728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Το 5ο Συγκλονιστικό Επεισόδιο της Σειράς Μυστηρίου «Περιπέτεια στην Πάργα» του James Antoniou, αποκλειστικά στο www.patatoukos.com



Αυτό είναι το πέμπτο συγκλονιστικό επεισόδιο της «Περιπέτειας στην Πάργα» του James Antoniou και σας καλούμε να στείλετε τα σχόλιά σας στο patatoykos@gmail.com. «Αναζητώντας καταφύγιο στην Πάργα...» ο τίτλος μιλά από μόνος του!





Περιπέτεια στην Πάργα

«5ο Στάδιο: Αναζητώντας καταφύγιο στην Πάργα...»



Το κινητό μου άρχισε να χτυπάει γύρω στις 2 τη νύχτα και το μυαλό μου πήγε κατευθείαν στο κακό. Όταν κτυπάει το τηλέφωνο τέτοια ώρα δεν είναι ποτέ για καλό, έλεγε ο πατέρας μου. Πετάχτηκα από τον καναπέ και έτρεξα στο έπιπλο της τηλεόρασης να το σηκώσω. Από τη μέρα που βγήκα από το νοσοκομείο κοιμάμαι στον καναπέ, δεν μπορώ να βρω το θάρρος να πάω στην κρεβατοκάμαρά μου. Αν κάποιος προσπαθήσει να μπει στο σπίτι, θέλω να τον ακούσω πρώτος. Να κάνω κάτι. Να αντιδράσω με όποιον τρόπο μπορώ.

Στην οθόνη του κινητού, έλαμπε στο σκοτάδι το όνομα του αρχιφύλακα. Όχι και τέτοια ώρα σκέφτηκα και έσυρα το δάχτυλό μου για να απαντήσω.

- Αρχιφύλακα ξέρεις τι ώρα …. Προσπάθησα να πω.

- Μάζεψε μερικά ρούχα και είδη πρώτης ανάγκης, μου είπε. Έρχομαι να σε πάρω.

Το μυαλό μου σκοτείνιασε, όχι δεν θα πήγαινα πουθενά, δεν είναι δυνατόν να με διώξει από το σπίτι μου ο αλήτης ο Ιερεμίας!

- Δεν πάω πουθενά, απάντησα, δεν μαζεύω τίποτα και κυρίως δεν φεύγω από το σπίτι μου.

- Είμαι από κάτω αγόρι μου, μου είπε και το άγχος ήταν έκδηλο στην φωνή του. Στη σκάλα της πολυκατοικίας σου υπάρχει αίμα και ο άνθρωπος που έστειλα να σε προσέχει είναι άφαντος.

Κοκάλωσα! Αν ακόμα και οι αστυνομικοί κινδυνεύουν, εγώ τί θα μπορέσω να κάνω; Δυο λεπτά μετά άκουσα χτυπήματα στην πόρτα και με το που άνοιξα μπήκε μέσα ο αρχιφύλακας Λιαδέλης με το όπλο στο χέρι και άρχισε να ελέγχει το διαμέρισμα.

- Αρχιφύλακα, του φώναξα, πενήντα τετραγωνικά είναι όλα κι όλα, αν είχε μπει κανείς θα το είχα καταλάβει.

Ο αρχιφύλακας Λιαδέλης γύρισε προς το μέρος μου, και με το όπλο ακόμα στο χέρι, με κοίταξε στα μάτια.

- Πιστεύω πως ο Αντώνης είναι νεκρός, μου είπε με μάτια κατακόκκινα από θυμό. Τον φάγανε εδώ έξω από την πόρτα σου μέσα στον κόσμο, και δεν αρκεί αυτό, όποιος το έκανε είχε και το θράσος να μεταφέρει και το πτώμα του. Ντύσου και τελείωνε. Φεύγουμε.

- Σας είπα ποιος φταίει. Όλα αυτά τα κάνει Ο Ιερεμίας Πατέλης, γιατί δεν πάτε να τον μαζέψετε να τελειώνουμε;

- Δεν μπορώ να συλλάβω κάποιον απλά επειδή το λες εσύ, δεν το καταλαβαίνεις; Δεν έχουμε κανένα στοιχείο… Ψάξαμε την ζωή του μέχρι σήμερα και είναι υποδειγματική. Καθηγητής πανεπιστημίου, βραβευμένος συγγραφέας, οικονομικά άνετος, φιλικός με όλους τους γείτονες… ούτε κλίση δεν έχει φάει στη ζωή του!

- Σας δουλεύει, μας δουλεύει όλους μαζί. Αυτός με νάρκωσε και με έδεσε στις γραμμές του τρένου.

- Δημήτρη, αυτό το λες εσύ. Πήγαμε στο σπίτι του και τον ελέγξαμε, μας άφησε να ψάξουμε τα πάντα, ούτε το αμάξι σου βρήκαμε εκεί που είπες, ούτε δικό σου DNA, ούτε τίποτα. Άσε που μας τόνισε και το πόσο σε αγαπά, παρ’ όλο που μεγαλώνοντας δεν επέδειξες και ιδιαίτερα ομαλή συμπεριφορά.

- Τι εννοείς;

- Μας είπε πως μικρός είχες μπει σε παρέες με ναρκωτικά και ότι η χρήση τους σε είχε κάνει να χάσεις λίγο την πνευματική σου ευστάθεια.

- Ψέματα, φώναξα, όλα αυτά είναι ψέματα!

- Το ξέρω, μου απάντησε ο Αρχιφύλακας, έψαξα και εσένα, απλά κατανόησε ότι δεν μπορώ να κάνω τίποτα άλλο προς το παρόν, εκτός από το να σε φυγαδεύσω μέχρι να βγάλουμε κάποια άκρη.

- Και πού να πάω; Όλη μου την οικογένεια τη γνωρίζει. Όπου και να πάω θα με βρει.

- Δεν έχεις κανένα φίλο εκτός Αθηνών που να μην τον ξέρει; Κάποιον καθαρά δικό σου φίλο που να μην έχει σχέση με την οικογένειά σου;

Το μυαλό μου πήγε κατευθείαν στο Γιάννη. Ήμασταν μαζί φαντάροι, αλλά κρατάμε ακόμη καλή επικοινωνία. Από το τηλέφωνο βασικά, μιας και μένει μόνιμα στην Πάργα, αλλά μιλάμε αρκετές φορές κάθε μήνα και με έχει ζαλίσει να πάω να τον επισκεφτώ.

- Έχω, του απάντησα, αλλά δεν μπορώ να τον πάρω τέτοια ώρα.

- Πάρε, μου είπε, αν το πρόβλημά μας ήταν η ώρα θα ήμασταν ευτυχισμένοι!

Ο Γιάννης σήκωσε το τηλέφωνό του με την πρώτη, δεν είχε γυρίσει ακόμα σπίτι. Μόλις του εξήγησα το πρόβλημα, μου είπε να τον περιμένω στο αστυνομικό τμήμα της Κηφισιάς.

- Τσιμπάω ένα καφέ και ξεκινάω για Αθήνα, μου είπε. Όλα θα πάνε καλά!


Κλείδωσα το σπίτι και κατεβήκαμε με τον αρχιφύλακα στο αυτοκίνητό του. Για κάποιο λόγο, είχα το προαίσθημα πως θα αργούσα να ξαναδώ το σπίτι μου…







Η συνέχεια
ΣΕ ΚΑΘΕ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ BOOKSTARS
  
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΤΟ   www.bookstars.gr

E-BOOK ΣΤΟ AMAZON KINDLE ΣΤΟ   www.amazon.com


Σημείωση: Τα πνευματικά δικαιώματα του λογοτεχνικού περιεχομένου ανήκουν αποκλειστικά στο www.patatoukos.com και στον συγγραφέα, και απαγορεύεται οποιαδήποτε αναπαραγωγή του, οπουδήποτε, χωρίς την έγγραφη άδεια του www.patatoukos.com και του συγγραφέα.
Το 5ο Συγκλονιστικό Επεισόδιο της Σειράς Μυστηρίου «Περιπέτεια στην Πάργα» του James Antoniou, αποκλειστικά στο www.patatoukos.com Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Παρασκευή, Δεκεμβρίου 16, 2016 Rating: 5 Αυτό είναι το πέμπτο συγκλονιστικό επεισόδιο της «Περιπέτειας στην Πάργα» του James Antoniou και σας καλούμε να στείλετε τα σχόλιά σας στ...

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: