728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Το βαθύτερο φαράγγι του κόσμου είναι ελληνικό και βρίσκετε στην Ήπειρο



Το μοναδικό οικοσύστημα που προσελκύει επισκέπτες από όλο τον κόσμο

Ένα από τα μεγαλύτερα και βαθύτερα φαράγγια του κόσμου βρίσκεται στην Ελλάδα.

Τουρίστες από όλο τον κόσμο ταξιδεύουν μέχρι την Ήπειρο για να μπορέσουν να θαυμάσουν από κοντά τους κάθετους γεωλογικούς σχηματισμούς και τη μεγάλη ποικιλία και εναλλαγή διαφορετικών οικοσυστημάτων.

Το φαράγγι του Βίκου βρίσκεται 30 χλμ. βορειοδυτικά των Ιωαννίνων και αποτελεί τον πυρήνα του Εθνικού Δρυμού Βίκου-Αώου, που αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα οικοσυστήματα της Ελλάδας λόω της σπάνιας χλωρίδας και πανίδας.









Μπορεί να μας κάνει να απορούμε, όμως το φαράγγι του Βίκου έχει καταχωρηθεί και επίσημα στο βιβλίο Γκίνες ως το βαθύτερο φαράγγι, φυσικά πάντα σε αναλογία με το πλάτος του.

Το μήκος του είναι 20χλμ και ξεκινάει από τη γέφυρα του Κόκορου και ολοκληρώνεται στη γέφυρα του Βοϊδομάτη. Το ύψος του φτάνει έως τα 1000 μ, ενώ το πλάτος του κυμαίνεται από 30 μέχρι 100 μέτρα.

Στις πλαγιές του μπορείτε να δείτε διαφόρων ειδών λουλούδια και βότανα.

Λόγω της μικρής ανθρώπινης δράσης στην περιοχή, βοηθάει σε αυτό και η γεωγραφική απομόνωση του φαραγγιού, παρατηρείται μεγάλη ποικιλότητα οικοτόπων και μικροκλιματικών συνθηκών, που ευνοούν την ανάπτυξη διαφορετικών φυτικών ειδών.

Στο φαράγγι του Βίκου διατηρούνται πολλών ειδών σπάνια φυτά, μεταξύ αυτών 5 φυτών, που δεν παρατηρούνται πουθενά αλλού στον κόσμο.

Όπως είναι φυσικό, μια βόλτα στο φαράγγι του Βίκου προσφέρει πολλά σημεία για να απολαύσετε την πανοραμική θέα, ωστόσο ο καλύτερος δρόμος για τη γνωριμία είναι η διάσχιση του μέσω ενός καλά σηματοδοτημένου μονοπατιού, το οποίο ξεκινάει από το χωριό Μονοδένδρι και καταλήγει στο χωριό Βίκος.






πηγη: http://www.fanaripress.gr/periphereia-epeirou/bathutero-pharaggi-tou-kosmou-einai.html
Το βαθύτερο φαράγγι του κόσμου είναι ελληνικό και βρίσκετε στην Ήπειρο Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Παρασκευή, Ιουνίου 24, 2016 Rating: 5 Το μοναδικό οικοσύστημα που προσελκύει επισκέπτες από όλο τον κόσμο Ένα από τα μεγαλύτερα και βαθύτερα φαράγγια του κόσμου βρίσκεται στην...

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: