728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Στις 4 Μαΐου 1949 «σβήνει» η Grande Torino



Στις 4 Μαΐου1949, σημειώνεται η πρώτη αεροπορική τραγωδία στην ιστορία του αθλητισμού. Αεροπλάνο που μεταφέρει την ομάδα της Τορίνο συντρίβεται στο λόφο Σουπέργκα κοντά στην ιταλική πόλη, με αποτέλεσμα να βρουν το θάνατο 31 άνθρωποι, 18 από τους οποίους συγκροτούσαν την αποστολή της μεγάλης Γκρανάτα με τους 10 διεθνείς. Ήταν ίσως η καλύτερη ομάδα του κόσμου εκείνη το διάστημα.


1471: Κατά τη διάρκεια του Πολέμου των Ρόδων, του εμφύλιου πόλεμου που ξέσπασε στην Αγγλία στα μέσα του 15ου αι. ανάμεσα στους Οίκους των Λάνκαστερ και των Γιορκ για τη διαδοχή του θρόνου, ο Εδουάρδος Δ' νικά το στρατό των Λάνκαστερ και σκοτώνει τον Εδουάρδο Πρίγκιπα της Ουαλίας, στη μάχη του Τιούκσμπερι.

1854: Θεσσαλοί επαναστάτες πολιορκούν το Φανάρι Καρδίτσας και εισέρχονται στην Καλαμπάκα.

1904: Ιδρύεται το «Μακεδονικό Κομιτάτο» με πρόεδρο τον Δημήτριο Καλαποθάκη για την ενίσχυση του Μακεδονικού Αγώνα.

1919: Φοιτητές διαδηλώνουν στην Πλατεία Τιεν Αν Μεν του Πεκίνου, διαμαρτυρόμενοι για τη Συνθήκη των Βερσαλλιών που εκχωρεί κινέζικα εδάφη στην Ιαπωνία.

1932: Οι αμερικανικές αρχές κατηγορούν τον Αλ Καπόνε για φοροδιαφυγή, σημαίνοντας την αρχή του τέλους για την «καριέρα» του διάσημου κακοποιού.

1970: Η εθνοφρουρά του Οχάιο σκοτώνει τέσσερις φοιτητές και τραυματίζει 11 στο πανεπιστήμιο του Κεντ, κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων εναντίον του πολέμου στο Βιετνάμ. Οι C.S.N.&Y. εμπνέονται από το γεγονός και γράφουν το τραγούδι τους Ohio.

1994: Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Γιτζάκ Ράμπιν και ο παλαιστίνιος ηγέτης Γιάσερ Αραφάτ υπογράφουν τη Συμφωνία του Καΐρου, με την οποία επιτυγχάνεται η αυτονομία των Παλαιστινίων στη Λωρίδα της Γάζας και την Ιεριχώ.


Στις 4 Μαΐου 1949 «σβήνει» η Grande Torino Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Τετάρτη, Μαΐου 04, 2016 Rating: 5 Στις 4 Μαΐου1949, σημειώνεται η πρώτη αεροπορική τραγωδία στην ιστορία του αθλητισμού. Αεροπλάνο που μεταφέρει την ομάδα της Τορίνο συντρ...

Ετικετες

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: