728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Στη ΜΕΘ τρία περιστατικά γρίπης.. Πρόεδρος ΚΕΕΛΠΝΟ: Αυξημένη επαγρύπνηση στην Ήπειρο



Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων νοσηλεύονται τρία περιστατικά που έχουν προσβληθεί από τον ιό της γρίπης. Πρόκειται για περιστατικά από αυτά που έχουν ταυτοποιηθεί, το τελευταίο διάστημα.

Και στα δύο νοσοκομεία των Ιωαννίνων, πέρα από τα περιστατικά γρίπης, τις ημέρες εφημερίας γίνεται το αδιαχώρητο, καθώς παρουσιάζεται μεγάλη έξαρση των ιώσεων και των λοιμώξεων του αναπνευστικού.

Ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ Θεόφιλος Ρόζενμπεργκ από τα Γιάννινα όπου βρέθηκε δήλωσε ότι τα κρούσματα γρίπης που διαθέτει ο Οργανισμός, είναι ακόμη περιορισμένα και βρίσκονται κοντά στα επίπεδα των προηγούμενων ετών.

Η έξαρση όμως παρατηρείται προς τα τέλη Ιανουαρίου και τον Φεβρουάριο για να κλείσει ο κύκλος τον Μάρτιο.

Ο υπότυπος γρίπης που εκδηλώνεται φέτος είναι ο Η3Ν2 και ήδη καταγράφεται μεγάλη έξαρση στις γειτονικές μας χώρες. Τις ημέρες αυτές ακόμη και η Αλβανία λαμβάνει μέτρα προκειμένου να περιοριστεί η μετάδοση της νόσου.

Ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ επεσήμανε ότι στην Ήπειρο θα πρέπει να υπάρχει αυξημένη επαγρύπνηση λόγω της κατάστασης στις γειτονικές χώρες και των υψηλών ποσοστών επιπτώσεων που καταγράφονται.

Ο κ. Ρόζενμπεργκ, επεσήμανε ότι είναι επιβεβλημένο να γίνει το αντιγριπικό εμβόλιο, ειδικά στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού όπως επίσης και του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.



πηγη: http://www.epiruspost.gr/reportaz/koinonia/42112-2017-01-04-16-31-06.html#.WG0jcxs3Mhs.facebook
Στη ΜΕΘ τρία περιστατικά γρίπης.. Πρόεδρος ΚΕΕΛΠΝΟ: Αυξημένη επαγρύπνηση στην Ήπειρο Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Πέμπτη, Ιανουαρίου 05, 2017 Rating: 5 Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων νοσηλεύονται τρία περιστατικά που έχουν προσβληθεί από τον ιό τη...

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: