728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Εγνατία Οδός: Στην τελική ευθεία 2 κάθετοι άξονες, μικρό το καλάθι στο Νέο ΕΣΠΑ



Η Εγνατία Οδός, αθόρυβα αλλά ουσιαστικά τα τελευταία χρόνια έχει αναλάβει σειρά σημαντικών έργων

Σε φάση ολοκλήρωσης εισέρχονται τα 2 μεγάλα οδικά έργα της Εγνατίας Οδού που με τη σειρά τους ολοκληρώνουν τους κάθετους άξονες Θεσσαλονίκη-Προμαχώνας και Σιάτιστα-Κρυσταλλοπηγή. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του ypodomes.com οι εναπομείνασες εργολαβίες θα ολοκληρωθούν το πρώτο τρίμηνο του 2017.

Τα έργα αυτά πρέπει να ολοκληρωθούν καθώς οι 2 αυτοί κάθετοι άξονες μαζί με τον άξονα Θεσσαλονίκη-Εύζωνοι και τον βασικό άξονα Ηγουμενίτσα-Κήποι Έβρου θα αποτελέσουν το αντικείμενο αποκρατικοποίησης της Εγνατίας Οδού.

Σε φάση προχωρημένης κατασκευής είναι η ολοκλήρωση του κάθετου άξονα Αρδάνιο-Ορμένιο με τα έργα να έχουν καθυστερήσει χρόνια.

Στη Θεσσαλονίκη σε εξέλιξη είναι η ανισοπεδοποίηση της Δυτικής Περιφερειακής ενώ μόλις το περασμένο Σάββατο, δόθηκε στην κυκλοφορία ο Ανισόπεδος Κόμβος Ευκαρπίας.

Τέλος αναφορικά με τα οδικά έργα σε ώριμη φάση βρίσκονται τα οδικά τμήματα Μουδανιά-Ποτίδαια και Θέρμη-Γαλάτιστα.

Η Εγνατία Οδός, αθόρυβα αλλά ουσιαστικά τα τελευταία χρόνια έχει αναλάβει σειρά σημαντικών έργων στα νησιά του Αιγαίου με πολύ μεγάλη σημασία για τις τοπικές κοινωνίες.

ΜΙΚΡΟ ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΕΣΠΑ

Μικρό είναι το καλάθι της εταιρείας για το Νέο ΕΣΠΑ 2014-2020. Από τα έργα που ξεχωρίζουν και είναι η σημαντικά είναι η ενεργοποίηση υλοποίησης του νέου κάθετου άξονα Ξάνθη-Σύνορα μήκους 21χλμ.

Το πρώτο τμήμα Δημαριά-Σύνορα μήκους 8χλμ αναμένεται να δημοπρατηθεί προς το τέλος του χρόνου και έχει κόστος 50εκ.ευρώ.

Η επιλογή κατασκευής πρώτα του βόρειου τμήματος έγινε καθώς σήμερα δεν υπάρχει δρόμος.

Με την ολοκλήρωση του η Ελλάδα και η Βουλγαρία θα έχουν ακόμα ένα σημαντικό σημείο ένωσης των οδικών τους δικτύων.

ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ

Οι μελέτες που αυτή την εποχή διεξάγει η Εγνατία είναι εξαιρετικά σημαντικές για όλη τη Μακεδονία και Θράκη.

Ένα από τα κυρίαρχα μελλοντικά έργα είναι ο άξοαν Δράμα-Καβάλα με μήκος 30χλμ, ενώ για την περιοχή της Θεσσαλονίκης έχουμε την αναβάθμιση της Ανατολικής Περιφερειακής που περιλαμβάνει εντυπωσιακά τεχνικά έργα αλλά και την Εξωτερική Περιφερειακή, έργο κρίσιμης σημασίας για την ελάφρυνση της διαμπερής κίνησης που γίνεται σήμερα από τη πόλη προς τον Νόμο αλλά και τον Νομό Χαλκιδικής.


Εγνατία Οδός: Στην τελική ευθεία 2 κάθετοι άξονες, μικρό το καλάθι στο Νέο ΕΣΠΑ Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Τρίτη, Σεπτεμβρίου 13, 2016 Rating: 5 Η Εγνατία Οδός, αθόρυβα αλλά ουσιαστικά τα τελευταία χρόνια έχει αναλάβει σειρά σημαντικών έργων Σε φάση ολοκλήρωσης εισέρχονται τα 2 μεγ...

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: