728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Με το απολυτήριο λυκείου στο… πανεπιστήμιο

Το νέο σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση αναμένεται να εφαρμοστεί από το 2020

 

 



Η παρουσίαση των βασικών σημείων του νομοσχεδίου που σχετίζεται με τις αλλαγές στο λύκειο και την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση αναμένεται να γίνει τις επόμενες ημέρες στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής. Η κύρια αλλαγή εντοπίζεται στο γεγονός ότι το βασικό κριτήριο για την εισαγωγή στα ΑΕΙ και στα ΤΕΙ θα είναι το απολυτήριο του λυκείου.

Το νέο σύστημα αναμένεται να εφαρμοστεί για πρώτη φορά στους μαθητές της Γ' λυκείου, οι οποίοι θα διεκδικήσουν την εισαγωγή τους στα πανεπιστήμια και στα ΤΕΙ το 2020. Ωστόσο, όποια εξέλιξη υπάρξει στο θέμα, θα λάβει χώρα μετά το τέλος των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων του Ιουνίου, προκειμένου οι υποψήφιοι να μείνουν ανεπηρέαστοι από τις όποιες εντάσεις υπάρξουν στον δημόσιο διάλογο που θα γίνει.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει με σχετικό της άρθρο η Καθημερινή, τα βασικά σημεία των προτάσεων του υπουργείου Παιδείας για το εν λόγω σύστημα δεν απέχουν πολύ από την πρόταση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής.

Στην Α’ λυκείου θα αντανακλώνται τα βασικά χαρακτηριστικά τόσο της αντίστοιχης τάξης του Γενικού Λυκείου όσο και αυτής του Τεχνικού-Επαγγελματικού Λυκείου, ώστε οι μαθητές να εξοικειωθούν με τα γνωστικά αντικείμενα της κατεύθυνσης που θα ακολουθήσουν. Στη Β’ και στη Γ’ λυκείου θα μειωθεί ο αριθμός των μαθημάτων (σήμερα υπάρχουν 18 μαθήματα στη Β’ τάξη και 15 στη Γ’), ενώ τα μαθήματα θα διδάσκονται σε δύο σερί 45λεπτα, για πιο αποτελεσματική διδασκαλία.

Επίσης, έχει προταθεί να γίνει μεταβολή στον τρόπο αξιολόγησης, ενώ ο βαθμός της Β’ λυκείου δεν θα μετράει στην εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Τέλος, για να πάρουν το απολυτήριο στα χέρια τους οι μαθητές, θα πρέπει πρώτα να εξεταστούν με επιτυχία σε τέσσερα τουλάχιστον μαθήματα.
 
 
πηγη: http://www.newsbeast.gr/greece/ekpaideusi/arthro/2662918/me-to-apolitirio-likiou-sto-panepistimio
Με το απολυτήριο λυκείου στο… πανεπιστήμιο Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Πέμπτη, Απριλίου 20, 2017 Rating: 5 Το νέο σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση αναμένεται να εφαρμοστεί από το 2020     Η παρουσίαση των βασικών σημείων του...

Ετικετες

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: