728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Έφυγε από τη ζωή ο Καθηγητής Ευάγγελος Μπριασούλης



Ένας σπουδαίος άνθρωπος, ένας λαμπρός επιστήμονας, ένας εξαιρετικός γιατρός έφυγε από τη ζωή. Ο Διευθυντής της Αιματολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, καθηγητής ογκολογίας, Ευάγγελος Μπριασούλης, έκανε το τελευταίο του ταξίδι.

Στα 62 του χρόνια, έχασε την μάχη που έδινε. Την μάχη που είχε δώσει και για δεκάδες άλλους ανθρώπους, ασθενείς του.

Με γενναιότητα ως το τέλος.

Συγγενείς και φίλοι του είπαν το τελευταίο αντίο. Και πολλοί άλλοι, αφήνουν τα δικά τους μηνύματα για τον άνθρωπο που δίδαξε ήθος.

Ο Ευάγγελος Μπριασούλης ήταν διευθυντής της Αιματολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων και διηύθυνε επίσης το διεπιστημονικό εργαστήριο Μοριακής Ογκολογίας (iMOL) του Κέντρου Βιοτράπεζας Καρκίνου του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, μέλος του Δικτύου Ευρωπαϊκών Βιοτραπεζών.

Στα πιο πρόσφατα ερευνητικά του ενδιαφέροντα συγκαταλέγονται η μετρονομική χημειοθεραπεία, οι επιγενετικοί και microRNA βιοδείκτες και οι κλινικές δοκιμές σε αιματολογκά νοσήματα.

Μέλος πολλών επιστημονικών εταιρειών, διεθνών και ελληνικών με σημαντικό επιστημονικό, συγγραφικό έργο.

Η πανεπιστημιακή κοινότητα αλλά και η τοπική κοινωνία είναι σίγουρα φτωχότερη. Καλό ταξίδι σε έναν σπουδαίο γιατρό και δάσκαλο!



πηγη: http://www.epiruspost.gr/reportaz/koinonia/40239-2016-09-18-15-38-24.html
Έφυγε από τη ζωή ο Καθηγητής Ευάγγελος Μπριασούλης Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Κυριακή, Σεπτεμβρίου 18, 2016 Rating: 5 Ένας σπουδαίος άνθρωπος, ένας λαμπρός επιστήμονας, ένας εξαιρετικός γιατρός έφυγε από τη ζωή. Ο Διευθυντής της Αιματολογικής Κλινικής του...

[][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: