728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

ΓΙΑΝΝΕΝΑ-Η Δωδώνη πιο εξωστρεφής και έτοιμη να… ταξιδέψει!



Περισσότερο «ανοιχτός» και πιο εξωστρεφής μοιάζει φέτος ο αρχαιολογικός χώρος της Δωδώνης, ο οποίος ούτως ή άλλως δικαιούται μιας καλύτερης θέσης και προβολής ανάμεσα στα μνημεία πολιτισμού όχι μόνο της Ηπείρου αλλά και της χώρας μας γενικότερα.
Απ’ αυτή την άποψη, σημαντικές ειδήσεις έδωσε η περιήγηση – περίπατος που διοργάνωσε στο αρχαίο Θέατρο και τους γύρω απ’ αυτό χώρους η Επιτροπή Λόγου και Τέχνης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, στην οποία συμμετείχαν περίπου 200 πολίτες κάθε ηλικίας!

Διευρυμένο ωράριο
Πρώτη καλή είδηση, η επέκταση του ωραρίου λειτουργίας του αρχαιολογικού χώρου, ο οποίος τουλάχιστον για τη θερινή περίοδο, είναι ανοιχτός καθημερινά, από τις οκτώ το πρωί ως τις οκτώ το βράδυ. Ιδιαίτερα σημαντικό γεγονός που...
αναμένεται να ενισχύσει την επισκεψιμότητα της Δωδώνης. Την πληροφορία έδωσε στην εφημερίδα «Πρωινός Λόγος» ο αρχαιολόγος Χρήστος Κλείτσας, ο οποίος ανέλαβε εκ μέρους της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων την ξενάγηση του κόσμου στον αρχαιολογικό χώρο.

Έκθεση στην Αθήνα
Δεύτερη σημαντική ανακοίνωση, επίσης από πλευράς του κ. Κλείτσα, η παρουσίαση έκθεσης για την αρχαία Δωδώνη στο Μουσείο Ακρόπολης της Αθήνας. «Αυτή είναι η πρώτη φορά που η Δωδώνη βγαίνει έξω από τα σύνορα της Ηπείρου και πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο γεγονός», επισήμανε ο αρχαιολόγος. Η έκθεση θα ξεκινήσει τον ερχόμενο Ιούλιο και θα διαρκέσει επτά μήνες, ως τον Ιανουάριο του 2017. Σ’ αυτήν θα παρουσιαστούν περίπου 200 αντικείμενα, τα περισσότερα εκ των οποίων από το Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων, ενώ 50 εκθέματα από την αρχαία Δωδώνη θα είναι από τη Συλλογή Καραπάνου, η οποία βρίσκεται σήμερα στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο.

Και παραστάσεις;
Στο μεταξύ, καθώς έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες αποκατάστασης του κάτω διαζώματος στο αρχαίο Θέατρο, αυτό μπορεί να δοθεί προς χρήση για παραστάσεις, κάτι που αναμένεται να γίνει τον ερχόμενο Ιούλιο. Όπως ανέφερε χθες η Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Δωδώνης Άννα Γιώτη, εφόσον το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο πει οριστικά το «ναι», θα ανέβουν τον επόμενο μήνα δύο παραστάσεις τραγωδίας στη Δωδώνη, οι οποίες θα αποτελέσουν μεγάλα καλλιτεχνικά και πολιτιστικά γεγονότα!

Έτοιμο το διάζωμα
Για την ολοκλήρωση των εργασιών στο κάτω διάζωμα δηλώσεις είχε κάνει πρόσφατα ο Προϊστάμενος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων Κων/νος Σουέρεφ στο «Έθνος». Όπως τόνισε, «το κάτω διάζωμα μπορεί να δοθεί για θεατρικές και άλλου τύπου παραστάσεις, υπό όρους και προϋποθέσεις και πάντα με τη θετική γνωμοδότηση του ΚΑΣ».
Μετά την ολοκλήρωση αποκατάστασης του διαζώματος, που χρηματοδοτήθηκε με πόρους του ΕΣΠΑ, σταμάτησαν οι εργασίες στο αρχαίο Θέατρο, οι οποίες αναμένεται να ξεκινήσουν ξανά τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, όπως ανέφερε χθες ο Χρ. Κλείτσας.Παρόντες στον «περίπατο» στην αρχαία Δωδώνη ήταν επίσης ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Γιώργος Καψάλης, ο οποίος διάβασε στους επισκέπτες απόσπασμα από αδημοσίευτο έμμετρο έργο του που έχει εμπνευστεί από τον χώρο, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Λόγου και Τέχνης και αναπληρωτής Πρύτανη Ανδρέας Φωτόπουλος και ο επίκ. Καθηγητής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και πρ. Πρόεδρος της Επιτροπής Δωδώνης Γιώργος Σμύρης. Στους επισκέπτες επιτράπηκε μάλιστα να καθίσουν στο διάζωμα του Θεάτρου!


πηγη: http://epirusgate.blogspot.gr/2016/06/blog-post_763.html?utm_source=dlvr.it&utm_medium=facebook
ΓΙΑΝΝΕΝΑ-Η Δωδώνη πιο εξωστρεφής και έτοιμη να… ταξιδέψει! Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Πέμπτη, Ιουνίου 09, 2016 Rating: 5 Περισσότερο «ανοιχτός» και πιο εξωστρεφής μοιάζει φέτος ο αρχαιολογικός χώρος της Δωδώνης, ο οποίος ούτως ή άλλως δικαιούται μιας καλύτερ...

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: