο) που διατηρούσαν ορισμένα από τα μέλη της οργάνωσης στο κέντρο της Αθήνας, αποτελούμενο τόσο από ομοεθνείς, όσο και από αλλοδαπούς άλλων εθνικοτήτων.


Τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης μεριμνούσαν τόσο για τη διαμονή των διακινούμενων αλλοδαπών σε ξενοδοχεία στο κέντρο της Αθήνας, όσο και για τη σίτιση τους, σε περίπτωση καθυστέρησης της διακίνησης.

Η καταβολή των χρημάτων, πραγματοποιούνταν με κατάθεση των χρηματικών ποσών σε επαγγελματικούς χώρους, που διατηρούσαν άλλα μέλη της οργάνωσης (καφετέρια, εστιατόριο περίπτερο κ.λπ.).

Μάλιστα, τα χρήματα παρέμεναν στους προαναφερόμενους χώρους με τη μορφή «εγγυητήριων», ενώ τα μέλη της οργάνωσης είχαν τη δυνατότητα ανάληψής τους μόνο μετά την ολοκλήρωση της διακίνησης.

Μετά την είσπραξη της αμοιβής, που κυμαινόταν από 3.000 έως 4.000 ευρώ για κάθε άτομο, οι διακινούμενοι οδηγούνταν σε μη διακριβωμένα σημεία στο κέντρο της Αθήνας, όπου επιβιβάζονταν σε λεωφορείο, που μίσθωνε η εγκληματική οργάνωση και μεταφέρονταν οδικώς στην παραθαλάσσια περιοχή της Πρέβεζας, όπου επιβιβάζονταν σε πλωτά σκάφη, με προορισμό την Ιταλία.

Για άλλη μια φορά, επιβεβαιώθηκε με τον καλύτερο τρόπο ότι η διυπηρεσιακή συνεργασία αποτελεί τον πιο ισχυρό σύμμαχο των αρχών επιβολής του νόμου, στην προσπάθεια που καταβάλλουμε καθημερινά για την αντιμετώπιση των οργανωμένων μορφών εγκλήματος, που δρουν σε εθνικό, ευρωπαϊκό και διεθνές, πολλές φορές, επίπεδο».πηγη: http://www.atpreveza.gr/index.php/news/koinonia/item/23223-egklimatiki-rganosi-preveza-italia.html
Εγκληματική οργάνωση που μετέφερε πρόσφυγες-μετανάστες από την Πρέβεζα στην Ιταλία εξάρθρωσε το Λιμενικό Σώμα – Αναλυτικά οι λεπτομέρειες Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Παρασκευή, Μαΐου 05, 2017 Rating: 5 Οι πρόσφατες συλλήψεις στην περιοχή της Πάργας (δείτε ΕΔΩ ), και η ενδελεχής έρευνα που ακολούθησε από τις αρχές, οδήγησαν στην εξάρθρωση...

Αντιδρασεις:

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: