728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Πληρότητα που αγγίζει το απόλυτο στα παράλια.. Ποιοι τουρίστες επιλέγουν Ήπειρο!



Πληρότητα που αγγίζει το 100% καταγράφεται για τις ημέρες του Δεκαπενταύγουστου στο σύνολο της παραλιακής ζώνης της Ηπείρου, η οποία ζει ημέρες τουριστικής δόξας!

Η κίνηση είναι ιδιαίτερα αυξημένη τόσο από Έλληνες, κυρίως όμως από ξένους που φτάνουν στην περιοχή.

Βέβαια η απόλυτη πληρότητα δεν μεταφράζεται και σε έσοδα για τους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον τουριστικό κλάδο. Κι αυτό για δύο βασικούς λόγους. Ο πρώτος είναι ότι μεγάλη μερίδα των τουριστών που φτάνει ξοδεύει με μέτρο, αποφεύγοντας και την παραμικρή σπατάλη και ο δεύτερος σχετίζεται με τα μεγάλα φορολογικά κι ασφαλιστικά βάρη που ήρθαν ως συνέπεια της έκτης μνημονιακής χρονιάς που ζει η χώρα.

Αυτό που παρατηρείται φέτος είναι μία μεγάλη αύξηση τουριστών από την Ρουμανία, την Βουλγαρία αλλά και την Αλβανία. Μάλιστα, όπως σημειώνουν επιχειρηματίες του κλάδου, από τις χώρες αυτές, οι περισσότεροι τουρίστες είναι υψηλού οικονομικού επιπέδου και ταξιδεύουν οδικώς.

Είναι η κατηγορία που θα αφιερώσει αρκετές ημέρες στις διακοπές της και θα ξοδέψει και τα περισσότερα χρήματα. Για τους Ρουμάνους κυρίως αλλά και για τους Βούλγαρους, η Ήπειρος αποτελεί νέο προορισμό καθώς βασική τους επιλογή ήταν η Χαλκιδική και ο Πλαταμώνας.

Αυξημένη όμως είναι η τουριστική κίνηση και από την Αλβανία, κάτι που μέχρι πριν λίγα χρόνια θεωρούνταν αδιανόητο. Κι όμως. Όλο και περισσότεροι και μάλιστα με οικονομική επιφάνεια επιλέγουν τους πλέον τουριστικούς προορισμούς της Ηπείρου αυτό το καλοκαίρι.

Επίσης φέτος, φαίνεται ότι είναι ικανοποιητικός ο αριθμός των τουριστών που έρχεται από την Κύπρο, αποτέλεσμα και της συμμετοχής και της προβολής της περιοχής σε εκθέσεις που έγιναν στην Μεγαλόνησο.

«Η δουλειά που έγινε με την παρουσία μας σε εκθέσεις του εξωτερικού αποδίδει. Ωστόσο μπορούν και πρέπει να γίνουν ακόμη πολλά», σημειώνει ο Αντιπεριφερειάρχης αρμόδιος για θέματα τουρισμού, Στράτος Ιωάννου.

Γι’ αυτούς πάντως που τα πράγματα είναι δύσκολο κι αυτό το καλοκαίρι είναι οι Έλληνες... Πολλοί αδυνατούν να κάνουν διακοπές, άλλοι περιορίζουν στο ελάχιστο την παραμονή τους και οι περισσότεροι αναζητούν ό, τι πιο οικονομικό.

Ο Έλληνας βέβαια, ήταν ο καλύτερος τουρίστας για την χώρα του. Κι αυτός που ξόδευε τα περισσότερα.

Κάτι τέτοιο ανήκει πλέον οριστικά στο παρελθόν.

Όσοι πάντως επιχειρούν να κλείσουν δωμάτιο την τελευταία στιγμή είναι σίγουρο ότι θα δυσκολευτούν πολύ αφού η πληρότητα αγγίζει το απόλυτο. Αυξημένη εν όψει του Δεκαπενταύγουστου είναι η κίνηση και προς τα χωριά της Ηπείρου κυρίως από την επιστροφή των αποδήμων. Παραδοσιακά όλοι όσοι βρίσκονται μακριά επιλέγουν τις μέρες αυτές να βρεθούν στις ιδιαίτερες πατρίδες τους όπου άλλωστε γίνονται και τα περισσότερα και τα ωραιότερα πανηγύρια.



πηγη: http://www.epiruspost.gr/reportaz/autodioikisi/39668-2016-08-11-18-59-04.html
Πληρότητα που αγγίζει το απόλυτο στα παράλια.. Ποιοι τουρίστες επιλέγουν Ήπειρο! Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Σάββατο, Αυγούστου 13, 2016 Rating: 5 Πληρότητα που αγγίζει το 100% καταγράφεται για τις ημέρες του Δεκαπενταύγουστου στο σύνολο της παραλιακής ζώνης της Ηπείρου, η οποία ζει ...

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: