728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η 83χρονη Αντιγόνη Ντάσιου, από το Καστρί Θεσπρωτίας που διέσχισε όλο το γήπεδο για να πάει σπίτι της



viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η 83χρονη Αντιγόνη Ντάσιου, από το Καστρί Θεσπρωτίας που διέσχισε όλο το γήπεδο για να πάει σπίτι της










Η γιαγιά που τρέλανε το Ιντερνετ

Η 83χρονη Αντιγόνη Ντάσιου, από το Καστρί Θεσπρωτίας, αναρωτιέται ακόμη, τρεις μέρες μετά, γιατί την αναζητούν οι δημοσιογράφοι και γιατί ο κόσμος φώναζε ρυθμικά το όνομά της το πρωί της Κυριακής, καθώς επέστρεφε από την εκκλησία και πήγαινε σπίτι της.

Κάθε Κυριακή η γιαγιά Αντιγόνη εκκλησιάζεται στον Αγιο Γεώργιο Καστρίου και για να γυρίσει σπίτι της περνάει μέσα από το γήπεδο του χωριού.

Το ίδιο έκανε και την περασμένη Κυριακή. Είδε παιδιά να παίζουν, νόμιζε ότι... έκαναν προπόνηση και ξεκίνησε αργά αργά με το μπαστούνι της να περάσει για να πάει στο σπίτι της, που βρίσκεται δίπλα από το στάδιο.

«Στα μισά της διαδρομής άκουσα να φωνάζουν το όνομά μου, αντιλήφθηκα ότι είχε αγώνα και λέω 'ας φορτσάρω'. Αλήθεια σου λέω παιδί μου, δεν ήξερα ότι είχε επίσημο αγώνα», λέει στο «Εθνος» η γιαγιά που έγινε θέμα στο Διαδίκτυο και έχει εκατομμύρια χτυπήματα και share παντού.

Η Αντιγόνη Ντάσιου επέστρεφε την περασμένη Κυριακή από την εκκλησία στο σπίτι της.

Το γήπεδο του Καστρίου φιλοξενούσε εκείνη την ώρα τον αγώνα για τον πρώτο όμιλο του παιδικού πρωταθλήματος μεταξύ Σπάρτακου Γραικοχωρίου και Αστέρα Παραποτάμου.


Η διακοπή

«Στο 60ό λεπτό ο αγώνας διακόπηκε για ελάχιστα λεπτά γιατί εισήλθε άτομο στον αγωνιστικό χώρο», έγραψε στο φύλλο αγώνα ο διαιτητής της αναμέτρησης, Μιχάλης Κιάπες.


«H Aντιγόνη Ντάσιου φαίνεται να διασχίζει το γήπεδο την ώρα που διεξαγόταν ο αγώνας ποδοσφαίρου
H Aντιγόνη Ντάσιου φαίνεται να διασχίζει το γήπεδο την ώρα που διεξαγόταν ο αγώνας ποδοσφαίρου

«Ο αγώνας ήταν σε εξέλιξη όταν είδα την κυρία Αντιγόνη να μπαίνει αμέριμνη μέσα και να κατευθύνεται προς το σπίτι της. Τον διέκοψα όπως είχα υποχρέωση για να μην υπάρξει κάποιο απρόοπτο», μας λέει ο κ. Κιάπες, προσθέτοντας ότι αναγνώρισε την γιαγιά Αντιγόνη, καθώς είναι συγχωριανοί και κατάλαβε ότι πήγαινε στο σπίτι της.

Η κερκίδα πήρε φωτιά, «κύριε διαιτητά, δώσε κόκκινη στη γιαγιά», «φόρτσα γιαγιά, μπορείς», «τρέχα γιαγιά, μας πήρες τα μυαλά», της φώναζαν οι φίλαθλοι των δύο ομάδων, αλλά η 83χρονη ατάραχη συνέχισε τον βηματισμό της.

«Παιδί μου, κάθε Κυριακή περνάω από το γήπεδο, πού να ξέρω εγώ ότι είχαν αγώνα; Βέβαια μετά το κατάλαβα, αλλά δεν μπορούσα να γυρίσω πίσω.

Λέω 'συνέχισε Αντιγόνη τον δρόμο σου, γιατί άμα σταματήσεις θα κόψεις τον αγώνα', αλλά τάχυνα το βήμα, γιατί δεν ήθελα να ενοχλώ», δηλώνει τώρα η γιαγιά που ξαφνιάζεται από τη μεγάλη δημοσιότητα. «Τα παιδιά και τα εγγόνια ήρθαν και μου είπαν ότι με παίζουν οι τηλεοράσεις. Ποιος έδωσε το βίντεο; Πω πω, απίστευτο μου φαίνεται», αναφέρει.

Με τρία δισέγγονα


Η γιαγιά Αντιγόνη είναι... νύφη στο Καστρί, καθώς μεγάλωσε σε ένα διπλανό χωριό, τον Αγιο Βλάσιο. Παντρεύτηκε μικρή, απέκτησε δύο αγόρια, έχει έξι εγγόνια και τρία δισέγγονα, ενώ πριν από τρία χρόνια έχασε τον σύζυγό της.

Πηγαίνει συχνά στην εκκλησία, σχεδόν κάθε Κυριακή έχει στασίδι στον Αγιο Γεώργιο. «Παρακαλώ τον Θεό να με έχει δυνατή και να στέκομαι όρθια», λέει και δράττεται της ευκαιρίας να κάνει τα παράπονά της στον πρωθυπουργό.

«Αυτός ο Τσίπρας όμως παιδί μου δεν φέρθηκε σωστά. Μου έκοψε 20€ από τη σύνταξη, θα μου πεις 'τι είναι 20€;', αλλά για μένα είναι κάτι, θα μπορούσα να βοηθήσω τα παιδιά και τα εγγόνια», μας λέει, καθώς τα βγάζει δύσκολα πέρα με τα 400€ που παίρνει τον μήνα.

Η 83χρονη μένει εδώ και πολλά χρόνια στο Καστρί, των 1.500 κατοίκων, που απέχει μόλις 7 χιλιόμετρα από την Ηγουμενίτσα.

Το σπίτι της είναι δίπλα στο γήπεδο και το μπαλκόνι της η καλύτερη κερκίδα. Τα απογεύματα της Κυριακής χαζεύει τους αγώνες, ενώ τις καθημερινές βλέπει τις προπονήσεις. Αλλωστε και τα εγγόνια της παίζουν μπάλα στο ολοκαίνουργιο γήπεδο του χωριού.

Οι θεατές στις κερκίδες απόρησαν που είδαν ξαφνικά, και ενώ κοιτούσαν προς την πλευρά του κόρνερ για τους γηπεδούχους, μια μαυροφορεμένη ηλικιωμένη γυναίκα, να περπατά με το μπαστούνι της μέσα στο γήπεδο. Κάποιοι την αναγνώρισαν, οι πιτσιρικάδες που έπαιζαν στον αγώνα έβαλαν τα γέλια, ο διαιτητής παρέμεινε σοβαρός. Σφύριξε διακοπή, κοίταξε αυστηρά τους παίκτες και μόλις η γιαγιά βγήκε από τη μεγάλη μεταλλική πόρτα, σφύριξε ξανά «παίζετε».

Για την ιστορία να αναφέρουμε πως ο αγώνας Σπάρτακος Γραικοχωρίου-Αστέρας Παραποτάμου έληξε με σκορ 0-13 (!) και μετά την πανωλεθρία οι παίκτες του Σπάρτακου αποχώρησαν χωρίς να κάνουν δηλώσεις. Φυσικά κανείς δεν θεώρησε ως γρουσουζιά ή σκόπιμη την εμφάνιση της γιαγιάς Αντιγόνης.







πηγη
viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η 83χρονη Αντιγόνη Ντάσιου, από το Καστρί Θεσπρωτίας που διέσχισε όλο το γήπεδο για να πάει σπίτι της Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Πέμπτη, Ιανουαρίου 21, 2016 Rating: 5 Η γιαγιά που τρέλανε το Ιντερνετ Η 83χρονη Αντιγόνη Ντάσιου, από το Καστρί Θεσπρωτίας, αναρωτιέται ακόμη, τρεις μέρ...

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: