728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Frontex: Νέα έκθεση για τα σύνορα Ελλάδας-Αλβανίας - Δεν υπήρχε έλεγχος στους Έλληνες επιχειρηματίες



Έκθεση με συγκριτικούς πίνακες για την ανίχνευση περιπτώσεων παράνομης διέλευσης Αλβανών μεταναστών από την Ελλάδα στην Αλβανία δημοσίευσε η Frontex, η οποία έχει αναφορές και στους Νομούς της Ηπείρου.


Σύμφωνα με την έκθεση τα τελευταία 3 χρόνια έχουν ανιχνευθεί περίπου 9.000 περιπτώσεις, ενώ ανάμεσα στο 2008 και το 2010 ήταν 35.000-42.000. Οι μετανάστες που επαναπροωθούνταν προσπαθούσαν συνεχώς να επιστρέψουν στην Ελλάδα, κάτι που είχε συγκριτικές ευκολίες γι' αυτούς, λόγω γεωγραφικής θέσης.

Η διέλευση των συνόρων είχε οικονομικούς λόγους, καθώς οι μετανάστες απασχολούνταν σε εποχιακές δουλειές στον αγροτικό τομέα ή τις κατασκευές.

Η έκθεση επίσης αναφέρει ότι: «Σπάνια υπήρχε έλεγχος στους Έλληνες επιχειρηματίες που απασχολούσαν παράτυπα Αλβανούς μετανάστες», ενώ οι αριθμοί επηρεάστηκαν και από τη συμφωνία για τη visa το 2010 με τις χώρες τις Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αποτελεί μία έκπληξη πάντως η επίσημη παραδοχή από ένα επίσημο φορέα της Ευρώπης, της εργασιακής εκμετάλλευσης των μεταναστών από το ελληνικό κεφάλαιο.



*Τα στοιχεία αναφέρονται στο πόσες φορές σημειώθηκε ανίχνευση παράνομης διέλευσης συνόρων στην ελληνοαλβανική μεθόριο.


Frontex: Νέα έκθεση για τα σύνορα Ελλάδας-Αλβανίας - Δεν υπήρχε έλεγχος στους Έλληνες επιχειρηματίες Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Πέμπτη, Ιουνίου 23, 2016 Rating: 5 Έκθεση με συγκριτικούς πίνακες για την ανίχνευση περιπτώσεων παράνομης διέλευσης Αλβανών μεταναστών από την Ελλάδα στην Αλβανία δημοσίευσ...

Ετικετες

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: