Το σπαρακτικό κλάμα και η έκκληση για βοήθεια που έρχονταν από την άλλη άκρη του τηλεφώνου δεν έβαλαν σε καμιά υποψία την ηλικιωμένη γυναίκα. Ήταν σίγουρη ότι η νεαρή κοπέλα ήταν η εγγονή της και προκειμένου να την σώσει από τη φυλακή έσπευσε να δώσει όλα τα χρήματα που είχε στο σπίτι της.
Πρόκειται για ένα ακόμη θύμα του μεγάλου κυκλώματος που έπιασε και πάλι δουλειά και με την πρόφαση θανατηφόρου τροχαίου δυστυχήματος προσπαθεί να αποσπάσει χρήματα από ανυποψίαστους ηλικιωμένους.
Στην προκειμένη περίπτωση, στην ηλικιωμένη γυναίκα τηλεφώνησε ένας άνδρας. Συστήθηκε ως διοικητής της Τροχαίας και της έκανε γνωστό ότι η εγγονή της, είχε τροχαίο με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό ενός ατόμου.
Ο ίδιος μπορούσε να την ξεμπλέξει και να την σώσει από την φυλακή. Αντάλλαγμα τα χρήματα και μάλιστα άμεσα.
Ζήτησε από την γυναίκα να αφήσει το χρηματικό ποσό κάτω από έναν κάδο απορριμμάτων, στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας. Η εγγονή της μετά από αυτό θα ήταν γρήγορα κοντά της.
Η γυναίκα σε κατάσταση πανικού πήρε όσα χρήματα βρίσκονταν στο σπίτι –σημαντικό χρηματικό ποσό- και ξεκίνησε για το σημείο που της είχε προσδιορίσει ο άγνωστος άνδρας.
Συνάμα στο τηλέφωνο μιλούσε με μία νεαρή γυναίκα. Σπαρακτικές οι κραυγές της...
«Γιαγιά μου τι έκανα... Σκότωσα άνθρωπο, θα πάω φυλακή... Γιαγιά μου βοήθησέ με...».
Ήταν απολύτως πεισμένη ότι μιλούσε με την εγγονή της.
Άφησε τα χρήματα και επέστρεψε στο σπίτι.
Όταν συνάντησε την εγγονή της είχε περάσει ήδη πολύς χρόνος. Κι όταν η νεαρή της εξήγησε πως ουδέποτε είχε τροχαίο και ποτέ δεν της τηλεφώνησε, ήταν ήδη πολύ αργά.
Η γυναίκα κατέθεσε όλα όσα συνέβησαν στους αξιωματικούς της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσπρωτίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες τις ημέρες αυτές φαίνεται ότι καλά οργανωμένη σπείρα έχει στοχοποιήσει την περιοχή.
Στην ευρύτερη περιοχή της Ηγουμενίτσας, από το πρωί της Πέμπτης, έχουν γίνει πάνω από πενήντα τηλεφωνήματα σε πολίτες, που με τον ίδιο τρόπο, την πρόκληση δηλαδή τροχαίου ατυχήματος από συγγενικό τους πρόσωπο, προσπαθούν να τους αποσπάσουν χρήματα.
Αστυνομικές πηγές αναφέρουν πως οι δράστες, έχουν νωρίτερα μάθει λεπτομέρειες για τα ονόματα και την οικογενειακή κατάσταση των υποψήφιων θυμάτων, και στη συνέχεια τηλεφωνούν σε, κυρίως ηλικιωμένους πολίτες και τους ζητούν την καταβολή χρημάτων, υποστηρίζοντας συνήθως ότι κάποιο στενό συγγενικό τους πρόσωπο έχει προκαλέσει τροχαίο δυστύχημα ή ευθύνεται για ατύχημα κατά το οποίο συμπολίτης τους έχει τραυματιστεί πολύ σοβαρά.
Οι πολίτες που δέχονται τέτοια τηλεφωνήματα σε καμία περίπτωση δε θα πρέπει να δίνουν χρήματα σε άγνωστά τους πρόσωπα και θα πρέπει άμεσα να επικοινωνούν με τις αστυνομικές Αρχές.
Δεν υπάρχουν σχόλια: