728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Γενική απεργία.. Η χώρα κατεβάζει ρολά ενάντια στο νέο μνημόνιο



Γενική απεργία... Η χώρα κατεβάζει ρολά ενάντια στο νέο πακέτο μνημονιακών μέτρων, το οποίο ήδη συζητείται στη Βουλή και έρχεται να πλήξει ακόμη περισσότερο το εισόδημα και να προσθέσει νέα βάρη στα νοικοκυριά.

Κορύφωση των κινητοποιήσεων αποτελεί η Τετάρτη οπότε όλη η χώρα θα βρεθεί σε απεργιακό κλοιό λόγω της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας που προκήρυξαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ σε συμμαχία με κοινωνικούς και επιστημονικούς φορείς για να φωνάξουν ένα «φτάνει πια» με τα Μνημόνια κάνοντας λόγο για «μητέρα των μαχών».

Στα Γιάννινα, στις δέκα το πρωί πραγματοποιούνται δύο συγκεντρώσεις. Στο Δημαρχείο από την ΑΔΕΔΥ και στο Εργατικό Κέντρο από το ΕΚΙ κι άλλα σωματεία. Συνάμα ο Εμπορικός Σύλλογος αποφάσισε το κλείσιμο των καταστημάτων και ζητά να στηρίξουν την απόφαση όλα τα μέλη του.

Όπως αναφέρει η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας «η κυβέρνηση εθελοτυφλώντας για τις ολέθριες συνέπειες σε ολόκληρη την ελληνική κοινωνία, αφού εφάρμοσε με θρησκευτική ευλάβεια το 3ο μνημόνιο που υπέγραψε, τώρα ετοιμάζεται να ψηφίσει και να εφαρμόσει ένα 4ο μνημόνιο, απειλώντας με ισοπέδωση ότι έχει απομείνει όρθιο από τις κατακτήσεις των εργαζομένων».

Στις κινητοποιήσεις της 17ης Μαίου θα συμμετέχει και η ΓΣΕΒΕΕ αντιδρώντας στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές και διαμαρτυρόμενη για τα προβλήματα που βιώνουν όλοι οι επαγγελματίες όπως οι αυξημένες επιβαρύνσεις στο ασφαλιστικό, η αύξηση του ΦΠΑ, η μείωση του κύκλου εργασιών και κατανάλωσης και το φορολογικό.

«Παρών» και από την ΟΤΟΕ που σε ανακοίνωσή της τονίζει ότι «η κυβέρνηση εθελοτυφλώντας για τις ολέθριες συνέπειες σε ολόκληρη την ελληνική κοινωνία, αφού εφάρμοσε με θρησκευτική ευλάβεια το 3ο μνημόνιο που υπέγραψε, τώρα ετοιμάζεται να ψηφίσει και να εφαρμόσει ένα 4ο μνημόνιο, απειλώντας με ισοπέδωση ότι έχει απομείνει όρθιο από τις κατακτήσεις των εργαζομένων.»

Τριήμερη αποχή από τα καθήκοντά τους στις 17, 18 και 19 Μαΐου αποφάσισαν οι συμβολαιογράφοι. Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα νοσοκομεία καθώς η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) προκήρυξαν πανελλαδική απεργία για την ίδια ημέρα. Στην απεργία έχουν δηλώνει ότι θα λάβουν μέρος οδοντίατροι και φαρμακοποιοί.


πηγη: http://www.epiruspost.gr/oikonomia/xrima/44265-2017-05-16-16-12-59.html
Γενική απεργία.. Η χώρα κατεβάζει ρολά ενάντια στο νέο μνημόνιο Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Τετάρτη, Μαΐου 17, 2017 Rating: 5 Γενική απεργία... Η χώρα κατεβάζει ρολά ενάντια στο νέο πακέτο μνημονιακών μέτρων, το οποίο ήδη συζητείται στη Βουλή και έρχεται να πλήξε...

Ετικετες

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: