728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Σε ντοκιμαντέρ στην ΕΡΤ2 η Αρχαία Κασσώπη


Αφιερωμένη στο έργο του Διαζώματος ήταν το ντοκιμαντέρ "Συναντήσεις με αξιοσημείωτους ανθρώπους" που προβλήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας από την ΕΡΤ2.
Capture4


Κατά τη διάρκεια της εκπομπής προβλήθηκε το αφιέρωμα «Υιοθετήστε ένα αρχαίο θέατρο» που γυρίστηκε το 2012 περιδιαβαίνοντας κάποια αρχαία θέατρα της Ελλάδας, όπως το θέατρο της Δωδώνης και το θέατρο της Κασσώπης.
Capture


Οι πρώην προϊστάμενοι της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πρέβεζας κ. Ρήγινος και κα Μερκούρη, ο δήμαρχος Πρέβεζας κ. Μπαΐλης και ο πρώην αντιπεριφερειάρχης Ηπείρου κ. Κολόκας μίλησαν για το όλο εγχείρημα με φόντο την Κασσώπη.

Παράλληλα κάποια από τα ιδρυτικά μέλη του Διαζώματος, ο Σταύρος Μπένος, οι καθηγητές αρχαιολόγοι Πέτρος Θέμελης -υπεύθυνος για την αναστήλωση της αρχαίας Μεσσήνης και Βασίλειος Λαμπρινουδάκης -υπεύθυνος αρχαιολόγος του θεάτρου της Επιδαύρου, ο γνωστός συνθέτης Γεώργιος Κουρουπός, ο υπεύθυνος αρχιτέκτων για την μελέτη της πεζοδρόμησης της Δ. Αρεοπαγίτου-Απ. Παύλου Δημήτρης Διαμαντόπουλος και πολλοί άλλοι μίλησαν για την πρωτοβουλία τους να ιδρύσουν το σωματείο, την μέχρι τώρα επιτυχία του, τα προβλήματα που αντιμετώπισαν αλλά και τα σχέδια και το όραμα τους.

Δείτε το βίντεο: (μετά το 25:40" η αναφορά στην Κασσώπη)



πηγη:
Σε ντοκιμαντέρ στην ΕΡΤ2 η Αρχαία Κασσώπη Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Τρίτη, Ιανουαρίου 19, 2016 Rating: 5 Αφιερωμένη στο έργο του Διαζώματος ήταν το ντοκιμαντέρ "Συναντήσεις με αξιοσημείωτους ανθρώπους" που προβλήθηκε το μεσημέρι τ...

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: