728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Το εξάμηνο της ΕΛΑΣ στην Ήπειρο… Ανθρωποκτονίες, ληστείες, κλοπές και ναρκωτικά!



Η μετατόπιση στους λεγόμενους «εύκολους στόχους» ή στόχους «χαμηλού ρίσκου» συνεχίζεται με βάση τα στατιστικά στοιχεία εξαμήνου, της Ελληνικής Αστυνομίας ενώ έχουν μειωθεί ληστείες και κλοπές υψηλού ρίσκου.

Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου έχει να παρουσιάσει υψηλούς δείκτες εξιχνίασης ενώ αξιοσημείωτο είναι ότι οι υποθέσεις ναρκωτικών έχουν επανέλθει σε υψηλά επίπεδα.

Στο πρώτο εξάμηνο σημειώθηκαν 14 ληστείες, εκ των οποίων οι δέκα ήταν εντός των οικιών. Θύματα κυρίως ηλικιωμένοι. Από τις αστυνομικές αρχές, στο ίδιο διάστημα εξιχνιάστηκαν 11 υποθέσεις, ποσοστό εξαιρετικά υψηλό. Το ίδιο διάστημα του προηγούμενου έτους είχαν σημειωθεί οκτώ ληστείες.

Οι κλοπές και οι διαρρήξεις στην Ήπειρο, κυμαίνονται στα ίδια επίπεδα. 398 σημειώθηκαν στο πρώτο εξάμηνο του 2016, ενώ στο αντίστοιχο της προηγούμενης χρονιάς ήταν 384. Φέτος εξιχνιάστηκαν 194, αρκετά περισσότερες από το 2015 όπου είχαν εξιχνιαστεί οι 129.

Σε ότι αφορά τις κλοπές σε εκκλησίες και μοναστήρια, θέμα που αποτελεί μόνιμο πονοκέφαλο για την αστυνομία στην Ήπειρο, φέτος καταγράφηκαν έντεκα και τέσσερις απόπειρες ενώ συνολικά εξιχνιάστηκαν 14 περιπτώσεις. Οι κλοπές ιερών ναών την αντίστοιχη περίοδο του 2015 ήταν 13.

Το πρώτο εξάμηνο, σημειώθηκαν 36 περιπτώσεις απάτης και 35 απόπειρες, με σημαντικότερη αυτή που διαπράττεται από οργανωμένη σπείρα η οποία τηλεφωνεί σε ηλικιωμένους και με το πρόσχημα τροχαίου συγγενικού τους προσώπου, προσπαθεί να αποσπάσει χρηματικά ποσά.

Από την αστυνομία εξιχνιάστηκαν συνολικά 60 περιπτώσεις. Το αντίστοιχο διάστημα του 2015 οι απάτες ήταν αρκετά λιγότερες, συνολικά 28 ενώ είχαν εξιχνιαστεί μόλις 16!

Σημαντική είναι η αύξηση στις υποθέσεις ναρκωτικών κατά το τρέχον εξάμηνο. Συνολικό την αστυνομία απασχόλησαν 161 υποθέσεις και εξιχνιάστηκαν οι 154. Αρκετές αφορούν καλλιέργεια φυτών κάναβης, με πλέον χαρακτηριστική αυτή στην Αγία Μαρίνα Πωγωνίου όπου ξεριζώθηκαν πάνω από τριάμισι χιλιάδες δενδρύλλια.

Το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2015 οι υποθέσεις ναρκωτικών ήταν 111 και οι εξιχνιάσεις ανέρχονται στις 105.

Στο πρώτο εξάμηνο του έτους στην Ήπειρο σημειώθηκαν δύο ανθρωποκτονίες. Η πρώτη που απασχόλησε το πανελλήνιο ήταν του νεαρού Αλβανού στη Γλυκή Θεσπρωτίας, που βρέθηκε πυροβολημένος κι αποκεφαλισμένος. Τρία άτομα έχουν ήδη προφυλακιστεί μετά την έρευνα της αστυνομίας ενώ ο ψυχρός εκτελεστής παραδόθηκε στις αστυνομικές αρχές της Αλβανίας λίγες μέρες μετά την αποτρόπαια πράξη.

Η δεύτερη έγινε στη Μεταμόρφωση, με θύμα μία 37χρονη γυναίκα, η οποία έπεσε νεκρή από το όπλο του φίλου της. Ο δράστης επιχείρησε να βάλει τέλος στη ζωή του, όμως μετά από αρκετές ημέρες νοσηλείας οδηγήθηκε στη δικαιοσύνη.

Συνάμα καταγράφηκαν τέσσερις απόπειρες ανθρωποκτονίες, οι οποίες εξιχνιάστηκαν από την αστυνομία.

Σημαντική αύξηση στο πρώτο εξάμηνο του έτους, σε σύγκριση με το αντίστοιχο του 2015, παρουσιάζουν οι ζωοκλοπές!!! Δεκατέσσερις στο σύνολο εκ των οποίων εξιχνιάστηκαν δύο! Η ποιοτική ανάλυση των στοιχείων αποτυπώνει την αναβαθμισμένη επιχειρησιακή ετοιμότητα που επιδεικνύει η αστυνομία στην Ήπειρο, η οποία στο ίδιο διάστημα χρειάστηκε να διαθέσει σημαντικές δυνάμεις για τις ανάγκες που ανέκυψαν από το προσφυγικό και τη λειτουργία των Κέντρων Φιλοξενίας.



πηγη: http://www.epiruspost.gr/reportaz/koinonia/40486-250-kila-xasis-sto-despotiko-ioanninon.html#.V_DKqAgwzos.facebook
Το εξάμηνο της ΕΛΑΣ στην Ήπειρο… Ανθρωποκτονίες, ληστείες, κλοπές και ναρκωτικά! Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Κυριακή, Οκτωβρίου 02, 2016 Rating: 5 Η μετατόπιση στους λεγόμενους «εύκολους στόχους» ή στόχους «χαμηλού ρίσκου» συνεχίζεται με βάση τα στατιστικά στοιχεία εξαμήνου, της Ελλη...

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: