728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

2.930 νέοι φοιτητές.. Ο πρύτανης αναλύει τα παράδοξα των βάσεων



2.930 νέοι φοιτητές προστίθενται στο δυναμικό του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και ο Πρύτανης Γιώργος Καψάλης τους απηύθυνε ένα θερμό καλωσόρισμα εν όψει του νέου ακαδημαϊκού έτους.

Συνάμα ο Πρύτανης αναφέρθηκε εκτενώς στις βάσεις και στα παράδοξα τα οποία καταγράφηκαν, κυρίως στα παιδαγωγικά τμήματα, όπου εισάγονται φοιτητές ακόμη και με μέσο όρο βαθμολογίας κάτω από δέκα.

Η πτώση αυτή δημιουργεί έναν εύλογο προβληματισμό για την ποιότητα των φοιτητών που αν καταφέρουν να αποφοιτήσουν, θα διδάσκουν σε λίγα χρόνια στα σχολεία μας.

Οι αιτίες της εικόνας, σύμφωνα με τον κ. Κάψαλη πάνε στο 2013, όταν δημιουργήθηκε ένα ξεχωριστό πεδίο για τα παιδαγωγικά τμήματα και άλλες παρεμφερείς σχολές. Ο δεύτερος λόγος είναι η πρόσβαση φέτος μέσω ενός μόνο πεδίου και ο τρίτος είναι η απουσία προοπτικής για επαγγελματική αποκατάσταση που απέτρεψε τα παιδιά από το να δηλώσουν τα εν λόγω τμήματα.

«Κρίνουμε σκόπιμο και θα κινηθούμε στην προηγούμενη πρότασή μας που είναι και πρόταση των Παιδαγωγικών Τμημάτων του Πανεπιστημίου μας, αλλά και της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, να υπάρχει η δυνατότητα επιλογής των Τμημάτων των Επιστημών Αγωγής από περισσότερα του ενός Επιστημονικά Πεδία εξειδίκευσης ή διαφορετικά τα Παιδαγωγικά Τμήματα να ενταχθούν σε ευρύτερα Επιστημονικά Πεδία εξειδίκευσης και να μην υπάρχει το Πεδίο «Επιστημών της Εκπαίδευσης», το οποίο άλλωστε δεν περιλαμβάνει αντίστοιχα Τμήματα της Φιλοσοφικής Σχολής», υπογράμμισε ο κ. Καψάλης.

Σημαντικά καθοδική πορεία είχε και η για δεύτερη χρονιά συμπεριλαμβανόμενη στο μηχανογραφικό δελτίο, βάση του Τμήματος Αρχιτεκτονικής του πανεπιστημίου Ιωαννίνων, δικαιολογημένα πάντως, σύμφωνα με τον κ. Καψάλη.

Σε ό,τι αφορά την φοιτητική μέριμνα, ο κ. Καψάλης τόνισε πως είναι επιτυχία το γεγονός ότι για πρώτη φορά φέτος κατά το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου θα έχει ολοκληρωθεί η τακτοποίηση των παλιών φοιτητών στις εστίες ώστε γρήγορα να τοποθετηθούν σε αυτές και οι δικαιούχοι πρωτοετείς φοιτητές. Επίσης, και για τη σίτιση, έτρεξε γρήγορα ο σχετικός διαγωνισμός.



πηγη: http://www.epiruspost.gr/reportaz/koinonia/39840-2-930-neoi-foitites-o-pritanis-analuei-ta-paradoksa-ton-vaseon.html
2.930 νέοι φοιτητές.. Ο πρύτανης αναλύει τα παράδοξα των βάσεων Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Παρασκευή, Αυγούστου 26, 2016 Rating: 5 2.930 νέοι φοιτητές προστίθενται στο δυναμικό του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και ο Πρύτανης Γιώργος Καψάλης τους απηύθυνε ένα θερμό καλωσόρι...

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: