728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Πήρε «πράσινο» φως το εργοστάσιο απορριμμάτων



Το «πράσινο φως» για ακόμα τρεις Συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) για τα απορρίμματα έδωσε δίνει τελικά η κυβέρνηση. Πρόκειται για τις συμβάσεις που αφορούν σε Ήπειρο, Ηλεία και Σέρρες και στις οποίες οι διαγωνιστικές διαδικασίες είχαν φθάσει μέχρι την ανάδειξη αναδόχου, αλλά όχι την υπογραφή σύμβασης.

Οι τρεις συγκεκριμένες συμπράξεις είναι οι τελευταίες από το «πακέτο» των διαγωνισμών για την ανάθεση της διαχείρισης απορριμμάτων σε ιδιώτες που έφθασαν σε προχωρημένο στάδιο. Εξαρχής οι ΣΔΙΤ Ηπείρου και Σερρών είχαν αντιμετωπιστεί διαφορετικά, λόγω του μικρού τους μεγέθους, όμως η ΣΔΙΤ Ηλείας έφθασε πολύ κοντά στην ακύρωση, καθώς θεωρήθηκε ότι βασίστηκε σε λανθασμένα στοιχεία (ως προς τις εκτιμώμενες ποσότητες απορριμμάτων).

Όπως συζητήθηκε στη διυπουργική, για την υπογραφή των τριών ΣΔΙΤ πρέπει να προηγηθεί η έγκριση των Περιφερειακών Σχεδίων Διαχείρισης Απορριμμάτων (ΠΕΣΔΑ), η οποία τοποθετείται χρονικά στα τέλη της άνοιξης.

Τα ΠΕΣΔΑ Ηπείρου και Κεντρικής Μακεδονίας έχουν ήδη κατατεθεί, ενώ το ΠΕΣΔΑ Ηλείας βρίσκεται αρκετά πίσω: πρόκειται να δοθεί τις επόμενες ημέρες στους δήμους για διαβούλευση και αφού οριστικοποιηθεί θα σταλεί στα συναρμόδια υπουργεία.

Το διάστημα αυτό δίνει στην κυβέρνηση τη δυνατότητα να διαπραγματευθεί με τους τρεις υποψηφίους αναδόχους για μικρές βελτιώσεις στους όρους των συμβάσεων. Υπενθυμίζεται ότι προσωρινός ανάδοχος στις ΣΔΙΤ Ηπείρου και Σερρών ήταν η κοινοπραξία Archirodon-Intrakat-Envitec και στη ΣΔΙΤ Ηλείας η κοινοπραξία J&P ΑΒΑΞ – Μεσόγειος – ΑΑΓΗΣ.

Πήρε «πράσινο» φως το εργοστάσιο απορριμμάτων Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Σάββατο, Απριλίου 02, 2016 Rating: 5 Το «πράσινο φως» για ακόμα τρεις Συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) για τα απορρίμματα έδωσε δίνει τελικά η κυβέρνηση. Πρόκει...

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: