728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Σημείο-κλειδί για τα κυκλώματα διακίνησης ανθρώπων οι ακτές μεταξύ Πάργας-Πρέβεζας



Το σκάφος «COOL CAT 04-34-YK» που εξέπεμψε πριν από λίγες ημέρες σήμα κινδύνου στις θαλάσσιες περιοχές νότια νήσου Κέρκυρας – νήσου Παξών – βορειοδυτικές ακτές Πρέβεζας και στο οποίο επέβαιναν 29 αλλοδαποί και ο 69χρονος ημεδαπός διακινητής τους, αποτελεί ένα ακόμη παράδειγμα για την «προτίμηση» που δείχνουν τα κυκλώματα διακίνησης προσφύγων/μεταναστών από την Ελλάδα στην Ιταλία, στις ακτές του Νομού μας.

Πρόκειται για 20 άνδρες, 6 γυναίκες και 3 παιδιά, από τη Σομαλία, το Αφγανιστάν, το Ιράν, το Ιράκ και την Παλαιστίνη. Ορισμένοι από τους μετανάστες είχαν έγγραφο ασύλου, ενώ οι υπόλοιποι υπηρεσιακά σημειώματα. Σύμφωνα με πηγές του Λιμενικού, οι μετανάστες φέρονται να είπαν πως ξεκίνησαν για την Ιταλία από κάποια ακτή μεταξύ Πρέβεζας και Πάργας τις πολύ πρωινές ώρες.

Οι έρευνες των αρχών συνεχίζονται, καθώς με τον αποκλεισμό του «βορείου διαδρόμου» για τους μετανάστες/πρόσφυγες η Frontex και οι ελληνικές αρχές περιμένουν πως θα ενταθεί η προσπάθεια δια της θαλασσίας οδού, ώστε να φτάσουν οι ταλαιπωρημένοι αυτοί άνθρωποι στις ακτές της Ιταλίας.

Τα κυκλώματα διακίνησης χρησιμοποιούν συχνά την ακτογραμμή μεταξύ Πρέβεζας και Πάργας (Λυγιά, Καστροσυκιά κ.α.), όπου με μικρά σκάφη επιχειρούν να περάσουν πρόσφυγες στην Ιταλία. Πρόσφατα οι λιμενικές αρχές της Πρέβεζας είχαν πραγματοποιήσει συλλήψεις για τέτοιες υποθέσεις.



πηγη: http://www.atpreveza.gr/index.php/news/koinonia/item/20404-simeio-kleidi-gia-ta-kyklomata-oi-aktes-preveza-pargas.html
Σημείο-κλειδί για τα κυκλώματα διακίνησης ανθρώπων οι ακτές μεταξύ Πάργας-Πρέβεζας Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Κυριακή, Σεπτεμβρίου 04, 2016 Rating: 5 Το σκάφος «COOL CAT 04-34-YK» που εξέπεμψε πριν από λίγες ημέρες σήμα κινδύνου στις θαλάσσιες περιοχές νότια νήσου Κέρκυρας – νήσου Παξών...

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: