728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Αμφίβιο αμαξίδιο για ΑΜΕΑ στην Καστροσυκιά το Καλοκαίρι





Την προμήθεια υψηλής ποιότητας πλωτού αμφίβιου αμαξιδίου για ΑΜΕΑ στην παραλία Καστροσυκιάς του Δήμου Πρέβεζας ενέκρινε ομόφωνα το δημοτικό συμβούλιο Πρέβεζας, ενώ σε επόμενο δημοτικό συμβούλιο θα έρθει προς ψήφιση ο κανονισμός λειτουργίας του αφού εκφράστηκαν προβληματισμοί από τον κ. Νόβα για το ποιος θα το διαχειρίζεται.

Σύμφωνα με την εισήγηση η δημοτική αρχή προχωρά στην προμήθεια του δεύτερου αμαξιδίου (θα υπάρχει ένα και στην Κυανή Ακτή) στα πλαίσια του προγράμματος των Γαλάζιων Σημαιών, λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες των συμπολιτών μας που δεν έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης λόγω ηλικίας αλλά κυρίως όσους διακρίνονται από μικρή ή μεγάλη – προσωρινή ή μόνιμη – δυσκολία κίνησης (ΑΜΕΑ), στις παραλίες κατά την διάρκεια της θερινής περιόδου και κυρίως την υψηλή τουριστική περίοδο κατά την οποία ο Δήμος Πρέβεζας παρέχει και τη ναυαγοσωστική κάλυψη στην παραλία της Καστροσυκιάς που έχει χαρακτηριστεί ως πολυσύχναστη παραλία.

Το συγκεκριμένο αμαξίδιο θα παρέχει μεταφορά από το αναπηρικό όχημα προς την παραλία, μετακίνηση πάνω στην άμμο και άνωση μέσα στο νερό, ανεξάρτητα από το βάθος του. Επιπλέει και κινείται στην επιφάνεια του νερού με μεγάλη σταθερότητα, ενώ είναι κατάλληλο για τη θάλασσα, τη λίμνη και την πισίνα και προσφέρει άπειρες δυνατότητες παιχνιδιού και διασκέδασης.

Το πλωτό αμαξίδιο σε συνδυασμό με τη χρήση ειδικού διαδρόμου πρόσβασης στις παραλίες, παρέχει στα εμποδιζόμενα άτομα και ειδικότερα στα ΑΜΕΑ, εύκολη πρόσβαση και κυρίως είσοδο-έξοδο στον νερό, ώστε να απολαμβάνουν όλες τις τουριστικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες στις παραλίες.



Χαρακτηριστικά του αμαξιδίου:

Το αμαξίδιο μπορεί να κινηθεί σε οποιαδήποτε επιφάνεια, ανεξάρτητα από το είδος του εδάφους (άμμος, χιόνι κ.λ.π.). Είναι ταυτόχρονα ελαφρύ και ανθεκτικό. Το πλαίσιό του κατασκευάζεται από ανοξείδωτο αλουμίνιο και δεν αλλοιώνεται από το θαλασσινό νερό. Έχει εργονομική και άνετη κατασκευή και δίνει στον χρήστη την αίσθηση ότι κάθεται σε αναπαυτική ξαπλώστρα. Το κάθισμά του είναι χωρίς ραφές και το υλικό του από fiberglass είναι αδιάβροχο, υποαλλεργικό και διάτρητο. Οι χαμηλοί τροχοί του από μαλακό PVC (ανθεκτικό στις ηλιακές ακτίνες UV) απορροφούν τους κραδασμούς, όταν το έδαφος είναι ανώμαλο (βότσαλα, χαλίκια, κ.λ.π.)

Έχει στρογγυλεμένες άκρες για αποφυγή ατυχημάτων και εντυπωσιακή εμφάνιση με έντονα και φωτεινά χρώματα, που δημιουργεί ευχάριστη διάθεση.

Συναρμολογείται και αποσυναρμολογείται εύκολα χωρίς εργαλεία και όταν δεν χρησιμοποιείται, διπλώνεται και αποθηκεύεται σε οριζόντια ή όρθια θέση για εξοικονόμηση χώρου.

Διαθέτει μοχλό έλκυσης και επιλογής κατεύθυνσης, για εύκολη πλοήγηση με το ένα χέρι, ενώ για μεγαλύτερη διευκόλυνση και ασφάλεια, συνιστάται η παρουσία συνοδού και μέσα στο νερό.




Αμφίβιο αμαξίδιο για ΑΜΕΑ στην Καστροσυκιά το Καλοκαίρι Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Παρασκευή, Μαΐου 20, 2016 Rating: 5 Την προμήθεια υψηλής ποιότητας πλωτού αμφίβιου αμαξιδίου για ΑΜΕΑ στην παραλία Καστροσυκιάς του Δήμου Πρέβεζας ενέκρινε ομόφωνα το...

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: