728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

«Τυφλό» αεροδρόμιο στα Γιάννινα, μισές οδικές συνδέσεις στην Ήπειρο



- Νέα παράταση στη μελέτη για το δρόμο Πρέβεζας- Ιόνια

Τα Γιάννινα χωρίς αεροδρόμιο και η Πρέβεζα χωρίς πρόσβαση σε καμία από τις δύο οδικές αρτηρίες της Ηπείρου. Την Εγνατία και την Ιόνια! Αυτή είναι η εικόνα της περιοχής, που δεν μπορεί να οδηγήσει σε ανάπτυξη και προοπτική.

Η κατάσταση στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων είναι γνωστή και η τύχη του θα κριθεί εν πολλοίς από τις μελέτες βιωσιμότητες με τις οποίες θα οδηγηθεί «πακέτο» στο νέο υπερταμείο.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο σχεδιασμός για την ανάπτυξη της Ηπείρου, τουλάχιστον για το προσεχές διάστημα, δεν μπορεί να υπολογίζει ως πυλώνα, τον «Βασιλιά Πύρρο».

Από την άλλη, το αεροδρόμιο του Ακτίου, που βρίσκεται εκτός γεωγραφικών ορίων της περιφέρειας, παρουσιάζει εντυπωσιακά στοιχεία για την κίνηση, δείκτες σε μόνιμα ανοδική βάση και είναι αυτό που εξυπηρετεί την παραλιακή ζώνη σε Πρέβεζα και Θεσπρωτία και διακινεί το σύνολο σχεδόν των ξένων τουριστών.

Μόνο που είναι αποκομμένο από την ενδοχώρα και με την σημερινή οδική σύνδεση μοιάζει πολύ μακριά από τα Γιάννινα...

Ολόκληρη η Πρέβεζα άλλωστε, λόγω κακών χειρισμών και επιλογών, μένει χωρίς πρόσβαση στην Εγνατία Οδό και όπως φαίνεται θα μείνει για πολύ ακόμη χωρίς πρόσβαση και στην Ιόνια Οδό.

Έργο πνοής, έργο προτεραιότητας, αλλά...

Μπορεί τον περασμένο Γενάρη, ο τοπικός βουλευτής να ανακοίνωνε την ένταξη και δημοπράτηση του έργου και πολλοί να τον πίστεψαν, αλλά τελικώς ήταν παντελώς αδιάβαστος...

Αυτό όμως δεν είναι το μεγαλύτερο κακό..

Το χειρότερο είναι ότι η περιβόητη μελέτη για την οδική σύνδεση της Πρέβεζας με την Ιόνια, οδηγείται σε μία ακόμη παράταση, χωρίς να είναι καθόλου σίγουρο ότι αυτή θα είναι και η τελευταία.

Άλλωστε είναι η πολλοστή από την ώρα που ανατέθηκε.

Η νέα προθεσμία έχει μετατεθεί για το τέλος του έτους, όμως έγκυρες πηγές αναφέρουν ότι πρόκειται για παράταση που έχει τυπικά χαρακτηριστικά και όχι ουσιαστικά, αφού υπάρχει πολύς δρόμος ακόμη για να διανύσει...

Και στην περίπτωση όμως που η ολοκλήρωσή της γίνει εφικτή μέσα στους επόμενους μήνες, το έργο είναι μετέωρο, καθώς δεν έχει προβλεφθεί καμία πηγή χρηματοδότησης.

Το αποτέλεσμα;

Σε λίγους μήνες η Ιόνια θα είναι πραγματικότητα. Θα σταματά στην Πεδινή.. Θα λείπει το βόρειο άκρο της, το τμήμα δηλαδή από τα Γιάννινα μέχρι την Κακαβιά και η σύνδεση με την Πρέβεζα...

Κατά τα λοιπά, με το τυφλό αεροδρόμιο, θα αναζητούμε προοπτική, ανάπτυξη και τουρισμό!



«Τυφλό» αεροδρόμιο στα Γιάννινα, μισές οδικές συνδέσεις στην Ήπειρο Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Δευτέρα, Οκτωβρίου 03, 2016 Rating: 5 - Νέα παράταση στη μελέτη για το δρόμο Πρέβεζας- Ιόνια Τα Γιάννινα χωρίς αεροδρόμιο και η Πρέβεζα χωρίς πρόσβαση σε καμία από τις δύο οδι...

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: