728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Σε κλοιό αδέσποτων σκύλων το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο.. Αναζήτηση χώρου για δεύτερο κυνοκομείο!



Σε κλοιό αδέσποτων σκύλων βρίσκεται το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων. Το πρόβλημα έχει πάρει εκρηκτικές διαστάσεις, με αγέλες να περιφέρονται σε όλη την έκταση και αδέσποτα να καταλαμβάνουν ακόμη και την κεντρική είσοδο στο νοσηλευτικό ίδρυμα.

Μάλιστα στην διοίκηση έγινε προφορική καταγγελία, ότι αδέσποτα έφτασε μέσα στην παιδιατρική κλινική, η οποία βρίσκεται στο ισόγειο του κτιρίου!!

Οι εξωτερικοί χώροι συχνά μετατρέπονται σε σκουπιδότοποι και τα αποφάγια από τα σκυλιά διασπείρονται σε διάφορα σημεία. Παρά την τεράστια προσπάθεια που γίνεται για τον ευπρεπισμό, δεν κρατά παρά μόνο λίγες ώρες, καθώς οι αγέλες επανέρχονται προς αναζήτηση τροφής.

Οι χώροι του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου και της Πανεπιστημιούπολης, είναι δύο από αυτούς που συγκεντρώνουν πολύ μεγάλο αριθμό σκύλων.

Οξύτατο άλλωστε χαρακτήρισε το πρόβλημα στους χώρους αυτούς, ο δημοτικός σύμβουλος και υπεύθυνος για τη λειτουργία του κυνοκομείου Μπάμπης Μπρέχας. Μάλιστα, όπως ανέφερε, από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο και το Πανεπιστήμιο έχουν συγκεντρωθεί πάνω εκατό σκυλιά, τα οποία αφού στειρώθηκαν κι εμβολιάστηκαν επανεντάχθηκαν σε άλλες περιοχές.

Όμως τα περισσότερα επέστρεψαν στους χώρους αυτούς, βρίσκουν εύκολη πρόσβαση και έχουν βρίσκουν εύκολα τροφή.

«Το πρόβλημα είναι πολύ μεγάλο και οι δυνατότητες του κυνοκομείου περιορισμένες. Ήδη έχουμε αποφασίσει να προχωρήσουμε στην κατασκευή δεύτερου κυνοκομείου και στην κατεύθυνση αυτή θα ζητήσουμε την παραχώρηση έκτασης από το Πανεπιστήμιο. Όμως τα κυνοκομεία είναι χώροι προσωρινής φιλοξενίας των ζώων...», τόνισε ο κ. Μπρέχας.

Σκοπός είναι μετά την απαραίτητη περίθαλψη στο κυνοκομείο τα ζώα να επανεντάσσονται με συγκεκριμένους κανόνες. Μόνο που στα όρια του Δήμου Ιωαννιτών τείνουν να εξαντληθούν και τα περιθώρια επανένταξης καθώς στις περισσότερες περιοχές έχει συγκεντρωθεί μεγάλος αριθμός σκύλων.



πηγη: http://www.epiruspost.gr/reportaz/koinonia/39510-2016-08-02-17-03-12.html
Σε κλοιό αδέσποτων σκύλων το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο.. Αναζήτηση χώρου για δεύτερο κυνοκομείο! Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Τρίτη, Αυγούστου 02, 2016 Rating: 5 Σε κλοιό αδέσποτων σκύλων βρίσκεται το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων. Το πρόβλημα έχει πάρει εκρηκτικές διαστάσεις, με αγέλες να πε...

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: