728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Μια επιταγή 240.000 ευρώ για τη στέγαση των ασυνόδευτων ανηλίκων


Παραδόθηκε στον Ερυθρό Σταυρό από την Αντιπροσωπεία της Κομισιόν στην Αθήνα

 

 


Με την τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των θυμάτων της τρομοκρατικής επίθεσης στη Νίκαια, άρχισε η εκδήλωση για την παράδοση από την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα, προς τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό χρηματικής επιταγής ύψους 240.000 ευρώ, για τη στήριξη των ανηλίκων προσφύγων.

Το ποσό που συγκεντρώθηκε θα διατεθεί για τη στήριξη της εξαιρετικά ευάλωτης ομάδας των ασυνόδευτων ανηλίκων. Ειδικότερα, το ποσό θα αξιοποιηθεί για τη δημιουργία δομής φιλοξενίας ανηλίκων σε περιοχή που θα επιλεγεί σε συνεργασία με τις αρμόδιες κρατικές αρχές. Η πρωτοβουλία, που πήρε το όνομα EUStaff4Refugees, ανήκει στο προσωπικό της Αντιπροσωπείας της ΕΕ στην Ελλάδα, και ξεκίνησε ως ένδειξη συμπαράστασης και αλληλεγγύης προς τους πρόσφυγες που φιλοξενούνται στη χώρα μας τον περασμένο Απρίλιο.

Πολύ γρήγορα, η πρωτοβουλία έλαβε πανευρωπαϊκό χαρακτήρα με την έμπρακτη στήριξη των εργαζομένων των θεσμικών οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, Ελεγκτικό Συνέδριο, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, Ευρωπαϊκό Επενδυτικό Ταμείο) στις Βρυξέλλες, στο Στρασβούργο, στο Λουξεμβούργο και σε όλες τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, οι οποίοι συνέλλεξαν αγαθά χρήσιμα για τους πρόσφυγες και χρήματα.

Στην δράση συμμετείχαν επίσης η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Εξωτερικής Δράσης (EEAS), το Ευρωπαϊκό Κέντρο για την Ανάπτυξη της Επαγγελματικής Κατάρτισης (CEDEFOP), καθώς και η Ελληνική Πρεσβεία στις Βρυξέλλες και το Λουξεμβούργο. Η υλοποίησή της είχε την αμέριστη στήριξη της Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα, της Αντιπροέδρου της ΕΕ και Ύπατης Εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Ασφάλειας Φεντερίκα Μογκερίνι, του Επιτρόπου Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας Δημήτρη Αβραμόπουλου και του Επιτρόπου για την Ανθρωπιστική Βοήθεια και Διαχείριση Κρίσεων Χρήστου Στυλιανίδη. Στην Αθήνα, η δράση τέθηκε υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων.

Συνολικά συγκεντρώθηκαν 11 τόνοι ειδών πρώτης ανάγκης, οι οποίοι, έπειτα από υπόδειξη του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, παραδόθηκαν σε δύο προσφυγικούς καταυλισμούς (Σκαραμαγκά και Διαβατών) ενώ συγκεντρώθηκαν συνολικά 240.000 ευρώ για τον ειδικό λογαριασμό υπέρ προσφύγων που έχει δημιουργήσει ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός. Την εκδήλωση παράδοσης προλόγισε ο Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα Πάνος Καρβούνης. Η επιταγή παραδόθηκε στον Πρόεδρο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Αντώνη Αυγερινό, από τον Επικεφαλής Εκπρόσωπο Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτη Σχοινά.
 
 
πηγη: http://www.newsbeast.gr/greece/arthro/2311286/mia-epitagi-240-000-evro-gia-ti-stegasi-ton-asinodefton-anilikon
Μια επιταγή 240.000 ευρώ για τη στέγαση των ασυνόδευτων ανηλίκων Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Παρασκευή, Ιουλίου 15, 2016 Rating: 5 Παραδόθηκε στον Ερυθρό Σταυρό από την Αντιπροσωπεία της Κομισιόν στην Αθήνα     Με την τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των θυμά...

Ετικετες

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: