728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Οι μυστικές συμφωνίες του Υπουργείου για να «τρέξουν» Ιόνια Οδός και Ε65



Τις μυστικές συμφωνίες του Υπουργείου Υποδομών με τους κατασκευαστές της Ιόνιας Οδού και του Ε65 αποκαλύπτει η «Καθημερινή», βάση των οποίων το ελληνικό δημόσιο θα καταβάλει 241,5 εκατ. ευρώ επιπλέον, προκειμένου τα δύο έργα να είναι έτοιμα τον Μάρτιο του 2017.

Όπως και στο παρελθόν, οι συμφωνίες περιλαμβάνουν πλήθος υποχρεώσεων για το Δημόσιο, η αθέτηση των οποίων θα οδηγήσει σε νέες αποζημιώσεις... κάτι που ενδέχεται να έχει ήδη συμβεί.

Οι δύο συμφωνίες «για την έγκαιρη ολοκλήρωση του έργου» υπεγράφησαν στις 11 Μαΐου. Στόχος τους είναι να «επιβάλουν» την ολοκλήρωση των δύο έργων τον Μάρτιο του 2017 (πλην της σήραγγας της Κλόκοβας). Οι συμφωνίες περιλαμβάνουν αποζημιώσεις προς τον παραχωρησιούχο και τον κατασκευαστή κάθε έργου (καθώς οι γνωστές αδυναμίες του Δημοσίου έκαναν αδύνατη την ολοκλήρωση των έργων στις 31 Δεκεμβρίου 2015, όπως είχε αποφασιστεί στη συμφωνία επανεκκίνησης των έργων του 2013), αλλά και πριμ επιτάχυνσης (αλλιώς, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των παραχωρησιούχων και του ανεξάρτητου μηχανικού, τα δύο έργα θα παραδοθούν τον Δεκέμβριο του 2017).

Σύμφωνα με τη συμφωνία το δημόσιο δεσμεύεται άμεσα για:

• Την παράδοση της γης σε 33 θέσεις, που έχουν ήδη απαλλοτριωθεί αλλά δεν έχουν ακόμα απομακρυνθεί ιδιοκτήτες και νομείς (το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται από το 146ο έως το 164ο χλμ., όπου υπάρχει πρόβλημα με 26 ιδιοκτησίες).

• Τη μετατόπιση των δικτύων κοινής ωφελείας σε 22 θέσεις.

• Την παράδοση του χώρου και την έγκαιρη αδειοδότηση (για διόδια, ΣΕΑ, κόμβους) σε 20 θέσεις.

• Την ολοκλήρωση των αρχαιολογικών εργασιών σε 4 θέσεις.

• Την ολοκλήρωση των απαλλοτριώσεων σε 21 θέσεις (εκ των οποίων οι 4 στην ΠΑΘΕ, καθώς η κοινοπραξία διαχειρίζεται και το τμήμα Μεταμόρφωσης - Σκάρφειας της εθνικής οδού Αθηνών - Λαμίας).

Επιπλέον, το Δημόσιο δεσμεύεται να καταβάλει εντός μηνός την 6η δόση της χρηματοδοτικής συμβολής του Δημοσίου στο έργο (το έπραξε), να αδειοδοτήσει ταχέως τις σήραγγες του έργου και να καθορίσει έγκαιρα το ύψος των διοδίων στα ολοκληρωμένα αυτοτελή τμήματα που μπορεί να παραδοθούν νωρίτερα (λ.χ. Αγγελόκαστρο).

Όσον αφορά τις χρηματικές υποχρεώσεις, το Δημόσιο σύρεται για πολλοστή φορά στην καταβολή αποζημιώσεων αλλά και σε πριμ επιτάχυνσης των εργασιών!



πηγη: http://www.epiruspost.gr/reportaz/politics/38830-oi-mistikes-simfonies-tou-ipourgeiou.html
Οι μυστικές συμφωνίες του Υπουργείου για να «τρέξουν» Ιόνια Οδός και Ε65 Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Παρασκευή, Ιουνίου 24, 2016 Rating: 5 Τις μυστικές συμφωνίες του Υπουργείου Υποδομών με τους κατασκευαστές της Ιόνιας Οδού και του Ε65 αποκαλύπτει η «Καθημερινή», βάση των οπο...

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: