728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Δωδώνη-Φοινίκη... Μια κοινή διαδρομή ολοκληρώνεται



Ο Δήμος Δωδώνης διοργανώνει ημερίδα κατά την οποία θα γίνει η παρουσίαση των αποτελεσμάτων του έργου "MileSTONES" που αφορά σε κοινές δράσεις για την προώθηση των πολιτιστικών χαρακτηριστικών εστιάζοντας στα αρχαία θέατρα της Φοινίκης και της Δωδώνης.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου, στις δέκα το πρωί, στην αίθουσα εκδηλώσεων στα Λιθαρίτσια.

Το έργο "MileSTONES" χρηματοδοτήθηκε από το διασυνοριακό πρόγραμμα Interreg και υλοποιήθηκε από το Δήμο Δωδώνης και Φοινίκης Αλβανίας.

Οι δύο Δήμοι στο πλαίσιο της συνεργασίας τους έχουν υποβάλλει πρόταση για συνέχιση των κοινών δράσεων και στο νέο διασυνοριακό πρόγραμμα.

Στην διάρκειαα της ημερίδας, όπου θα παραβρεθούν και οι εταίροι από την Αλβανία, θα παρουσιαστούν αναλυτικά οι δράσεις που υλοποιήθηκαν στους αρχαιολογικούς χώρους της Δωδώνης και της Φοινίκης, ενώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η εισήγηση του Σταύρου Μπένου, Προέδρου του Σωματείου "Διάζωμα" με θέμα τα μνημεία στο κέντρο της ζωής, η αξία και η μαγεία των συνεργειών.

Για την Δωδώνη στον 21ο αιώνα θα μιλήσει ο Προιστάμενος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων Κωνσταντίνος Σουέρεφ, ενώ για την συντήρηση, αναστήλωση και αποκατάσταση του θεάτρου θα μιλήσει ο αρχιτέκτονας, Καθηγητής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Γιώργος Σμύρης.

Την πορεία των έργων αποκατάστασης και ανάδειξης του θεάτρου και των άλλων μνημείων στο πλαίσιο του νέου ΕΣΠΑ θα παρουσιάσει η Προισταμένη του Τμήματος Προιστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, Μνημείων και Αρχαιογνωστικής Έρευνας Παρασκευή Γιούνη.

Στην ημερίδα θα γίνει η παρουσίαση της βραβευμένης εργασίας των μαθητών του Αρσάκειου Γυμνασίου Ιωαννίνων που αφορά στα αρχαία θέατρα, από τον Διευθυντή του Σχολείου Παύλο Μαυρόγιαννη, ενώ στις κοινές δράσεις που αναπτύχθηκαν σε Δωδώνη και Φοινίκη θα αναφερθούν οι τεχνικοί σύμβουλοι του έργου και στελέχη των δύο Εφορειών.

Στην έναρξη της ημερίδας, θα απευθύνουν χαιρετισμούς ο Δήμαρχος Δωδώνης Χρήστος Ντακαλέτσης, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης, ο Δήμαρχος Φοινίκης Λεωνίδας Χρήστου και ο Διευθυντής της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πολιτισμού της Αυλώνας.

Με την ολοκλήρωση της ημερίδας θα ακολουθήσει θεματικό εργαστήρι με αντικείμενο "ο πολιτισμός στο επίκεντρο της τουριστικής ανάπτυξης του τόπου, σύγχρονες δράσεις και εργαλεία".



πηγη: http://www.epiruspost.gr/reportaz/autodioikisi/41452-2016-11-22-11-41-25.html#.WDQvEX7rfIw.facebook
Δωδώνη-Φοινίκη... Μια κοινή διαδρομή ολοκληρώνεται Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Τρίτη, Νοεμβρίου 22, 2016 Rating: 5 Ο Δήμος Δωδώνης διοργανώνει ημερίδα κατά την οποία θα γίνει η παρουσίαση των αποτελεσμάτων του έργου "MileSTONES" που αφορά σε ...

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: