ΝΕΑ ΠΑΡΓΑΣ

[ΝΕΑ ΠΑΡΓΑΣ][bleft]

ΝΕΑ ΗΠΕΙΡΟΥ

[ΝΕΑ ΗΠΕΙΡΟΥ][twocolumns]

Δεν έχουν τέλος οι απόπειρες τηλεφωνικής απάτης…Βροχή τηλεφωνημάτων εξακολουθούν να δέχονται ηλικιωμένοι στο Νομό Θεσπρωτίας από σπείρα επιτήδειων που προσπαθεί να αποσπάσει μεγάλα χρηματικά ποσά.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει η αστυνομία, τα τηλεφωνήματα είναι δεκάδες, όπου με το πρόσχημα της πρόκλησης τροχαίου ατυχήματος προσφιλούς προσώπου, ζητούν χρήματα για να το απαλλάξουν από την ευθύνη.

Την προηγούμενη Πέμπτη έγιναν πάνω από πενήντα τηλεφωνήματα ενώ η βδομάδα ξεκίνησε και πάλι με δεκάδες τηλέφωνα σε ηλικιωμένους.

Οι άγνωστοι συστήνονται άλλοτε ως αξιωματικοί της αστυνομίας, άλλοτε ως δικηγόροι και άλλοτε ως γιατροί... Μάλιστα χρησιμοποιούν και δεύτερο πρόσωπο το οποίο εμφανίζεται ως το συγγενικό, να κλαίει και να ζητά βοήθεια.

Τα χρήματα που ζητούν ξεκινούν από τις πενήντα χιλιάδες με σκοπό να πάρουν όσα τελικά βρίσκονται στο σπίτι.

Η αστυνομία απευθύνει έκκληση σε όλους να μην δίνουν χρήματα σε όποιον τηλεφωνεί και συστήνεται ως αστυνομικός. Σε ένα τέτοιο τηλεφώνημα το καλύτερο που έχουν να κάνουν είναι να κλείσουν το τηλέφωνο και να μην συνεχίσουν την συζήτηση με τα άγνωστα άτομα.

Οι αξιωματικοί της Διεύθυνσης Θεσπρωτίας έχουν ξεκινήσει μεγάλη έρευνα για τον εντοπισμό των επιτήδειων που δρουν στην περιοχή. Σημειώνεται δε ότι κατά καιρούς έχουν γίνει πολλές συλλήψεις στην Ελλάδα για την δράση κυκλωμάτων που δρουν με τον ίδιο τρόπο.

Το καλύτερο εφόδιο για όλους σε τέτοιες περιπτώσεις είναι η ενημέρωση όλων. Αφενός να μην ανοίγουν συζήτηση και υποκύπτουν στους αγνώστους κι αφετέρου να ενημερώνουν την αστυνομία.


πηγη: http://www.epiruspost.gr/ipiros/thesprotia/40024-2016-09-06-01-32-41.html
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙA

[ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙA ΠΑΡΓΑΣ][threecolumns]

ΛΑΪΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ

[ΛΑΪΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ][bleft]

ΙΣΤΟΡΙΑ

[ΙΣΤΟΡΙΑ][bleft]

ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][threecolumns]