728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Συγκινητική αυλαία στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο

Σκυτάλη τώρα στο Τόκιο - Δείτε φωτογραφίες και βίντεο





Το Ρίο αποχαιρέτησε το βράδυ της Κυριακής τους Παραολυμπιακούς Αγώνες με τη λήξη των οποίων έπεσε η αυλαία των ολυμπιακών διοργανώσεων στη Βραζιλία.

Περίπου 15.000 αθλητές ταξίδεψαν μέχρι τη Βραζιλία για τους Ολυμπιακούς και τους Παραολυμπιακούς Αγώνες ενώ εκατομμύρια άνθρωποι από όλο τον κόσμο παρακολούθησαν τις προσπάθειές τους τηλεοπτικά.

Την πρωτιά στα μετάλλια παίρνει η Κίνα με 239, εκ των οποίων 107 χρυσά. Στη δεύτερη θέση βρέθηκε το Ηνωμένο Βασίλειο και ακολουθούν Ουκρανία και ΗΠΑ.

Η τελετή περιλάμβανε επιμέρους δρώμενα με τίτλο «Ήχοι της σιωπής», «Ουρανοί της Βραζιλίας», «Το πνεύμα σε κίνηση», «Αυτά που μοιραζόμαστε» και «Βιοποικιλότητα: η έμπνευσή μας»

Μουσική έπαιζαν δέκα τυμπανιστές από το συγκρότημα Mestre και φυσικά υπήρχε άφθονη σάμπα και πυροτεχνήματα.

Οι καλλιτέχνες Gaby Amarantos, Armandinho, Andreas Kisser και Johnatha Bastos τραγούδησαν για το κοινό ενώ ομάδα 16 ατόμων σε αμαξίδια- ερασιτέχνες και επαγγελματίες χορευτές- παρουσίασαν χορογραφία του Patrick Carvalho. Ξεχωριστή στιγμή ήταν η εμφάνιση του Βραζιλιάνου Saulo Laucas, τενόρου και πιανίστα, που γεννήθηκε εντελώς τυφλός και σε ηλικία 3 ετών διαγνώστηκε με αυτισμό.

Η αυλαία της τελετής λήξης έπεσε με το τραγούδι «One love» του Μπομπ Μάρλεϊ που, σύμφωνα με τους διοργανωτές, ήταν ιδανικό για να εκπέμψει το πνεύμα των παραολυμπιακών: αγάπη, ειρήνη, ενότητα.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες εκφράστηκαν στους 15.000 εθελοντές και η τελετή ολοκληρώθηκε με λίγο… καρναβάλι του Ρίο, ομιλίες και την παράδοση της σημαίας των Ολυμπιακών Αγώνων στην επόμενη διοργανώτρια πόλη, το Τόκιο.

PARALYMPICS_RIO1PARALYMPICS_RIO2PARALYMPICS_RIO3PARALYMPICS_RIO4PARALYMPICS_RIO5PARALYMPICS_RIO6PARALYMPICS_RIO8PARALYMPICS_RIO7PARALYMPICS_RIO9PARALYMPICS_RIO10PARALYMPICS_RIO11PARALYMPICS_RIO12PARALYMPICS_RIO14PARALYMPICS_RIO15PARALYMPICS_RIO16PARALYMPICS_RIO13
πηγη:http://www.newsbeast.gr/sports/arthro/2381696/sigkinitiki-avlea-stous-paraolimpiakous-agones-tou-rio
Συγκινητική αυλαία στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 19, 2016 Rating: 5 Σκυτάλη τώρα στο Τόκιο - Δείτε φωτογραφίες και βίντεο Το Ρίο αποχαιρέτησε το βράδυ της Κυριακής τους Παραολυμπιακούς Αγώνες με τ...

Ετικετες

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: