ΝΕΑ ΠΑΡΓΑΣ

[ΝΕΑ ΠΑΡΓΑΣ][bleft]

ΝΕΑ ΗΠΕΙΡΟΥ

[ΝΕΑ ΗΠΕΙΡΟΥ][twocolumns]

Σε ντοκιμαντέρ στην ΕΡΤ2 η Αρχαία Κασσώπη


Αφιερωμένη στο έργο του Διαζώματος ήταν το ντοκιμαντέρ "Συναντήσεις με αξιοσημείωτους ανθρώπους" που προβλήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας από την ΕΡΤ2.
Capture4


Κατά τη διάρκεια της εκπομπής προβλήθηκε το αφιέρωμα «Υιοθετήστε ένα αρχαίο θέατρο» που γυρίστηκε το 2012 περιδιαβαίνοντας κάποια αρχαία θέατρα της Ελλάδας, όπως το θέατρο της Δωδώνης και το θέατρο της Κασσώπης.
Capture


Οι πρώην προϊστάμενοι της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πρέβεζας κ. Ρήγινος και κα Μερκούρη, ο δήμαρχος Πρέβεζας κ. Μπαΐλης και ο πρώην αντιπεριφερειάρχης Ηπείρου κ. Κολόκας μίλησαν για το όλο εγχείρημα με φόντο την Κασσώπη.

Παράλληλα κάποια από τα ιδρυτικά μέλη του Διαζώματος, ο Σταύρος Μπένος, οι καθηγητές αρχαιολόγοι Πέτρος Θέμελης -υπεύθυνος για την αναστήλωση της αρχαίας Μεσσήνης και Βασίλειος Λαμπρινουδάκης -υπεύθυνος αρχαιολόγος του θεάτρου της Επιδαύρου, ο γνωστός συνθέτης Γεώργιος Κουρουπός, ο υπεύθυνος αρχιτέκτων για την μελέτη της πεζοδρόμησης της Δ. Αρεοπαγίτου-Απ. Παύλου Δημήτρης Διαμαντόπουλος και πολλοί άλλοι μίλησαν για την πρωτοβουλία τους να ιδρύσουν το σωματείο, την μέχρι τώρα επιτυχία του, τα προβλήματα που αντιμετώπισαν αλλά και τα σχέδια και το όραμα τους.

Δείτε το βίντεο: (μετά το 25:40" η αναφορά στην Κασσώπη)πηγη:
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙA

[ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙA ΠΑΡΓΑΣ][threecolumns]

ΛΑΪΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ

[ΛΑΪΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ][bleft]

ΙΣΤΟΡΙΑ

[ΙΣΤΟΡΙΑ][bleft]

ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][threecolumns]