728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

SOS εκπέμπουν οι οροθετικοί στην Ελλάδα. Συνάντηση 'Κέντρου Ζωής' με τον υπουργό υγείαςTα προβλήματα στις Μονάδες Ειδικών Λοιμώξεων (ΜΕΛ) και η πρόσβαση στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, συζητήθηκαν μεταξύ άλλων, στη διμερή συνάντηση του Κέντρου Ζωής με τον Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθού την Τρίτη 26 Ιουλίου στα γραφεία του Υπουργείου Υγείας. Στη συνάντηση, συζητήθηκαν και αναζητήθηκαν λύσεις από κοινού, για τα πολύ σημαντικά θέματα που αφορούν στα δικαιώματα των ανθρώπων που ζουν με HIV/AIDS και συγκεκριμένα:Την παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης


Τα προβλήματα που έχουν ανακύψει στις Μονάδες Ειδικών Λοιμώξεων (ΜΕΛ)


Τα θέματα ιδιωτικότητας- Κατάργηση αναγραφής της πάθησης σε δημόσια έγγραφα


Την κατάργηση του παραβόλου ΚΕΠΑ


Την ενίσχυση προγραμμάτων απεξάρτησης, υποκατάστασης και μείωσης βλάβης εντός των καταστημάτων κράτησης.

Οι εκπρόσωποι του Κέντρου Ζωής ενημέρωσαν τον Υπουργό Υγείας, κ. Ανδρέα Ξανθό για τα σοβαρά ζητήματα που έχουν ανακύψει στις ΜΕΛ, εστιάζοντας στα προβλήματα που υπάρχουν με τα αντιδραστήρια, με συνέπεια τις καθυστερήσεις στα αποτελέσματα των εξετάσεων, τον υπερπληθυσμό των ασθενών και τις ανάγκες αύξησης του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού.
Την ανάγκη παροχή αντιρετροϊκής αγωγής σε όσους ζουν με HIV τόνισαν από το Κέντρο Ζωής

Επίσης, σύμφωνα με τις τελευταίες κατευθυντήριες οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για την HIV λοίμωξη, ανέδειξαν την ανάγκη για την παροχή αντιρετροϊκής αγωγής σε όλους όσοι ζουν με HIV, ενώ όσον αφορά στη διαθεσιμότητα των φαρμάκων στα νοσοκομεία, επισήμαναν την ανάγκη πρόληψης και εξασφάλισης του απαραίτητου προϋπολογισμού.

Από την πλευρά του, ο κ. Ξανθός αναγνώρισε την σπουδαιότητα των εν λόγω ζητημάτων και δεσμεύτηκε ότι τον Σεπτέμβριο θα πραγματοποιηθεί κοινή συνάντηση μεταξύ του Υπουργού Υγείας, του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Υγείας Γιάννη Μπασκόζου, της Κοινωνίας των Πολιτών και γιατρών των ΜΕΛ, προκειμένου να σχεδιαστεί μια ολοκληρωμένη στρατηγική αντιμετώπισης και επίλυσης όλων των προβλημάτων.
Κοινή στρατηγική υπουργείου, γιατρών και κοινωνίας υποσχέθηκε ο κ. Ξανθός

Ένα επιπλέον θέμα στην ατζέντα της συνάντησης ήταν η προστασία των προσωπικών δεδομένων των ανθρώπων που ζουν με HIV/AIDS και συγκεκριμένα η κατάργηση αναγραφής της πάθησης σε δημόσια έγγραφα, με τον Υπουργό Υγείας να δηλώνει απόλυτα σύμφωνος, διαβεβαιώνοντας τους εκπροσώπους του Κέντρου Ζωής ότι θα έρθει άμεσα σε επαφή με τον Υπουργό Εργασίας, για να προχωρήσουν τις σχετικές διαδικασίες για την επίλυση του ζητήματος.

Επίσης, σε συνέχεια της επιστολής διαμαρτυρίας, που είχε υποβάλει το Κέντρο Ζωής στους Υπουργούς Υγείας και Εργασίας, στις 6 Ιουνίου, σχετικά με την καταβολή παραβόλου για την εξέταση σε ΚΕ.Π.Α. σε ανασφάλιστους και αιτούντες προνοιακό επίδομα αναπηρίας, ο κ. Ξανθός δεσμεύτηκε ότι θα εισηγηθεί την οριστική κατάργηση του παραβόλου για όλους τους ανασφάλιστους.
Νομοθετική ρύθμιση για την επαναλειτουργία του ‘Οδυσσέας’, προανήγγειλε ο υπουργός

Τέλος, σε συνέχεια των επιστολών που έχουν σταλεί από την «Πλατφόρμα ΜΚΟ για τις ψυχοδραστικές ουσίες», καλώντας για την αναγκαία και άμεση ανάληψη πρωτοβουλιών με στόχο την υλοποίηση μιας συντονισμένης πολιτικής προσανατολισμένης στη δημόσια υγεία και τα ανθρώπινα δικαιώματα, η συζήτηση επικεντρώθηκε στα προγράμματα απεξάρτησης, υποκατάστασης και μείωσης βλάβης εντός των καταστημάτων κράτησης.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Υπουργός συμφώνησε ότι θα πρέπει να ενισχυθούν, ώστε να παρέχονται σε όλα τα σωφρονιστικά καταστήματα. Επίσης, ανακοίνωσε ότι θα γίνει σύντομα νομοθετική ρύθμιση ώστε να επαναλειτουργήσει ο χώρος εποπτευόμενης χρήσης «Οδυσσέας».

Οι εκπρόσωποι του Κέντρου Ζωής διαβεβαίωσαν τον Υπουργό Υγείας ότι θα συνεχίσουν να εργάζονται αδιάλειπτα για την υποστήριξη των ανθρώπων που ζουν με HIV/AIDS, των οικογενειών και συντρόφων τους, με τον Υπουργό Υγείας να διαβεβαιώνει τι θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια, προκειμένου να επιλυθούν όσο πιο άμεσα και αποτελεσματικά όλα τα σημαντικά θέματα.
Ποιος ο ρόλος του Κέντρου Ζωής;

Το Κέντρο Ζωής ιδρύθηκε το 1991, και είναι το πρώτο αναγνωρισμένο, μη κερδοσκοπικό, μη κυβερνητικό σωματείο στην Ελλάδα που προσφέρει δωρεάν, μοναδικές υπηρεσίες και προγράμματα (ψυχοκοινωνική και νομική υποστήριξη, Κέντρο Ημέρας κλπ), καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα αναγκών των ανθρώπων που ζουν με HIV/AIDS, των οικογενειών και των συντρόφων τους.

Όλα αυτά τα χρόνια, στέκεται πλάι σε όσους το προσεγγίσουν, χάρη στην πολύτιμη προσφορά του μεγάλου δικτύου εθελοντών και του άρτιου επιστημονικού προσωπικού που διαθέτει, χωρίς καμία διάκριση ως προς το φύλο, τον σεξουαλικό προσανατολισμό ή την εθνικότητά των επισκεπτών του.πηγη: http://magdasnews.gr
SOS εκπέμπουν οι οροθετικοί στην Ελλάδα. Συνάντηση 'Κέντρου Ζωής' με τον υπουργό υγείας Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Πέμπτη, Ιουλίου 28, 2016 Rating: 5 Tα προβλήματα στις Μονάδες Ειδικών Λοιμώξεων (ΜΕΛ) και η πρόσβαση στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, συζητήθηκαν μεταξύ άλλων, στη διμερ...

Ετικετες

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: