ΝΕΑ ΠΑΡΓΑΣ

[ΝΕΑ ΠΑΡΓΑΣ][bleft]

ΝΕΑ ΗΠΕΙΡΟΥ

[ΝΕΑ ΗΠΕΙΡΟΥ][twocolumns]

Εντυπωσιακή πρεμιέρα από το φορητό πλανητάριοΑπό τη Γη μέχρι το Σύμπαν... Αυτό το εντυπωσιακό ταξίδι χάρισε , σε δεκάδες μικρούς και μεγάλους, το φορητό ψηφιακό πλανητάριο, το οποίο έκανε πρεμιέρα στα Γιάννινα.

Το πλανητάριο, στην αυλή του Θυμωμένου Πορτρέτου, εντυπωσίασε όλους, πολύ περισσότερο όμως εκείνους που παρακολούθησαν τις ψηφιακές παραστάσεις.

Η ιδέα για το πλανητάριο ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια. Και είναι πλέον πραγματικότητα. Ο πολιτικός μηχανικός Κωνσταντίνος Σακκάς, είναι ιδιαίτερα χαρούμενος για το αποτέλεσμα και σημειώνει πως η ανταπόκριση που υπάρχει είναι ήδη πολύ μεγάλη.

Το πλανητάριο έχει διάμετρο 6 μέτρα, ύψος 4 και μπορεί να στηθεί στην κυριολεξία παντού, ενώ στον θόλο του προβάλλονται τα εντυπωσιακά ντοκιμαντέρ και μαγευτικές εικόνες από τη γη μέχρι το σύμπαν.

Με εκπληκτικά γραφικά και προηγμένες προσομοιώσεις σε υπολογιστή καθηλώνει τους θεατές δημιουργώντας ένα απίστευτα εντυπωσιακό περιβάλλον που συναρπάζει.

Δείχνοντας τις συναρπαστικές ανακαλύψεις στην εξερεύνηση του διαστήματος, συμβάλλει στην κατανόηση του κόσμου γύρω μας, ανοίγει τους ορίζοντες των θεατών, εμπνέει και εκπαιδεύει για όσα μας περιβάλλουν για την ίδια τη Γη και τη θέση μας στο σύμπαν.

Μια καινοτόμα ιδέα λοιπόν... Τέσσερις άνθρωποι, τέσσερις φίλοι που μοιράστηκαν ένα κοινό όραμα. Ο Κωνσταντίνος Σακκάς, τον οποίο γνωρίζαμε μέσα από την ομάδα της ερασιτεχνικής αστρονομίας, ο αδελφός του πολιτικός μηχανικός Χρήστος, ο αστρονόμος του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών Νίκος Ματσόπουλος, ο γιος του Θεοφάνης Ματσόπουλος, εξειδικευμένος αστροφωτογράφος ... Και μάλλον είναι απόλυτα δικαιωμένοι από την προσπάθεια.
πηγη: http://www.epiruspost.gr/ipiros/ioannina/40234-premiera-forito-planitario-ioannina.html
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙA

[ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙA ΠΑΡΓΑΣ][threecolumns]

ΛΑΪΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ

[ΛΑΪΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ][bleft]

ΙΣΤΟΡΙΑ

[ΙΣΤΟΡΙΑ][bleft]

ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][threecolumns]