728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

16 εκατομμύρια στην Ήπειρο από τα προγράμματα Leader



Δέκα έξι εκατομμύρια περίπου εγκρίθηκαν στα δύο προγράμματα LEADER που θα υλοποιηθούν στην περιοχή μέσω της Αναπτυξιακής Ήπειρος και της ΕΤΑΝΑΜ. Πρόκειται για προγράμματα που μπορούν να ενισχύσουν την ύπαιθρο μέσω των ιδιωτικών επενδύσεων.

Συγκεκριμένα, με την απόφαση που υπέγραψε ο κ. Αποστόλου εγκρίνονται 31 πολυταμειακά τοπικά προγράμματα και 18 μονοταμειακά (16 από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης και 2 από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αλιείας και Θάλασσας) και κατανέμονται 360,6 εκατ. ευρώ.

Με την απόφαση έγκρισης και κατανομής των πόρων στα τοπικά αναπτυξιακά προγράμματα του νέου CLLD/LEADER δρομολογείται ουσιαστικά η δυνατότητα άμεσης ενεργοποίησης των επενδυτικών και λοιπών δράσεων, ιδιωτικών και δημοσίων, από τις Ομάδες Τοπικής Δράσης σε όλη τη χώρα.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, με την απόφαση αυτή ουσιαστικά ολοκληρώνεται η διαδικασία αξιολόγησης και έγκρισης των Τοπικών Προγραμμάτων που υποβλήθηκαν από τις κατά τόπο αναπτυξιακές εταιρίες- Ομάδες Τοπικής Δράσης, διαδικασία που για πρώτη φορά διεκπεραιώθηκε σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, μόλις 3 μήνες από τη καταληκτική ημερομηνία υποβολής των προτάσεων και εντός έτους από την έγκριση του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης.

Για πρώτη φορά στο νέο CLLD/LEADER δόθηκε έμφαση στη συμπληρωματικότητα και τις συνέργειες και υιοθετήθηκε η δυνατότητα της πολυταμειακότητας και της πολυτομεακότητας με αξιοποίηση και επιπλέον καθεστώτων ενίσχυσης για την ευνοϊκότερη χρηματοδότηση των επενδύσεων. Επίσης, για πρώτη φορά εφαρμόζεται σε διευρυμένες περιοχές παρέμβασης με ενσωμάτωση των πρώην περιοχών ΟΠΑΑΧ, διασφαλίζοντας την εξ ολοκλήρου κάλυψη του αγροτικών περιοχών της χώρας.

Σύμφωνα με την απόφαση, ο προυπολογισμός για την « Ήπειρος» ανέρχεται στα 8,2 εκατομμύρια και για την ΕΤΑΝΑΜ στα 7,8 εκατομμύρια.




πηγη: http://www.epiruspost.gr/oikonomia/agrotika/41831-16-leader.html
16 εκατομμύρια στην Ήπειρο από τα προγράμματα Leader Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Τετάρτη, Δεκεμβρίου 14, 2016 Rating: 5 Δέκα έξι εκατομμύρια περίπου εγκρίθηκαν στα δύο προγράμματα LEADER που θα υλοποιηθούν στην περιοχή μέσω της Αναπτυξιακής Ήπειρος και της ...

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: