728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Telegraph: Αυτές είναι οι 17 καλύτερες παραλίες της Ελλάδας.Το Καραβοστάσι Πάργας βρίσκεται στην 16η θέση.





Τις 17 καλύτερες παραλίες της Ελλάδας αναδεικνύει, με τη δική της πληροφόρηση, η βρετανική Telegraph. Ως καλύτερη παραλία αναδεικνύεται ο Μύρτος στην Κεφαλονιά και ακολουθεί το Ναυάγιο στη Ζάκυνθο και το Βάι στην Κρήτη.


Δείτε τις 17 παραλίες...

1. Μύρτος, Κεφαλονιά
Μία από τις ξακουστές παραλίες της Ελλάδας, χάρη εν μέρη στον πρωταγωνιστικό της ρόλο στην ταινία "Το Μαντολίνο του Λοχαγού Κορέλι". Είναι δε ιδιαίτερα φωτογενής. 
Προτείνεται επίσης η φιλική στις οικογένειες παραλία Ξι με την κόκκινη αμμουδιά στη νότια ακτή του νησιού, που προσφέρει δυνατότητα για θαλάσσια σπορ και διαθέτει μερικές ταβέρνες.
Άλλη πρόταση ειναι η παραλία Πετανοί, στη δυτική ακτή, που ανταγωνίζεται το Μύρτο λόγω της εντυπωσιακής τοποθεσίας της. 

2. Ναυάγιο, Ζάκυνθος
Ίσως η πιο πολυφωτογραφημένη παραλία της Ελλάδας. Διαθέτει λευκή αμμουδιά με βότσαλα και είναι προσβάσιμη μόνο δια θαλάσσης. Πρωταγωνιστής τα απομεινάρια του πλοίου που μετέφερε λαθραία τσιγάρα και ναυάγησε πριν 30 χρόνια.

3. Βάι, Κρήτη
Γνωστή και ως Φοινικόδασος του Βάι, η χρυσή αμμουδιά έχει ως φόντο τη μεγαλύτερη έκταση φυσικού φοινικόδασους τα οποία στέκουν εκεί για περισσότερα από 3.000 χρόνια. 
Εδώ γυρίστηκε η διαφήμιση του γλυκίσματος Bounty το 1970.

4. Χαλικούνα, Κέρκυρα
Πρόκειται για μία από τις πιο άγριες και πιο ανέγγιχτες παραλίες της Κέρκυρας, η οποία εκτείνεται σε μήκος 3 χλμ. νοτιοανατολικά του μικρού βενετσιάνικου καναλιού που ενώνει τη λίμνη με τη θάλασσα του Ιονίου.
Άλλες προτάσεις στο νησί είναι η παραλία Λογγάς ("η απόλυτη ηλιόλουστη παραλία"), η Μυρτιότισσα (που περιγράφεται ως "ίσως από τις πιο όμορφες παραλίες στον κόσμο") και η παραλία Γαρδένος (που διαθέτει πεντακάθαρη αμμουδιά και ένα μικρό λιμάνι).

5. Σαρακήνικο, Μήλος
Άλλη μια από τις πιο φωτογενείς παραλίες της χώρας είναι το Σαρακήνικο, που περιβάλλεται από ηφαιστειακά πετρώματα σε περίεργους σχηματισμούς. Πρόσβαση στη Μήλο με αεροπλάνο ή φέρι από την Αθήνα.

6. Εγκρεμνοί, Λευκάδα
Η δυτική ακτή της Λευκάδας, είναι γεμάτη από όμορφες παραλίες, μια εκ των οποίων είναι οι Εγκρεμνοί, λίγα μίλια δυτικά από το Αθάνι.
Διαθέτει μεγάλη αμμουδιά και λευκούς βράχους, δεν μαζεύει ποτέ πολύ κόσμο, κυρίως εξαιτίας των 355 σκαλοπατιών τα οποία πρέπει κανείς να περάσει προκειμένου να φτάσει στην παραλία αλλά και λόγω της απουσίας τουαλέτας.
Η παραλία Πόρτο Κατσίκι, λίγο πιο νότια, είναι εξίσου εντυπωσιακή, και έχει 100 σκαλοπάτια.
Η αμμουδιά Πευκούλια και το Κάθισμα βρίσκονται βορειοδυτικά και αποτελούν εξαιρετική επιλογή για οικογένειες.

7. Ψιλή Άμμος, Πάτμος
Είναι ακριβώς αυτό που λέει η ονομασία της. Μια αμμουδιά 200 μέτρων, με αρμυρίκια τα οποία κρατούν σκιά στους λουόμενους. 
Είναι προσβάσιμη μόνο με θαλάσσιο ταξί από τη Σκάλα ή με μια ώρα πεζοπορίας σε ένα καλό και σηματοδοτημένο μονοπάτι από το Διακόφτι.

8. Χόβολο, Σκόπελος
Ενώ οι παραλίες της Σκοπέλου είναι βοτσαλωτές, είναι γραφικές με βραχώδεις λόφους και ήσυχες.
Η κοντινότερη στην πρωτεύουσα ειναι η Γλυστερή. Η παραλία Λιμνονάρι είναι μια από τις πιο βραχώδεις παραλίες, ενώ το Καστάνι όπου έγιναν γυρίσματα για την ταινία Mamma Mia!, είναι εξίσου όμορφη - αλλά το μοναδικό μέρος στο νησί που μαζεύει πολύ κόσμο.
Για εμπειρία απομόνωσης, νοικιάστε μηχανοκίνητο σκάφος από τον Πάνορμο, και κατευθυνθείτε βόρεια (παραλίες όπως Χόβολο, Φτελια και Νεράκι).

9. Ακτή Αγίου Παύλου, Ρόδος
Άλλη μια από τις πιο γνωστές παραλίες της Ελλάδας στη Ρόδο, στη σκιά τη Λίνδου και της Ακρόπολής της. Συγκεντρώνει πολύ κόσμο την υψηλή σεζόν.

10. Ελαφονήσι, Κρήτη
Θα την έχετε δει σε αφίσες ή μπροσούρες, επομένως δεν θα συναντήσετε δυσκολία να την αναγνωρίσετε μόλις φτάσετε, γράφει για το Ελαφονήσι ο ειδικός συντάκτης της Telegraph για την Ελλάδα Marc Dubin.
Μην περιμένετε η περιοχή να είναι αποκλειστικά για εσάς. Όλοι πηγαίνουν σε αυτήν την παραλία.
Προτείνεται διανυκτέρευση στην κοντινή ομώνυμη κωμόπολη.

11. Παραλία της Γριάς το Πήδημα, Άνδρος
Αν θεωρείτε ένα σύντομο ταξίδι στην παραλία απόδραση, η Άνδρος ενδείκνυται για εσάς. 
Το νησί έχει πλούσιο ανάγλυφο, όχι πολύ κόσμο και εντυπωσιακές παραλίες.
Από τις καλύτερες είναι της Γριάς το Πήδημα, με πρωταγωνιστή έναν μεγάλο βράχο μέσα στο νερό.

12. Βοϊδοκοιλιά, Μεσσηνία
Αυτή η παραλία σε σχήμα πετάλου, βρίσκεται κοντά στο Costa Navarino. Επάνω από αυτήν βρίσκονται τα απομεινάρια ενός φράγκικου κάστρου του 13ου αιώνα, ενώ πολλοί πιστεύουν οτι πρόκειται για την αμμώδη Πύλο στην οποία αναφέρεται ο Όμηρος στην Οδύσσεια.

13. Καμάρι, Σαντορίνη
Greece's most beautiful beaches
Σχεδόν όλες οι παραλίες της Σαντορίνης διαθέτουν μαύρη ηφαιστειακή άμμο. Το Καμάρ είναι η πιο οργανωμένη από αυτές.
Επίσης, οι Μπαξέδες, η μοναδική παραλία κοντά στην Οία, και η γραφική Κόκκινη Άμμος δίπλα στον αρχαιολογικό χώρο του Ακρωτηρίου, με την κόκκινη αμμουδιά, αξίζουν της προσοχής.

14. Πορί, Κουφονήσι
Οι αμμουδιές στις νότιες ακτές του Άνω Κουφονησίου δίνουν στην θάλασσα μια απόχρωση που φαίνεται να προέρχεται από την ζωγραφική παλέτα. 
Ενώ το Κάτω Κουφονήσι παραμένει ακατοίκητο, το Άνω Κουφονήσι, με τα λευκά κυκλαδίτικα σπίτια του, έχει 366 μόνιμους κατοίκους.
Οι ντόπιοι ασχολούνται κυρίως με το ψάρεμα.

15. Ορκός, Κέα
Ένα από τα κοντινότερα νησιά στην Αθήνα, η Κέα προσελκύει Αθηναίους τα Σαββατοκύριακα και όσους διαθέτουν εξοχικό στο νησί.
Οι παραλίες έχουν ησυχία. Οι κάτοικοι έχουν διατηρήσει τα μονοπάτια του νησιού αντί να φτιάξουν δρόμους. 
Στον Ορκό φτάνει κανείς μετά από πεζοπορία 90 λεπτών στο μονοπάτι Κάτω Μεριά έως την αρχαία Καρθαία.

16. Καραβοστάσι, Πάργα
Greece's most beautiful beaches
Η παραλία αυτή βρίσκεται στις βορειοδυτικές ακτές της Ελλάδας, 14 μίλια βορειοδυτικά της Πάργας.
Η παραλία, βρίσκεται ανάμεσα σε δύο ακρωτήρια και είναι μια ελκυστική αμμουδιά 500 μέτρων.

17. Λαλάρια, Σκιάθος
Greece's most beautiful beaches
Η Σκιάθος ήταν το πρώτο νησί των βόρειων Σποράδων που αναπτύχθηκε από τα μέσα της δεκαετίας του 60. Διαθέτει περισσότερες από 50 παραλίες με γαλαζοπράσινα νερά που μοιάζουν με της Καραϊβικής.

πηγη:

Telegraph: Αυτές είναι οι 17 καλύτερες παραλίες της Ελλάδας.Το Καραβοστάσι Πάργας βρίσκεται στην 16η θέση. Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Τετάρτη, Ιανουαρίου 20, 2016 Rating: 5 Τις 17 καλύτερες παραλίες της Ελλάδας αναδεικνύει, με τη δική της πληροφόρηση, η βρετανική Telegraph. Ως καλύτερη παραλία αναδεικνύ...

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: