728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Σαρώνουν οι ιώσεις… Ταυτοποιήθηκαν και κρούσματα γρίπης.. Αυξημένη επαγρύπνηση!



Δύσκολα θα βρεθεί οικογένεια, το διάστημα αυτό, που ένα τουλάχιστον μέλος της δεν έχει προσβληθεί από κάποια ίωση... Τις τελευταίες ημέρες μάλιστα, παρουσιάζεται έξαρση των ιώσεων, σε ορισμένες περιπτώσεις με έντονο βήχα αλλά και υψηλό πυρετό.

Στα τμήματα επειγόντων περιστατικών των νοσηλευτικών ιδρυμάτων γίνεται το αδιαχώρητο, ειδικά από πολίτες που ταλαιπωρούνται από λοιμώξεις του αναπνευστικού.

Ο Καθηγητής Παθολογίας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ, σε δηλώσεις που έκανε, σημείωσε πως ο μεγαλύτερος αριθμός των περιστατικών αφορά τις κοινές λοιμώξεις του αναπνευστικού ωστόσο υπάρχουν και στην περιοχή μας ταυτοποιημένα κρούσματα γρίπης που χρήζουν και ιδιαίτερης προσοχής, καθώς η γρίπη μπορεί να έχει επιπλοκές.

Αναφορικά με τα περιστατικά της γρίπης αυτά προέρχονται κυρίως από ασθενείς που δεν είχαν υποβληθεί στον αντιγριπικό εμβολιασμό. Όπως τόνισε ο κ. Ελισάφ ο εμβολιασμός αποτελεί την καλύτερη ασπίδα για την μείωση των κρουσμάτων.

Ο κ. Ελισάφ τόνισε ότι τα νοσοκομεία και οι υγειονομικοί πρέπει να είναι σε επαγρύπνηση για να διαχειριστούν τον αυξημένο αριθμό προσέλευσης πολιτών και να γίνεται η δέουσα διαλογή των περιστατικών ,δηλαδή των κοινών λοιμώξεων και της γρίπης καθώς απαιτείται και διαφορετική παρακολούθηση.

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ, σύμφωνα με τα οποία κατά την περίοδο γρίπης 2015-2016 καταγράφηκαν 435 σοβαρά κρούσματα εργαστηριακά επιβεβαιωμένης γρίπης, εκ των οποίων τα 408 νοσηλεύτηκαν σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Τα 310 (76%) από τα 408 περιστατικά ανήκαν σε κλινική ομάδα υψηλού κινδύνου για την οποία συστήνεται εμβολιασμός για την εποχική γρίπη.

Συνολικά, κατά την περίοδο γρίπης 2015-2016 καταγράφηκαν 197 θάνατοι από εργαστηριακά επιβεβαιωμένη γρίπη. Τα 166 (84,3%) από τα 197 κρούσματα ανήκαν σε κλινική ομάδα υψηλού κινδύνου για την οποία συστήνεται εμβολιασμός για την εποχική γρίπη.


πηγη: http://www.epiruspost.gr/reportaz/koinonia/42090-2017-01-02-22-21-08.html#.WGtOvCAAj0w.facebook
Σαρώνουν οι ιώσεις… Ταυτοποιήθηκαν και κρούσματα γρίπης.. Αυξημένη επαγρύπνηση! Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Τρίτη, Ιανουαρίου 03, 2017 Rating: 5 Δύσκολα θα βρεθεί οικογένεια, το διάστημα αυτό, που ένα τουλάχιστον μέλος της δεν έχει προσβληθεί από κάποια ίωση... Τις τελευταίες ημέρε...

Ετικετες

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: