728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Μονάδες τεχνητού νεφρού… Γολγοθάς για τους ασθενείς



Κραυγή αγωνίας εκφράζουν οι αιμοκαθαιρόμενοι ασθενείς καθώς στα δημόσια νοσοκομεία, είναι αντιμέτωποι με έναν πραγματικό Γολγοθά.

Παλιά μηχανήματα που συχνά βγαίνουν εκτός λειτουργίας, ελλείψεις στο προσωπικό, αναμονή και συνθήκες που δεν ταιριάζουν σε ευρωπαική χώρα.

Την ακτινογραφία των Μονάδων έκανε η ΠΟΕΔΗΝ, η οποία το τελευταίο διάστημα, αναδεικνύει τα προβλήματα του δημόσιου συστήματος υγείας, μέσα από στοιχεία για όλα τα νοσοκομεία της χώρας.

Όπως σημειώνει, στην καλή ποιότητα ζωής και στη σημαντική αύξηση του προσδόκιμου ζωής των αιμοκαθαιρόμενων, καθοριστικό ρόλο παίζει η επιλογή των φίλτρων αιμοκάθαρσης που θα πρέπει να είναι υψηλής απόδοσης και ποιότητας, τα σύγχρονα μηχανήματα Τεχνητού Νεφρού, οι εξοπλισμένες και επαρκείς στελεχωμένες ΜΤΝ από Ιατρικό και Νοσηλευτικό Προσωπικό.

Δυστυχώς στα Νοσοκομεία δεν υφίστανται οι συγκεκριμένες ζωτικής σημασίας προϋποθέσεις.

Τα στοιχεία που παρουσιάζει για το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων είναι τα ακόλουθα:

Λειτουργεί από την έναρξη ως τμήμα οξέων αιμοκάθαρσης και στην συνέχεια ως τακτικό με προγραμματισμό. Λειτουργεί σήμερα με 8 μηχανήματα (παλιάς τεχνολογίας) συν ένα εφεδρικό. Υπάρχουν δύο μηχανήματα που λόγο παλαιότητας δεν υπάρχουν ανταλλακτικά και έχουν βγει για απόσυρση.

Το τμήμα λειτουργεί σε τρείς βάρδιες ασθενών και δύο βάρδιες προσωπικού. Τις Κυριακές από 12 έως 8. Μεγάλο πρόβλημα από αιτήματα για φιλοξενία κυρίως ασθενών από Γερμανία ( έως τώρα αιτήματα 21 δεκτά μόνο 4). Λειτουργεί στο όριο και κατά περιόδους εκτός ορίου. Ελλιπέστατο το νοσηλευτικό προσωπικό. Στην Πρέβεζα, η Μονάδα, λειτουργεί με τα μηχανήματα που έχουν μεταφερθεί από το νοσοκομείο Ζακύνθου. Ότι παλαιό περίσσευε. Η λειτουργία γίνεται σε δυο βάρδιες με έναν μόνιμο Ιατρό και έναν Επικουρικό. Επιτακτική ανάγκη για λειτουργία 3ης βάρδιας αλλά λόγο έλλειψης νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού δεν είναι εφικτό. Μεγάλη λίστα αναμονής τους καλοκαιρινούς κυρίως μήνες λόγο τουρισμού.



πηγη: http://www.epiruspost.gr/reportaz/koinonia/40490-2016-10-02-13-35-50.html#.V_ENVI4l8YE.facebook
Μονάδες τεχνητού νεφρού… Γολγοθάς για τους ασθενείς Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Κυριακή, Οκτωβρίου 02, 2016 Rating: 5 Κραυγή αγωνίας εκφράζουν οι αιμοκαθαιρόμενοι ασθενείς καθώς στα δημόσια νοσοκομεία, είναι αντιμέτωποι με έναν πραγματικό Γολγοθά. Παλιά μ...

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: