728x90 AdSpace

Ειδησεις

[recent][ticker2]
25 Ιουνίου 2016

Ποια σημάδια δείχνουν ότι κοροϊδεύουν το παιδί στο ΊντερνετΜε αφορμή τον ορισμό της 17ης Ιουνίου ως ημέρας για την καταπολέμηση του εκφοβισμού στον κυβερνοχώρο, η ESET ετοίμασε μία λίστα με τα συμπτώματα που μπορούν να διακρίνουν οι γονείς στα παιδιά τους, βοηθώντας τους να κατανοήσουν αν έχουν πέσει θύματα cyberbullying.

Απότομες απαντήσεις και αλλαγές στη διάθεση
Οι συχνές εναλλαγές διαθέσεων δεν σημαίνουν κατ‘ ανάγκη ότι το παιδί ενοχλείται από τους συνομηλίκους του.

Ωστόσο, αν συνοδεύονται από νευρικές αντιδράσεις σε απλές, καθημερινές ερωτήσεις, και ιδιαίτερα όταν εκδηλώνονται μετά την πρόσβαση στο Διαδίκτυο, είναι καιρός ο γονιός να ρωτήσει εάν υπάρχει κάποιο πρόβλημα, ξεπερνώντας τις συνηθισμένες απαντήσεις «καλά», «μια χαρά», και προσπαθώντας να σκάψει βαθύτερα για να μάθει πώς το παιδί του αισθάνεται πραγματικά για την εμπειρία του στο διαδίκτυο.

Διαγραφή λογαριασμού στα κοινωνικά δίκτυα
Αν το παιδί ξαφνικά εγκαταλείψει κάποιο από τα αγαπημένα του κοινωνικά δίκτυα, αυτό μπορεί να αποτελεί ένδειξη ότι συμβαίνει κάτι σοβαρό, τη στιγμή που οι περισσότεροι νέοι αφιερώνουν πολύ χρόνο και ενέργεια online.

Τα εργαλεία γονικού ελέγχου που είναι εγκατεστημένα στις συσκευές των παιδιών μπορούν να δώσουν μία καλή εικόνα σχετικά με το ποιες εφαρμογές χρησιμοποιεί συχνότερα.

Απόσυρση από φίλους και οικογένεια
Είναι φυσικό οι έφηβοι να προσπαθούν να γίνουν πιο ανεξάρτητοι από τους γονείς τους και, συνεπώς, να αφιερώνουν περισσότερο χρόνο στους φίλους.

Ωστόσο, αν απομακρύνονται και από αυτούς, απομονώνονται στα δωμάτιά τους και αποφεύγουν τα κοινωνικά δίκτυα, καθώς και τις συσκευές τους, κάτι δεν πάει καλά.

Ξαφνικές και σημαντικές σωματικές αλλαγές
Έχει το παιδί ξαφνικά χάσει βάρος ή την όρεξή του; Μήπως έχει προβλήματα στον ύπνο κατά τη διάρκεια της νύχτας, και είναι άτονο το πρωί; Και πάλι, αυτό μπορεί να είναι ένα σημάδι για πολλά πράγματα, αλλά αν συνδυαστεί με κάποια από τα προαναφερθέντα σημεία, υπάρχει πιθανότητα να οφείλεται σε εκφοβισμό, offline ή online.

Προσποιείται ότι είναι άρρωστο για να αποφύγει το σχολείο
Όλα τα παιδιά χρησιμοποιούν δικαιολογίες από καιρό σε καιρό, για να αποφύγουν ένα τεστ, ή απλά μια δύσκολη μέρα στο σχολείο. Ωστόσο, αν το παιδί προσποιείται ότι είναι άρρωστο πολύ συχνά, υπάρχει ίσως ένα πιο σοβαρό πρόβλημα πίσω από αυτό, όπως ο φόβος της αναπόφευκτης σύγκρουσης με αυτόν που το φοβερίζει.

Άλλες ενδείξεις
Αν τα παιδιά από χαρούμενα και θετικά γίνουν θλιμμένα και με άγχος, ή εμφανίζουν σημάδια κατάθλιψης και αναστάτωσης μετά τη χρήση του υπολογιστή ή του κινητού, είναι ένα ισχυρό σημάδι ότι είναι θύματα διαδικτυακού εκφοβισμού.

Για να προφυλάξουν τα παιδιά τους, οι γονείς πρέπει πρώτα απ‘ όλα να συζητούν μαζί τους, ώστε τα παιδιά να γνωρίζουν ότι οι γονείς ενδιαφέρονται για αυτά και βρίσκονται δίπλα τους για να τα βοηθήσουν.

Επίσης, οι γονείς δεν πρέπει ποτέ να υποτιμούν το cyberbullying και τις επιδράσεις τους στην υγεία του παιδιού και να είναι πάντα σε εγρήγορση, καταγράφοντας μηνύματα του εκφοβιστή ώστε να τις χρησιμοποιήσει ως αποδεικτικά στοιχεία των ενεργειών του.

Απαραίτητη κρίνεται επίσης η χρήση μίας αξιόπιστης λύσης γονική ελέγχου που δίνει μια καλή εικόνα των κινήσεων των παιδιών στο διαδίκτυο και βοηθά σημαντικά στον εντοπισμό των προβλημάτων όταν αυτά προκύψουν.

O IT Security Specialist της ESET, Ondrej Kubovič, συνιστά γονικό έλεγχο με το ESET Parental Control.


πηγη: http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=517257&catID=14
Ποια σημάδια δείχνουν ότι κοροϊδεύουν το παιδί στο Ίντερνετ Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Σάββατο, Ιουνίου 25, 2016 Rating: 5 Με αφορμή τον ορισμό της 17ης Ιουνίου ως ημέρας για την καταπολέμηση του εκφοβισμού στον κυβερνοχώρο, η ESET ετοίμασε μία λίστα με τα συμ...

Ετικετες

Αντιδρασεις:

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: