728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Στράτος Ιωάννου.. Πολλαπλά τα οφέλη από το έργο της νέας εισόδου



Στους πρώτους μήνες του νέου έτους σχεδιάζεται η δημοπράτηση του μεγάλου έργου της νέας εισόδου της Πρέβεζας με παράκαμψη του αρχαιολογικού χώρου της Νικόπολης αλλά κι ένα ακόμη πλέγμα οδικών υποδομών.

Το έργο θα υλοποιηθεί από την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Ηπείρου, η οποία ολοκληρώνει αυτό το διάστημα τις διαδικασίες για τις απαλλοτριώσεις.

Το πράσινο φως για την παρέμβαση αυτή άναψε με την έγκριση της μελέτης από το ΚΑΣ.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Στράτος Ιωάννου μετά τη σύσκεψη, δήλωσε ότι αισθάνεται δικαιωμένος για τις προσπάθειες που έχουν καταβληθεί και ιδιαίτερα χαρούμενος, καθώς ένα όνειρο που θα φέρει μεγάλο όφελος για την πόλη της Πρέβεζας και την ευρύτερη περιοχή, εκπληρώνεται.

Ο κ. Ιωάννου πρόσθεσε ότι "πρόκειται για ένα μεγάλο αναπτυξιακό έργο, καθώς η Πρέβεζα αποκτά έναν υπερσύγχρονο, τετράϊχνο δρόμο με βοηθητικούς δρόμους που θα αποτελεί και την βασική- ευρωπαϊκών προδιαγραφών- είσοδο της πόλης, ενώ συνδυάζεται και με ένα άλλο πλέγμα έργων, όπως είναι η βελτίωση του δρόμου μέχρι το Μονολίθι, δημιουργία κόμβου στη ΒΙΠΕ και στο Μονολίθι, τέσσερα πάρκινγκ στον αρχαιολογικό χώρο και δύο ακόμη παρακαμπτήριες οδούς. Επιπλέον, θα μπορούμε να μιλάμε και για αρχαιολογικό πάρκο της Νικόπολης, καθώς ο αρχαιολογικός χώρος ενοποιείται, εκπληρώνοντας το σχεδιασμό του Προγράμματος "Πολιτιστικές Διαδρομές στα αρχαία θέατρα της Ηπείρου"".

Σημειώνεται ότι για πρώτη φορά στην Ελλάδα απομακρύνεται εθνικός δρόμος μέσα από αρχαιολογικό χώρο.

«Πρόκειται για μια ιστορικής σημασίας εξέλιξη για την Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή» κατέληξε ο κ. Στράτος Ιωάννου.


πηγη: http://www.epiruspost.gr/reportaz/autodioikisi/41222-2016-11-09-19-00-54.html#.WCNylOSYQOo.facebook
Στράτος Ιωάννου.. Πολλαπλά τα οφέλη από το έργο της νέας εισόδου Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Πέμπτη, Νοεμβρίου 10, 2016 Rating: 5 Στους πρώτους μήνες του νέου έτους σχεδιάζεται η δημοπράτηση του μεγάλου έργου της νέας εισόδου της Πρέβεζας με παράκαμψη του αρχαιολογικ...

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: