728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

ΣΤΑΥΡΟΣ ΜΠΕΝΟΣ ΑΠΟ ΠΡΕΒΕΖΑ: «Από εδώ ξεκινά η συνάντηση των μνημείων με τη ζωή. Πιλοτικό πρόγραμμα της Ευρώπης οι Πολιτιστικές διαδρομές των Αρχαίων Θεάτρων»




H επικαιροποίηση των δράσεων της Πολιτιστικής Διαδρομής στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου που βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη καθώς και ο προγραμματισμός νέων παρεμβάσεων βρέθηκαν στο επίκεντρο των συναντήσεων που είχε ο Πρόεδρος του Σωματείου “Διάζωμα» Σταύρος Μπένος με τον αντιπεριφερειάρχη Πρέβεζας Στράτο Ιωάννου και φορείς της περιοχής. Οι συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο το απόγευμα και περιελάμβαναν διαδοχικές συσκέψεις με την Εφορεία Αρχαιοτήτων και με εκπροσώπους σχολείων που εξέφρασαν επιθυμία να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα υιοθεσίας των Αρχαίων Θεάτρων που υλοποιεί φέτος για δεύτερη χρονιά με μεγάλη επιτυχία το Διάζωμα.
Στις 8 το βράδυ οι κ.Μπένος και Ιωάννου παραχώρησαν συνέντευξη τύπου, δίνοντας έτσι και με την ευκαιρία της έναρξης των διαδικασιών του νέου ΕΣΠΑ, λεπτομέρειες για την υλοποίηση της πολιτιστικής διαδρομής στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου, μια παρέμβαση 37 εκατομ.ευρώ η οποία αποτελεί μια πρωτοποριακή ενέργεια με πανευρωπαϊκή προβολή για την σύνδεση των Θεάτρων της Ηπείρου με τους λοιπούς αρχαιολογικούς χώρους και κατ’ επέκταση με την τοπική οικονομία.
Τα θέατρα της Νικόπολης και της Κασσώπης αποτελούν βασικούς πυλώνες του εγχειρήματος αυτού το οποίο έχει προ καιρού «ξεφύγει» από το πεδίο του σχεδιασμού προχωρώντας στην φάση των εργασιών με ορατά ήδη αποτελέσματα.
Χαρακτηριστικά ο κ.Μπένος είπε πως «ουσιαστικά αυτό αποτελεί πιλοτικό πρόγραμμα όχι μόνο της Ελλάδας αλλά ολόκληρης της Ευρώπης. Από εδώ, από την Ήπειρο ξεκινά η συνάντηση των μνημείων με τη ζωή».
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η ανάδειξη των μνημείων αυτών που έπασχαν από μοναξιά και αβδηριτισμό αποτελεί πλέον στόχο ζωής τόσο για τον ίδιο, όσο και για τον Αντιπεριφερειάρχη Στράτο Ιωάννου, που τους συνδέει πλέον μια στενή φιλία.


ΣΤΑΥΡΟΣ ΜΠΕΝΟΣ ΑΠΟ ΠΡΕΒΕΖΑ: «Από εδώ ξεκινά η συνάντηση των μνημείων με τη ζωή. Πιλοτικό πρόγραμμα της Ευρώπης οι Πολιτιστικές διαδρομές των Αρχαίων Θεάτρων» Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Τρίτη, Ιανουαρίου 19, 2016 Rating: 5 H επικαιροποίηση των δράσεων της Πολιτιστικής Διαδρομής στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου που βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη καθώς και ο προ...

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: