728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Παραλήφθηκαν 11 νέα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ για τους 4 νομούς της Ηπείρου



Με κάθε επισημότητα πραγματοποιήθηκε σήμερα η εκδήλωση για την παράδοση-παραλαβή των ένδεκα (11) νέων ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ 7ης Περιφέρειας για τους τέσσερις νομούς της Ηπείρου, στον αύλειο χώρο στέγασης των διοικητικών υπηρεσιών του Παραρτήματος.


Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας κ. Παύλος Πολάκης, η Υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και Κυβερνητική Εκπρόσωπος κ. Όλγα Γεροβασίλη, οι βουλευτές κ.κ. Μερόπη Τζούφη, Ιωάννης Στέφος, Ιωάννης Καραγιάννης, Μάριος Κάτσης, Κωνσταντίνος Μπάρκας, ο βουλευτής Αργυροκάστρου και πρώην Υπουργός Υγείας κ. Βαγγέλης Τάβος, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο Αντιδήμαρχος Ιωαννίνων κ. Παντελής Κολόκας, ως εκπρόσωπος του Δημάρχου Ιωαννίνων, ο Αντιπρόεδρος του ΔΣ του ΕΚΑΒ κ. Μιλτιάδης Μυλωνάς, ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας κ. Βασίλειος Μιχελάκης, ο Διοικητής της 8ης Μεραρχίας Ταξίαρχος Νικόλαος Ανδριόπουλος, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής της Περιφέρειας Ηπείρου κ. Κωνσταντίνος Σκούμας, ο Διοικητής Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Ηπείρου κ. Κωνσταντίνος Σκούπρας , ο Αστυνομικός Διευθυντής Ιωαννίνων κ. Ιωάννης Βασιλάκος, ο Διοικητής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Ιωαννίνων κ. Γεώργιος Χαβέλας, ο Πρύτανης κ. Γεώργιος Καψάλης, ο Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων κ. Γεώργιος Παπαδιώτης, οι Αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Γιάννης Καραμπίνας και Οδυσσέας Πότσης, ο Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Κώστας Καψάλης, Δημοτικοί Σύμβουλοι και εκπρόσωποι φορέων.

Το λόγο πήρε πρώτος ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο οποίος υπογράμμισε ιδιαίτερα το σημαντικό και αποτελεσματικό έργο που παρέχει στους πολίτες της Ηπείρου το ΕΚΑΒ. Αναφέρθηκε στην χρηματοδότηση της προμήθειας των έντεκα νέων ασθενοφόρων που ενισχύουν το στόλο του ΕΚΑΒ στην Ήπειρο, από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας 2014-2020, ενώ απευθυνόμενος στον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας κ. Παύλο Πολάκη, τόνισε χαρακτηριστικά «ότι το ΕΚΑΒ έχει δώσει εξετάσεις στην Ήπειρο και πέτυχε, δεν έχω ακούσει το παραμικρό παράπονο για καθυστέρηση ασθενοφόρου». Ο κ. Καχριμάνης ευχήθηκε να «πιάσουν τόπο τα ένδεκα ασθενοφόρα", ενώ ζήτησε να βρεθεί λύση για τη στέγαση του ΕΚΑΒ σε ένα καλύτερο κτιριακό συγκρότημα.

Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Κοινωνικής Πολιτικής και Νεολαίας του Δήμου Ιωαννιτών κ. Παντελής Κολόκας εξήρε το αποτέλεσμα της συνεργασίας των φορέων που οδήγησαν στην παραλαβή των νέων ασθενοφόρων.

Ο Διευθυντής του ΕΚΑΒ κ. Βασίλειος Παπαδιώτης ευχαρίστησε τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας κ. Παύλο Πολάκη και την υφυπουργό και κυβερνητική εκπρόσωπο κ. Όλγα Γεροβασίλη για την παρουσία τους αλλά και τον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλεξ. Καχριμάνη για τη διαχρονική στήριξη της Υπηρεσίας, την καταλυτική συμβολή του στην επιτυχία της εκδήλωσης αλλά και στην εν γένει καθημερινή του συμπαράσταση στο ΕΚΑΒ. Επίσης ευχαρίστησε όσους τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση, μνημόνευσε το έργο και τις συνεχείς προσπάθειες που καταβάλλουν οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ καθώς και τους Ηπειρώτες για τη συνεργασία τους.

Ο Διευθυντής του ΕΚΑΒ 7ης Περιφέρειας τόνισε ότι η χαρά και η συγκίνηση από την παραλαβή των νέων ασθενοφόρων είναι ζωγραφισμένη στα πρόσωπα των εργαζομένων και ζήτησε τη συμβολή του Υπουργείου Υγείας για την επίλυση καίριων ζητημάτων όπως: η άμεση θέσπιση Νέου Οργανισμού, η Διοικητική αναδιοργάνωση του φορέα, η δημιουργία ενιαίου ασυρματικού-τηλεφωνικού Κέντρου με κριτήρια τα γεωγραφικά-διοικητικά όρια και την εκάστοτε πληθυσμιακή κατανομή, η ηλεκτρονική διαλογή των περιστατικών – triage κλήσεων από το ενιαίο κέντρο (ΤΑΕ) και ηλεκτρονική κάρτα, η ένταξη της εκπαίδευσης του διασώστη στην Ανώτατη Εκπαίδευση (ΑΕΙ-ΤΕΙ) και η δυνατότητα επαγγελματικής του εξέλιξης, η εκπαίδευση του διασώστη και στο χώρο του Νοσοκομείου και σύνδεση της Επείγουσας Προνοσοκομειακής Ιατρικής με την Επείγουσα Νοσοκομειακή Ιατρική, με ΤΕΠ, ΜΕΘ, Αιμοδυναμικό, ΜΕΠΚ, Μονάδα Νεογνών, διαρκής αξιολόγηση όλων των παραγωγικών συντελεστών και συνεχής εκπαίδευσή τους, ενιαίο συγκεντρωτικό σύστημα προμηθειών σε κεντρικό επίπεδο για την εξασφάλιση καλύτερων τιμών σε καίριους τομείς (ανταλλακτικά, καύσιμα, κ.α.).

Ο κ. Παπαδιώτης έθεσε επίσης το ζήτημα της στέγασης του ΕΚΑΒ σε χώρους κοντά ή εντός του χώρου που χρησιμοποιούν τα κατά τόπους Νοσοκομεία-Κέντρα Υγείας, λειτουργία συνεργείων στόλου σε επίπεδο Περιφέρειας, η οποία θα σημάνει σημαντική μείωση δαπανών, η διάχυση και εφαρμογή κοινών πρωτοκόλλων σε όλη τη επικράτεια, η θεσμοθέτηση-νομιμοποίηση του εθελοντισμού, η επικαιροποίηση της τεχνογνωσίας και στον υγειονομικό-ιατρικό εξοπλισμό με αυτόματες ενημερώσεις και αναβαθμίσεις, η ευαισθητοποίηση μέσω εκπαίδευσης των πολιτών στη διαχείριση του επείγοντος και στη σωστή χρήση του ασθενοφόρου, η αξιοποίηση των δυνατοτήτων του Ydro-ambulance και ελικοπτέρου και μείωση του κλινικού ρίσκου, η επικαιροποιημένη χαρτογράφηση των υγειονομικών δομών και έμφαση στις στοχευμένες διακομιδές (με κριτήριο την καταλληλότητα των φορέων υποδοχής, Hub and Spoke).

Ο Αντιπρόεδρος του ΕΚΑΒ κ. Μιλτιάδης Μυλωνάς χαρακτήρισε τη μέρα παράδοσης των ασθενοφόρων «μεγάλη και τους διασώστες του ΕΚΑΒ τους καλύτερους στην Ευρώπη». Χαιρετισμό απηύθυνε και ο Αντιπρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων κ. Νικόλαος Σκούρας.

Στην κεντρική ομιλία της εκδήλωσης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας κ. Παύλος Πολάκης αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα διαρκούς ανανέωσης του στόλου του ΕΚΑΒ, στα προβλήματα που μεσολάβησαν μέχρι την προμήθεια των συγκεκριμένων ασθενοφόρων και στην ανάγκη συνεχούς υποστήριξης του ΕΚΑΒ. Επίσης έκανε γενικές αναφορές σε ζητήματα της Υγείας και ειδικότερα στη στελέχωση του ΕΚΑΒ και των Νοσοκομείων.

Από το γραφείο τύπου της Περιφέρειας Ηπείρου



πηγη: http://www.atpreveza.gr/index.php/news/koinonia/item/20066-ekav.html
Παραλήφθηκαν 11 νέα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ για τους 4 νομούς της Ηπείρου Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Παρασκευή, Ιουλίου 29, 2016 Rating: 5 Με κάθε επισημότητα πραγματοποιήθηκε σήμερα η εκδήλωση για την παράδοση-παραλαβή των ένδεκα (11) νέων ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ 7ης Περιφέρεια...

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: