728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

«Δεν θα καλύψουμε το Κ.Υ. Πάργας» λένε γιατροί του Μαργαριτίου. «Ενδεχόμενο και όχι απόφαση» λέει ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ


 Δικαστικά δήλωσαν ότι θα κινηθούν γιατροί από το Κέντρο Υγείας Μαργαριτίου σε περίπτωση που η 6η ΥΠΕ τους υποχρεώσει να καλύψουν τις εφημερίες στο Κέντρο Υγείας Πάργας προκειμένου να λειτουργήσει το ΚΥ Πάργας ομαλά τουλάχιστον την καλοκαιρινή περίοδο.

 Αυτά ισχυρίστηκε σε επικοινωνία με στο Τ.Φ. online, γιατρός του ΚΥ Μαργαριτίου όταν κλήθηκε να σχολιάσει την θέμα.

 Σημείωσε ότι το Κέντρο Υγείας Μαργαριτίου έχει τρεις μόλις γιατρούς και πως οι ίδιοι δεν είναι αθίγγανοι για να μετακινούνται από πόλη σε πόλη επειδή κάποιος το πρότεινε ως λύση.

Υπογράμμισε πως, σε καμία περίπτωση δεν θα μετακινηθούν, ανεξάρτητα τι λένε ορισμένοι, σημειώνοντας μάλιστα πως σε περίπτωση που υποχρεωθούν από την αρμόδια Αρχή για κάτι τέτοιο, τότε θα ακολουθήσουν την δικαστική οδό για να βρουν το δίκιο τους.

 Θα πρέπει να πούμε ότι το Κέντρο Υγείας Μαργαριτίου λειτουργεί και αυτό εκ περιτροπής, δηλαδή μέρα παρά μέρα λόγω έλλειψης προσωπικού.

 Σε περίπτωση λοιπόν που μετακινηθούν οι δύο από τους τρεις γιατρούς, είναι επόμενο να κατεβάσει ρολά καθώς η λειτουργία του θα καταστεί αδύνατη.

Επιβεβαιωμένες πληροφορίες αναφέρουν ότι στο Κέντρο Υγείας Πάργας δεν υπάρχει μέχρι σήμερα η παραμικρή ενημέρωση για το θέμα της μετακίνησης γιατρών από το ΚΥ Μαργαριτίου ή κάποια σχετική απόφαση που γνωστοποιήθηκε από την 6η Υγειονομική Περιφέρεια.

Οι γιατροί της Πάργας γνωρίζουν την κατάσταση στο ΚΥ Μαργαριτίου αλλά και την αρνητική στάση που κρατούν οι γιατροί του σε όποια μετακίνησή τους. Εκφράζουν επιφυλάξεις εάν τελικά θα γίνουν μετακινήσεις από το ένα Κέντρο στο άλλο μέχρι τέλος του μήνα, προκειμένου να λειτουργήσει το Κέντρο Υγείας Πάργας ομαλά την καλοκαιρινή περίοδο.

Σε επικοινωνία που είχαμε με τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ Παναγιώτη Νικολόπουλο, φαίνεται ότι η «λύση» – όπως παρουσιάστηκε από ορισμένους – για κάλυψη των εφημεριών του ΚΥ Πάργας, τελικά δεν είναι «λύση» αλλά… ενδεχόμενο!!!

 Όπως τόνισε ο κ. Νικολόπουλος, πρώτα θα εξαντληθούν τα υπόλοιπα ενδεχόμενα, όπως πρόσληψη προσωπικού που θα εργάζεται στο ΚΥ Πάργα αποκλειστικά. Σε περίπτωση που αυτή η πρόταση δεν προχωρήσει, είπε, τότε θα εξεταστεί το ενδεχόμενο κάλυψης των εφημεριών της Πάργας από γιατρούς του ΚΥ Μαργαριτίου.

 Απαντώντας στις αιτιάσεις γιατρών του ΚΥ Μαργαριτίου, περί δικαστικής οδού, σημείωσε πως κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει διότι αρμόδια αρχή είναι η 6η ΥΠΕ και σε αρκετές περιπτώσεις έχουν μετακινηθεί γιατροί για να καλύπτουν εφημερίες, όταν κρίνεται απαραίτητο.

 Υπογράμμισε πάντως πως ήδη έχει μετακινηθεί ένας γιατρός από το ΚΥ Θεσπρωτικού στο ΚΥ Πάργας, εξηγώντας πως οι ανάγκες της Πάργας για την εύρυθμη λειτουργία του Κέντρου είναι περισσότερες από την στιγμή που είναι τουριστική περιοχή και ο κόσμος το καλοκαίρι διπλασιάζεται.

Σε σχετική ερώτηση, τί μέλει γενέσθαι με το Κέντρο Υγείας Μαργαριτίου, το οποίος θα κινδυνεύσει με κλείσιμο σε περίπτωση που οι γιατροί του τελικά καλύψουν τις εφημερίες της Πάργας, ο κ. Νικολόπουλος δεν έδωσε σαφή απάντηση. Κλείνοντας θα πρέπει να σημειώσουμε ότι δεν πρέπει να προτρέχουν ορισμένοι και να βιάζονται.

 Όταν αναφερόμαστε σε γιατρούς, μιλάμε για ανθρώπους και… οι λύσεις μεταφοράς από το ένα Κέντρο στο άλλο, λες και πρόκειται για μπαλάκι και όχι για ανθρώπους με οικογένειες και υποχρεώσεις, είναι εύκολο να λέγονται.

Συμπερασματικά, το ζήτημα της κάλυψης των εφημεριών του Κέντρου Υγείας Πάργας, βάσει των όσων ανέφερε ο πλέον αρμόδιος, ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ Παν. Νικολόπουλος, βρίσκεται σε φάση «εξέτασης ενδεχομένων» και όχι λύσης ή απόφασης. Για αν δούμε εάν τελικά επιβεβαιωθούν οι φόβοι ορισμένων, ότι το Κέντρο Υγείας Πάργας δεν θα λειτουργήσει ομαλά ούτε το καλοκαίρι…

Άρης Τσελίκος



πηγη: https://www.topikifoni.gr/article.php?title=den-8a-kalypsoyme-to-k-y-pargas-lene-giatroi-toy-margaritioy-endexomeno-kai-oxi-apofash-leei-o-dioikhths-ths-6hs-ype-964
«Δεν θα καλύψουμε το Κ.Υ. Πάργας» λένε γιατροί του Μαργαριτίου. «Ενδεχόμενο και όχι απόφαση» λέει ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Παρασκευή, Μαΐου 05, 2017 Rating: 5  Δικαστικά δήλωσαν ότι θα κινηθούν γιατροί από το Κέντρο Υγείας Μαργαριτίου σε περίπτωση που η 6η ΥΠΕ τους υποχρεώσει να καλύψουν τις εφη...

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: