ΝΕΑ ΠΑΡΓΑΣ

[ΝΕΑ ΠΑΡΓΑΣ][bleft]

ΝΕΑ ΗΠΕΙΡΟΥ

[ΝΕΑ ΗΠΕΙΡΟΥ][twocolumns]

Στις 4 Ιουνίου 1989 γίνεται η «σφαγή» στην Τιεν Αν ΜενΗ Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας γράφει μία από τις πιο μαύρες σελίδες της ιστορίας της, με τη «σφαγή» των φοιτητών στην πλατεία Τιεν Αν Μεν στις 4 Ιουνίου 1989. Οι φοιτητές ζητούσαν περισσότερη ελευθερία, με μία ειρηνική κατάληψη της πλατείας Τιεν Αν Μεν στο κέντρο του Πεκίνου. Ο στρατός και η αστυνομία επενέβησαν, με αποτέλεσμα να υπάρξουν εκατοντάδες νεκροί.

1936: Το Λαϊκό Μέτωπο (συμμαχία σοσιαλιστών - κομμουνιστών) σχηματίζει την πρώτη κυβέρνηση στη Γαλλία, με πρωθυπουργό τον Λεόν Μπλουμ.


1940: Οι δυνάμεις των Ναζί καταλαμβάνουν το λιμάνι της Δουνκέρκης, που βρίσκεται πάνω στη Μάγχη, κοντά στη γαλλοβελγική μεθόριο. Την ίδια ώρα, όμως, ολοκληρώνεται με επιτυχία η επιχείρηση - μαμούθ για την απομάκρυνση 338.000 ανδρών των δυνάμεων των Συμμάχων, που βρίσκονταν στην περιοχή.

1951: Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ επικυρώνει το δικαίωμα των Πολιτειών να ζητούν πειστήρια μη κομμουνιστικής ιδεολογίας από τους υποψηφίους για διάφορες θέσεις εργασίας.

1989: Η «Αλληλεγγύη» κερδίζει τις πρώτες ελεύθερες εκλογές στην Πολωνία.Πηγη: http://www.atpreveza.gr
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙA

[ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙA ΠΑΡΓΑΣ][threecolumns]

ΛΑΪΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ

[ΛΑΪΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ][bleft]

ΙΣΤΟΡΙΑ

[ΙΣΤΟΡΙΑ][bleft]

ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][threecolumns]